JAG KAN INTE LÄNGRE HATA

Plötsligt sen jag fyllde år för någon månad sen har det känns väldigt viktigt för mig att folk inte går runt och hatar varandra.

"Det är inte fint att säga hata. Hata är starkt ord"

Och sådär fortsätter jag att mala på. Till allt och alla vill jag moralpredika om hatet och dens makt.

Så jag har bestämt mig för att stanna vid 25 år. Eftersom jag nu är oförmögen att hata vem vet vad jag mister vid 30.

Om man nu ska vara sorgsen över att mista kraften i att hata.

För mig är det en principsak.

Jag rår min ålder.

EN STUND PÅ JORDEN

Delar husvagn med min kusin och hennes dotter på lantstället. Varje kväll ber min kusin en bön innan hon somnar, denna gången högt. Hennes dotter vill inte vara sämre och fyller i där hon tycker det behövs.

Då kan det låta som det gjorde i gårkväll.

"Käre Gode Gud gör så att vi är goda och trygga föräldrar till vår dotter" ber min kusin.

"Och så jag slutar peta i näsan" fyller hennes dotter i.

Amen.


JAG ÄR EN VAL

Alla tjejer är väl mer eller mindre fixerade av sin vikt. Inte alla men de flesta jag känner iallafall. Jag har väl alltid brytt mig men det hela eskalerade efter ett särskilt möte under mitt år som utlandssvensk.

Jag lärde känna en fantastisk människa, Laura från Georgien, i Luxemburg där hon bodde och arbetade som städerska. Laura och jag knöt en fin kontakt och när det var dags för mig att åka hem till Sverige bjöd hennes familj in mig på stor fest.

Jag minns alla fina stunder tillsammans med denna kvinna. Alla kramar, alla samtal och alla skratt men jag minns också när Laura vid ett tillfälle ska beskriva sin dotter för mig som jag ännu inte fått möjlighet att träffa.

- She is big.
- The same as me?
- NO, not that big.

Min dotter är stor men inte så stor som dig säger Laura.

Vid ett annat tillfälle frågar hon om jag gått ner i vikt för första gången när hon såg mig var jag jättestor och så viftar hon med händerna och gör sig stor som en val.

Jag kände mig som en val och sen den dagen tänker inte jag på något annat än min vikt. Jag menar kunde hon vara fixerad kan jag.