EN UPPENBARELSE

En uppenbarelse i form av gymkillen besökte mig igår. Samma förmiddag var jag med min jobbarkompis på gymmet. När hon frågar mig om jag sett gymkillen på länge kunde jag inte låta bli att med sorgsen uppsyn svara "jag tror vi gjort slut". Ack, så man kan förta sig. 

Det kunde inte hjälpas att jag blev svag i knäna när gymkillen kom in på jobbet igår. Är lite lätt stirrig när han vänder sig emot mig och tittar mig rakt in i ögonen och säger "hej, hur är det?"

Där och då trodde jag att min tid var kommen. Att jag skulle falla ner och dö och gå mot ljuset i tunneln.

Han är det vackraste, finaste, snyggaste, ljuvligaste, ståtligaste jag sett och han hälsar på mig. Han har pratat med mig. Han har kysst mig.

Nu kommer jag på mig själv om att  dagdrömma om delad hyra, frukost på sängen, kramar, ett liv med närhet och glädje.

Jag ska bli ihop med gymkillen om det så är det sista jag gör..


LILLA MAMMA

Är hemma hos mamma. Igen. Tillsammans kollar runt lite på youtube. Vi vill få oss ett gott skratt. I sökmotorn skriver jag "drunk people".

- Neeej gumman, du vet att jag inte klarar av sådant.
- Vadå menar du?
- People som drunknar.

Okej, älskade lilla mamma vi tittar på något annat istället.

EFTER TREVLIGT BESÖK

Mamma har spenderat en timme och 30 min i mitt kök. En spontan visit. Jag hade egentligen gått och lagt mig för kvällen och packat ner mig i sängen med datorn för att titta på en förhoppningsvis bra film. Men tio minuter in i filmen ringer alltså kära mor för att erlägga mig ett besök.

Jag ville inte att hon skulle gå för vi hade liksom mer att prata om. Hur kan man ha så mycket att säga varandra. Vi sågs ju i söndags.

JAG ÄR BLODTÖRSTIG

Tittar på Twilight.

Blir nu besviken om jag blir förälskad i något annat än en blodtörstig vampyr.

Vilken svärmorsdröm.

ETT ÖGONBLICK

När du blir äldre fångar verkligheten dig. Min verklighet var extremt begränsad tills den dag pappa drabbades av hjärtinfarkt. Från att inte förstå vad en infarkt innebar tills att bli helt besatt av begreppet. Efter den dagen talades det inte om något annat, ordet satt fast på näthinnan och runt omkring mig dog människor till höger och vänster i denna sjukdom. Jag blev helt plötsligt medveten om något jag tidigare varit så omedveten om.

Sen fortsätter det där och vill aldrig riktigt ta slut. Den håller dig i ett järngrepp och gång på gång tillåts du stå öga mot öga med verkligheten. Människor som förlorar någon de älskar, sjukdomar, hjärtesorg. Helt plötsligt är livet inte så lätt och så önskar man att man vore fem år igen och omedveten om allt runt omkring.

Konsten att inte slösa bort ett ögonblick är att när som helst stanna upp och tänka "fan, jag lever visst". Konsten att inte slösa bort ett ögonblick är att skaka av sig den irritererande känslan över att dina arbetstider inte är de bästa. Konsten att inte slösa bort ett ögonblick är att le utan att veta varför. Konsten att inte slösa bort ett ögonblick är att förstå konsten.

PEACE.
(ett ögonblick senare)

TALA OM FÖR MIG

Om det står en korg med falläpplen på grindstolpen får man då lov att ta av dem?

Jag är från storstaden. Detta övergår mitt förstånd.

VAD GICK SNETT?

Pratade med min lillebror för en stund sedan. Precis när jag ryckt upp mig från en tillfällig depression säger han;

- Alltså, ta inte det här fel nu men varför blev det ingenting av dig?

Vad hände? Vad gick fel?

FASTER ÄR SUPERDUPER

För en tid sedan var jag barnvakt åt min brorspojk.

Det gick över förväntan.

Se hur trevligt vi hade det.

JAG OCH DET VACKRA

Igår var jag och badade i havet till solnedgången. Allt var alldeles, alldeles underbart bortsett från den pyttelilla detaljen att jag var ensammast i världen.

Inte ens det vackra kunde bota mitt otröstliga hjärta.

CACAOHALTIG VÄNLIGHET

Att äta mörk choklad med 81% cacao är som att slicka på en överkörd snigel.

Är man chokladsugen så är man..

JAG TROR DET VAR ETT HUGG

Det kan vara så att jag fick hugg idag på gymmet. Efter att ha återupptagit min träning efter 45 dagars välbehövlig vila har jag nu tagit i så jag nästan spricker. Jag springer och lyfter vikter om vart annat.

När jag skulle köra näst sista maskinen för passet, magen, ser jag hur en yngre och om ni så vill stilig man tar bestämda steg mot mig.

"Kan jag köra emellan?"

Jag blev så ställd att jag reste på mig och nickade obemärkt.

Sen var det min tur.

"Körde du 20 kg eller?"

I ett svagt ögonblick övervägde jag att säga ja och på så sätt kanske framstå som vältränad. Snabbt tänkte jag om. Tänk så löjligt det hade sett ut när jag med blodsprängda ögon och illrött ansikte inte hade lyckats rubba maskinen.

Jag stod upp för mina 15 och tack vare det fick jag ett "bra jobbat" av killen jag gärna ville tro stötte på mig.

Det har varit en bra dag helt enkelt.

LE DIG LYCKLIG

Tydligen är det inställningen som gör det.

Balsam för själen skulle tydligen vara ett tio minuters långt  leende varje morgon. Ställ klockan tio minuter tidigare, ligg kvar i sängen, blunda och LE!

Jag kände mig urfånig efter fem.

Jag är inte typen som ler.

FÖR DIG, FÖR MIG I ALL EVIGHET

När jag plockar upp ditt skit från marken dyrkar dina barn mig. När jag kastar ditt skräp sjunger din mamma lovsånger. När jag befriar marken från ditt otyg prisar din farfar dagen jag föddes.

Jag städar för dig.

DAGENS GÄRNING

Gör som jag, ett litet steg för människan ett stort steg för mänskligheten, gå till busshållplatsen 20 min för tidigt och plocka skräp från marken.

När jag klev på bussen in till stan kastade jag en blick bakåt mot den vackra naturen. För 20 minuter sedan såg det ut som en explosion av plast, glasspapper, pizzakartonger nu har jag befriat naturen från obrytbart material.

Jag har nog gjort dagens gärning.
 
Och jag hjälpte en kille som frågade efter vägen.

Jag lär komma till himmelriket..

DET ÄR INTE KLOKT

När mamma och jag var på besök hos mormor på hemmet i måndags sa mormor "jag längtar efter er så det är inte klokt".

Mormor är världens raraste, näst efter mig.

TUGGA KATT

Tittar på Nyhetsmorgon svt.

De pratar om att "tugga katt". Ett problem som uppstått framför allt i invandratäta områden. De största missbrukarna av katt är ofta somalier.

Kvinnan på tvn säger "jag har inget problem med att de tuggar katt bara det inte sker på skolgården".

Jag har fet problem med att man tuggar i sig Tisse!

KRÄFTSKIVA

Igår stundade kräftskiva med goda vännerna.

I utstyrsel som hette duga och vid dukat bord intog vi sedan kräftorna. Det skulle knäckas och skalas och sugas. Efter två stycken gav jag upp och vid blotta åsynen av djurets bajsrand kastade jag in handduken och satt med mina vindruvor istället. Vinddruvor är bara till att tugga.

Det är på den nivån jag vill lägga det.


EN NÄRA DÖDEN UPPLEVELSE

Mamma och jag begav oss i lördagskväll innåt landet för en liten husbilssafari. Efter någon timme stannade vi för lite krubb och när vi tillsist kom fram till ändamålet för resan pakerade vi på en större, ödebelagd pakering. Här står vi bra, tänkte vi och precis intill oss fanns riktiga toaletter och vatten. Kan inte bli så mycket bättre, sade vi till varandra och gjorde highfive för vår snabbtänkthet. Hel gratis med toalett och inte en käft så långt ögat kunde nå.

Vi skulle ångra våra hurrarop bittert bara några timmar senare..

Till skymningen la vi oss till rätta i de nerbäddade sängarna. Mor och far tog överslafen och jag slogs med för mycket utrymme där nere. Vi hade precis somnat till då en rivstart hörs och däck som bränns. Jag tittar försiktigt ut genom fönstret och ser en röd volvo lite längre bort. Ett gäng killar skriker osamanhängande saker och sparkar något till varandra. Sen rivstartar bilen igen och kör ett var runt pakeringen. Jag hoppar upps hos mamma och pappa tar över spejandet,. Deras skrik känns nästan outhärdiga och jag gömmer mig under täcket. Bilen får fart igen och denna gången sitter hela gänget i. Så stanar den igen precis vid utvägen från vart vi står. Nu säger pappa plötsligt "vi sticker". Samtidigt kliver två av killarna ur bilen och börjar gå mot vårt håll. De ångrar sig och rotar i bagaget efter något. Pappa startar husbilen och ska köra. Mamma och jag gömmer oss. De startar och åker före. Vi styr åt varsitt håll.

Jag trodde jag skulle dö.

CAMPINGLIVET OCH SÅ JAG

Jag har varit på en tredagars semester med mamma och pappa i deras husbil. När jag blir stor ska jag också köpa husbil och sen ska jag dra en husvagn efter den. För det är så mycket jag älskar campinglivet! Det ska va husvagn.