STORKEN HÅNGLADE UPP EN TANT

Jag såg storken ute i helgen. Ni vet, långa ben, lång överkropp, gigantiska inte alls men också långa armar. Storken hade hittat en betydligt äldre dam och stod och kysste henne på pannan vid gaderoben. Må så vara, men vid gaderoben är det inte myspys belysning och hångelstämning. Det är rummet innan stämningen, rummet innan hemfärd, rummet där det avgörs om du får tillbringa natten ensam med din vårjacka eller om vårjackan och du får nattligt sällskap.
Storken hade liksom fastnat i det rummet. Sugit sig fast under strålkastarlampan och höll sin äldre kvinna i ett järngrepp. Jag tittade åt ett annat håll. Jag liksom klistrade huvudet åt motsatta vägg och log de bredaste leendet jag kunde. Jag var ju lycklig trots att min man slätade över en annan kvinna i hörnet. Jag kände mig alldeles varm och lycklig. I en suck av lättnad tog jag bestämda steg in mot mys belysningen. Sulle det hånglas ikväll för egendel visste jag med säkerhet att det skulle ske i mörker. Den senaste veckan hade jag drabbats av det allmänna tillståndet acne.

Hångla fick jag inte den kvällen, om det var pågrund av mig eller finnarna förblir ett mysterium.

MITT DRÖMBRÖLLOP

Lyssnade på radion igårkväll och där de diskutterade olika ställen att gifta sig på.

Jättekul och inspirerande. Nu ska jag bara hitta en kille och få han att fria.

Lätt som en plätt. Jag säger ja till vad för skit som helst.

Såhär ska jag se ut. Min stora önskan är blont, långt hår och lång slöja och jättetuttar. Tyvärr kommer jag få dras med mina stora fötter. Det går liksom inte att göra något åt.

DISKEN HAR MÖGLAT

Hur vet man att man bör städa?

Disken har möglat.

Idag fick jag dra mig i näshåret och städa upp, röja, diska, damma i lägenheten. Den har förfallit och jag med den.

JAG ÄR SÅ AVUNDSJUK

Tydligen hade jag slickat kind för bara några dagar sedan.

Här kommer bildbeviset och gänget jag fördrivit min tid med. Inte konstigt tiden inte räcker till. De är ju så många.

RULLA IN EN BOLL OCH LÅT DEN RULLA

Saker jag gjort då jag inte varit närvarande;

- druckit öl
- druckit vin
- haft picnic
- grillat
- dansat
- stått i kö
- betalat inträde
- gråtit
- klippt mig
- färgat håret
- storhandlat
- promenerat
- hyrt film
- hånglat

Vänta nu lite. Något känns inte riktigt rätt.

Just det. Hångla har jag inte gjort på 74 dagar och 11 timmar. Men vem håller räkningen.

DR PHIL AIN´T A GOOD GUY

Satt och tittade på Dr Phil i går och lyckades förtränga alla de känslor som genomsyrade mig när jag såg denna flintskalliga man.

Igårdagens program hade Phil bjudit in två demostranter för Irak kriget som USA just nu deltar i eller om du så vill, för. Dessa två demonstranter, kvinnor, behöll hela tiden sitt lugn och framförde sakligt sina åsikter. De hade belägg för sin sak och argumenterade mot krigsföringen. De ville ta hem de amrikanska soldaterna, de ansåg att allt för många får sätta livet till, såväl irakier som soldater. Krigsföringen, enligt dem, resulterar bara i att omvärlden blir ännu mer fientliga mot USA och etc.

Vad sa doktorn då?

Att det var fruktansvärt att demonstranterna blockerade gatorna i USA när de sa sin mening. Att brådskande ambulanser inte kommer fram. ATT FOLK DÖR.

No shit, pommes frites. Att flera tusen sätter livet till i det pågående kriget är inte ens i närheten av lika förfälligt som när motdemonstranterna går på gatan med plakat och faktiskt skrämmer livet ur små barn.

DR PHIL.

Du må ha flint men du är ju inte så jävla brilljant för det.

IT AINT OVER ´TIL THE FAT LADY SINGS

Det har varit festival i dagarna två.

Hur jag vet detta. Det vet jag inte men vad jag vet är att jag sett mig själv på bild.

Vad jag också vet är att jag fått rätt schyssta komplimanger genom åren. En och annan kille har velat klämma på mina bröst eller kyssa min panna.

Jag kan bara dra en enda slutsats av detta

Hjärndöda eller har de aldrig sett mig på bild.

Jag kan skatta mig lycklig om jag får resa utomlands på mitt passfoto. Troligtvis stoppar de mig i passkontrollen och hänvisar mig till lastutrymmet. Mitt tryne får inte vistas till allmän beskådning då man kan få hjärtflimmer i åsynen av mitt obehagliga fula feja.

Men jag är glad ändå.

K L A C K

Hemligheten att gå snyggt i högklackat är att låta någon annan gå dem åt dig.



Fuck you. Nu stapplar jag till jobbet.

G I F T



Så satte jag ringen på giftasfingret och vips kallar man mig numera för fru.

C I V I L S T A T U S

Under fem års tid har jag inte så mycket som varit ett suck i närheten av ett förhållande. För andra människor i min omgivning har de hänt desto mer under samma antal år.

T J E J, 23- ihop, flyttat, gjort slut, ihop, flyttat, sambo 
civil status idag; sambo

K I L L E, 30 - ihop, sambo, gjort slut
civil status idag; singel

T J E J, 24- ihop, sambo, särbo, gjort slut, ihop, gjort slut
civil status idag; singel

K I L L E, 34 -skild, ihop, sambo, särbo, gjort slut, ihop
civil status idag; flickvän

T J E J, 24 - ihop, sambo, gift, barn, barn
civil status idag; tvåbarns fru


K I L L E, 25 - ihop, gjort slut, ihop, otrogen, gjort slut, ihop, sambo

civil status idag; sambo

T J E J, 29 - ihop, särbo, sambo
civil status idag; sambo

J A G, 24 - inget, inget, inget
civil status idag; inget

V Å G A

Jag möts av rubriken "våga semestra isär". Våga. Jag funderar lite. Isär. Isär från vad? Semestra. Semestra, våga, isär. Vad ska jag semestra ifrån? Ett deltids jobb. Isär, inte tillsammans, på tu man hand. Jag och jag på varsithåll. Jag på solsemester och jag på storstadsweekend. Isär är jag. Och jag.

Jag har ingen. Och ingen har jag. På tu man hand jag är. Då andra säger eftersträvar säger jag tillbaka. Säger du skaffa barn säger jag nuppa. Säger du flytta ihop säger jag med vem. Säger du happily ever after säger jag dead end.

Jag har ingen. Och ingen har jag. Men jag vill inte heller någon ha.

Lycklig är aldrig sann förrän olyckan knackar på dörren.

Jesus, motherfucker. Jag kom på ett ordspråk.


L O V E

Min flicka som sov över hos mig la någon gång under natten sin lilla sexåriga hand på min arm. Kanske kände hon vad jag kände. Hon gav mig tillbaka det jag glömt bort jag hade. Hopp.

G Y M M E T

A och jag höll varandra sällskap på gymmet när ingen annan gjorde det. Vi var helt själva i lokalen och passade på att göra diverse övningar som vi inte vågar oss på med fler besökare.

Tillexempel körde vi med lösa vikter som bänkpress där jag ungefär orkade med själva stången. Dessutom tillkännagav jag min existens i spegeln. Vilket jag annars brukar ignorera.

Gym är inte alls så trärövsosmakligt som man först kan tro.

P L Å S T E R

Min mamma köper mig när jag gråter. Nu har jag gråtit flera gånger på några dagar efter att ha haft ett uppehåll på ett par veckor. Jag tror jag producerar massivt i mina tårkanaler eller är det pollen.

När jag är ledsen ringer jag mammi och biter mig i min darrande underläpp. Hon hör ändå och då brister jag i mitt försök att verka tapper.

Kort därefter får jag ett sms av mamma där hon berättar att hon har lite extra pengar över den här månaden och jag får välja mellan en shoppingrunda eller Ikea. Sen avslutar hon med. "Lite plåster på såren".

Jag älskar när min mamma plåstrar om mig. Det känns så förbaskat gott.

(Men betalar gör jag själv. Jag är trots allt 24 år. 24 år, kattlös, sambolös, giftaslös, barnlös, pengarlös och hopplös)

F E S T I V A L

Den lilla by där jag kommer ifrån vaknar sakta till liv. Portarna till puben slås upp och bakom baren fylls det på med sprithaltiga drycker. Banderoller sätts upp och scener tar plats.

De gamla likt de unga strosar längs Storgatan fram. På gräsmattan intill breder den yngre generationen ut sig och flaken staplas på höjd. Ölen vill inte ta slut och humöret det glada tar vid.

Glada musikanter i hatt och kavaj det spelar dagen lång musik i all enkelhet. Det berusas i alla vrår. På eftermiddagen man hemåt beger sig för att stoppa i sig av det goda. Vi står oss sedan natten lång.

Slagsmål och dårskap i dagarna två, på festival i byn vi ska gå.

B O L Å N E

Igår fick jag ett kryptiskt sms från min bank där jag beviljats bolåne någonting dravel, dravel. Vidare stod det också att jag hem i min brevlåda kommer få en typ av kalkyl.

Nu undrar jag vem som har tagit ett lån i mitt namn eller ansökt om ett lån.

Jag vill knappt vara skyldig mig själv ännu mindre banken.

Och är det något jag bör ansöka om så är det en ny tillvaro. Inte skulder.

Fortsättningsvis.. Mitt liv fortsätter gå åt skogen. Jag står naken och bar i dagsljus och fåglarna skiter mig i huvudet då jag försöker värja mig blir jag bortkörd och överkörd.

B A R N V A K T

Jag är barnvakt åt min sexåriga prinsessa. Hon har precis gjort hål i öronen vilket betyder att det finns många frågor att ställa. Jag försöker besvara frågorna så gott jag kan. Till slut rör jag till det för mig själv och besvara samtliga med ett "mm".

Hon fortsätter och berättar att när hon blir fyller 17 gånger mer än idag ska hon minsann också ha hål i naveln, tungan och tuttarna. Hon ska ha mörkt hår och en svart snygg klänning

Det låter som min tjej kommer bli punkare när hon blir stor.

Efter att ha räknat alla tår tio gånger om och masserat hennes fötter tycker damen att det minsann är dags att gå och lägga sig. Sagt och gjort.

Det har varit en lång dag för mig och jag är glad att den är till ända.

Prinsessan likaså.

K A T T

Idag har jag bestämt mig. Jag ska bli med katt.

På blodigaste allvar ska jag leta reda på en som håller mig kär. Det får ta tid men snart är katten min.

Jag och min katt.

G L Ä D J E D Ö D A R E

Min mamma är en sann glädjedödare. Igår när E och jag tog en promenad till kiosken gick vi förbi ett katthem. Eller ett hem där det fanns kattungar.

Där låg dem i sängen och tittade upp på mig med sorgsna blickar. I deras ögon uttläste jag en viss förhoppning. Deras morrhår reste sig och svansen viftade så smått.

Mjau-ta med mig hem-mjau lät det från sovrummet.

Dessa svarta små rara fyrbenta djur bad på sina bara knän att jag skulle ge dem ett hem. Mitt hem.

Min mamma tyckte inte det var en lika bra idée och pappa "det tror jag inte".

Jag önskar mig en katt när jag fyller år och en repstege så han eller hon kan ta sig upp och ner från köksfönstret.

K R A M K A L A S

En annan anledning till att jag inte ville sova över hos storken är att det inte ger mig så mycket. Han kramas inte när han sover. Han håller inte ens en arm över mig, eller under. Inte en enda liten hand på mitt ben eller mitt bröst. Ansiktet vänd mot motsatta håll och jag kan inte studera hans slutna ögonlock. Jag klamrar mig fast som en vettvilling. Med armar och ben krokar jag fast denna två meter långa man. I den gigantiska dubbelsängen försvinner han sakta bortåt. Då jag följer efter blir det snart en strid om täcke och kudde. Han söker sig bort, bort och till sist balanserar han endast på få centimetrar och då upplever jag kampen är över. Min man vill inte att jag ska ligga på hans bröst. Min man är inte min.

S T O R K E N

Igår hördes jag med storken eftersom jag var i storkby nära hans hem.

Han bjöd in mig på vin,bubbelbad och övernattning. Jag avtackade mig det hela av flera rimliga skäl.

- Jag hade inte rakat benen på tretton dagar

- Var svettig efter en löparrunda

- Har druckit mig mätt på vin

- Storken kommer gnata och tjata

- Jag fiser i sömnen

F R U K O S T



Bullarna är på sätt och vis nödvändiga för förbränningen

G A M M A L

Du vet att du blivit äldre när;

- Aqua gör comeback efter 10 år

- Du köper hellre hem kläderna utan att prova dem i affären först

- Du frågar om "öppet köp"

- Du dricker rödvin varvat med vatten

- Du tittar på debattprogram och smsar in inlägg

- Du tar en kopp kaffe efter maten men väljer bort kakan

Idag måste jag komma från stenåldern. Jag har kafferep hos mig innan jobbet.

L U S T

Jag har tapat stinget.

Ville inte ens titta åt gymkillen 2 idag, var inte sugen på att träna, pastan smakade skit och orkade inte tjabbla med mamma i telefonen.

Jag tror jag är lustlös för tillfället.

P R O M E N A D

Det finns två anledningar till en morgonpromenad;

1.

 

2. G O D I S utan dåligt samvete

K O M P I S

Jag har en kompis och jag har hotat henne till att leka med mig.

Här är de saker jag hellre gör än sitter ensam en helg till;

- klyver av mig hälsenorna

- piercar mig i bröstvårtan

- har mens

- hoppar bungyjump

- äter ugnspannkaka

- rullar i en myrstack

- går upp 5 kg

- hånglar med elektriken

Tur att jag har en kompis. Tur att hon tar ansvar för mina handlingar. Tur att vi har sprit.

Vilken jävla tur.

8 0 T A L

Idag ser jag väldigt 80-tals inspirerad ut i min klädstil och frisyr.

Dessutom har jag en människa i min säng. En riktig person. Kött och blod. Mysigt!

Min kusin. Hon har jobbat natt och använder mig som övernattningslägenhet. Roligare än så var det inte men visst lät det bra till en början.

En livs levande person i M I N säng. Så vill man ha det.

G R I L L A

Jag är så sugen på att ställa till med grillfest. Måste bara fixa lite grejer innan;

- en gräsmatta
- en grill
- grillkol
- tändväska
- tändstickor
- grillvante
- grillbestick
- kött
- utemöbel
- kompisar


Äh. jag skiter nog i det och käkar mina Haribo nappar istället.

G O D M O R G O N

Jag är något fruktansvärt trött då jag inte lyckas somna om nätterna. Har väldigt svårt att begripa varför då jag tidigare gått och lagt mig vid 21 och sovit tolv timmar i sträck.

Nu måste jag gå och stoppa huvudet i soporna. Tittar på lokala nyheterna och reklam. Det är horribelt. Pratar jag sådär så gör jag bäst i att hålla käft. Hur ska någon kunna ta mig på allvar du jag skränar som get och utan bokstaven r.

Nu fukost och sen vidae till jobbe. Ha en ba da.

B O N D E

Snart presenterar TV4 de nya bönderna inför den kommande säsongen av "Bonde söker fru".

Jag tog mig en tjuvtitt på TV4 hemsida och hittade bönderna Pecka och Kalle. Tror absolut att jag skulle kunna berika deras liv på gården genom att dansa naken på ängarna, mjölka diverse fyrbenta djur, baka bröd, sjunga "en bonde i vår by" och köra traktor. De verkar vara två riktigt trevliga pöjkar. Jag ska genast sätta mig och jobba på brev till dessa två herrar. Vem vet kanske får ni se mig i snickarbyxor och gummistövlar i rutan till hösten. Jag och Pecka (eller Kalle) hand i hand i koskiten.

(Det fanns diverse köttbönder men det lät så dött (haha). Jag arbetar gärna med levande djur)

M J Ö L K B O N D E N   P E C K A


Foto: Marcus Loddby/TV4

S P A N N M Å L S B O N D E N   K A L L E


Foto: Marcus Loddby/TV4

Bilderna är lånade från TV4 hemsida.

D A R W I N

Här sitter jag och försöker hålla mig vaken. Jag ringde hem till mina föräldrar. Egentligen för att tala med mamma men pappa svarade. Nu har jag min chans, tänkte jag och pratade på. Pappa berättade att mamma var i stan och "hon kanske kommer och besöker dig efter mormor". Sen hinner han inte säga mer för jag vägrar hålla snattran. Det går en minut, det går två och till sist känner jag mig nöjd. VI klarade över 1 minut och 17 sekunder idag. Tänk vad vi kan. Pappa och jag.

Så här sitter jag och rullar tummarna och väntar på ett vetejkanskemenhoppasinteförmycket -besök av mor min.

Samtidigt går en dokumentär på ettan. "Darwin vs Bibeln". Jag tittar knappt. För jag vet redan sanningen. Tänk att man inte bara frågade mig. Så simpelt det hade blivit.

T O R S K

Nu får man lov att äta torsken igen. Jag visste inte ens att det varit förbjudet. Att man inte fick fiska torsken visste jag ju men äta den?

Vem bryr sig egentligen. Torsk är inte vad jag skulle säga aptitligt.

Jag äter digestive. Det är gott.

S L O T T E T

Har ägnat den senaste timmen åt att rensa avloppet och diska.

Jag tar en paus och läser Kenzas blogg. Inte för att den är så underhållande men hon är så vacker. Igår var hon på studenskiva i en rosa prinsess klänning. Bobby hade fixat hennes hårsvall och hon hade fått en fin make-up.

Jag tar en sväng ut i hallen och tittar mig i spegeln. Suckar djupt. Drar på mig mina gula städhandskar och går vidare till köket. Ugnen ska rengöras.

Vad är en bal på slottet..

K V Ä L L S B Ö N

Eftersom jag är kristen är jag privilegierad att tala till Herren. Ni andra kommer bevisligen brinna i helvetet. Nej, jag skojar. Frukta inte, jag ber för er alla. I min kvällsbön. I första delen av bönen tackar jag Herren för diverse saker som berikar mig i mitt liv. I andra delen framhåller jag mina önskemål.

Tack käre Gode Gud,
för min familj och deras hälsa
för mina vänner
för taket över huvudet
för att jag har ett jobb att gå till
för att jag har morgonkaffe att tillgå
för att gymkillen är på gymmet så ofta

Käre Gode Gud hjälp mig att,
omvända alla okristliga förbrytare
träna mig så jag får muskler som kick as
hitta min drömkille
min drömkille ska förstå att jag är hans drömtjej
drömkillen ska fria
drömkillen ska göra mig med barn
drömkillen ska vara rik och vacker
drömkillen aldrig ska vara otrogen
drömkillen ska älska mig till döden skiljer oss åt.

A M E N

T R A G I S K A H E L V E T E

Jag hade en blogg tidigare, för några år sedan. Här kommer ett inlägg från 20 mars 2006 då jag befann mig som au-pair någonstans i Europa. Oboy, gissa om jag hade en dålig dag!

Jag mår inte bra. Jag mår inte bra. Det funkar inte. Det går inte. Har inte ro till att sitta still, inte energi till att röra på mig. Jag är ledsen men vet inte varför. Det är inte kul. Ingenting är kul, inte att det är februari, inte att jag blir uppvaktad, inte att jag ska till Dublin på torsdag, inte att jag snart ska hem, inte att jag är här, inte att jag har ett liv. Jag har panik, jag får panik. Det är inte hemlängtan, det är inte något jag vet. Jag vet inte. Fan. Ja det är klump i brösten. Det är orolig, panik. Fan, fan. Jag är för ledsen för att gråta, för trött för att sova. Inget går riktigt vägen. Expresso på parkbänken. Ah, det hjälpte inte. Vill jag plugga? Ska jag skicka ett meddelande? Mamma? Rastlös. Jag är rastlös, just det. Inte mod nog att ta mig här ifrån. Jag vill hem. Nej, det vill jag inte. Jag vill inte förvänta mig, nej det blir aldrig så. Jag vill krama Ems, är du ensam? Bg, ja jag pratade med dig. Fan, du är där, jag är här. Pappa, tittar du på hockeyn. Jag är ensam, lyssnar på radion men inte med dig pappa. Ska vi grilla flickor? På din bakgård.. Ja, after beachen på söndag. Var är min lägenhet, nycklarna.. Fan fan. Varför slutade jag på jobbet. Jag kunde varit kvar. Bla bla bla. Jag vet vad det här ger mig, kommer göra mig så stark, jag är stark, jag spyr. Jag vill inte veta. Det hjälper inte. Jag behöver en kram, jag behöver fredagsmys, jag behöver rhodos pizza, statiol, sigge. Jag mår illa. Jag vill ge upp. Jag kan inte. Jag vill träffa Inger. Lever du? Jag vill dricka, mycket. Nej inte som midsommar. Jag orkar inte vara stark. Jag vill vara rödgråten. Du ska, du klarar, du försöker, du måste, du tänker, du borde, du är, du kan. Nej, jag är inget av det. Jag är trött. Så trött. Vi förlorar, men vi tar silver, damkronorna. Jag vill ha tjejerna, killarna. Åh jag är så jävla arg! Jag vill prata, prata, prata. Fan. Tragiskt helvete, kan det bara få vara det?

O M E D E L B U M S

Det där konstiga uttrycket att man skulle vara "för trött för att somna". Vem har kommit på det egentligen.

Imåndags natt gick det inte. Jag låg vaken i timmar. Funderade på livet, på jobbet, vem jag ska bli kär i härnäst, vad jag ska göra i helgen. Alla saker jag kunde komma på tog jag och funderade över. Det gick bara inte att somna. Varför? Inte för att jag var för trött iallafall. Nej, jag var pigg som en nötkärna. Hade jag varit trött hade jag somnat omedelbums.

(Ärligt talat. Omedelbums är tydligen ett riktigt ord. Jag slog upp det. Oerhört fånigt.)

S A N N I N G

Se jag talar faktiskt sanning. Må hända att jag ljög endel tidigare i mitt liv och hittade liksom på att jag varit och tränat. Inte för att jag är en lögnhals utan för att jag verkligen ville att det skulle varit så.

Ikväll har jag tillexempel varit på kärringgympa.

W H I T E P A R T Y

Igår blev jag inspirerad av en kund som köpte kläder till ett "white-party". Idag bär jag upp mina vita byxor och hoppas att någon vill bjuda med mig.

Jag kan ju ta med den vita lampan i bakgrunden om det är så. Allt för att få gå på fest.

S E X I S T I S K

Tänk om jag varit en man och skrivit om kvinnor. Då hade jag säkert blivit kallad sexistisk och äcklig. Men nu är jag en tjej, en fröjd för ögat som skriver i andra ordlag och om karlar. Jag skulle aldrig bli kallad sexistisk.

Målgruppen män blir inte alls lika störda om man kallar de för attraktiva eller sexiga som en kvinna skulle kunna bli. Män tror inte på mellan raderna eller med andra ord. De tror på det som sägs och de gillar det.

Jag har aldrig hört en kille svara på en komplimang med en fråga. "Menar du att jag är ful? Du ljuger? Du tycker inte om den? Min rumpa är för stor?"

Män förstår inte ironi.

Män är nog lite dumma i huvudet. Fast på ett kärleksfullt sätt alltså.

E U R O V I S I O N

Jag fattar nada. Varför är Israel med i Eurovision?

Är Israel typ en kolonilott till Norge eller erövrade britterna Israel långt innan schlager var uppfunnen.

Jag gillar inte när det blåser mellan öronen. Det drar något fruktansvärt.

T O G H E T ER

Jag vill bli ihop med gymkillen. Och jag har en plan.

- Gå på spåret varje dag mellan 8.30 och 10 på fm.

- Lurpassa i skogen

- Öva på konditionen så jag kan springa ikapp

- Råka stuka foten framför honom och be om hjälp hem (och in)

- Ta reda på var han bor och flytta dit

- "Tappa" mitt mobilnummer i hans byxficka

- Trycka en t-shirt med texten "S I N G E L"

C H O K L A D

Vad ska jag säga. Jag var sugen. So what. Skjut mig.



Till er som faktiskt trodde jag var en tjuv. Tjuvar lämnar aldrig tillbaka sitt stöldgods, som jag.



S T O L P S K O T T

Det finns inget så töntigt som expertkommentatorer. Sitter och lyssnar till "experterna" som snackar fotboll. De säger så fåniga saker som bolltrygga, BP, bra skott och så där fortsätter det.

Min pasta har kokat färdigt om 7 min.


Då kan stolpskotten hålla trut och ge mig matro tycker jag.

T J U V

Likt varje morgon sitter det en morgontidning vid entrén. Likt varje morgon passerar jag en första gång för att sen stoppa den under jackan.

Om någon ifrågasätter mitt beteende har jag övat på en replik;

" Jag ser inget namn på den här tidningen. Gör du? Eller du kanske heter B a r o m e t e r n "

Sen ska jag säga då va, ba, typ och göra peacetecknet.

Jag är 14 år igen.

K Ä R L E K

Gick min ordentliga runda på 1,5 h timme på spåret och vem möter jag om inte  G Y M K I L L E N (1). Han var precis lika vacker som jag minns honom. Vi tittar upp på varandra, passerar, stannar upp och utbrister samtidigt i ett "hej, heeej". Vi samtalar så smått. Mest jag då eftersom jag har en tendens att inte kunna sluta pladdra när jag blir nervös. Gymkillen berättar att han ska springa snart och frågar om jag ska. Jag svarar att jag springer inte. Vilket dåligt svar. "Jag springer inte" Som om jag lider av någon sjukdom som gör att jag inte kan lyfta på benen i en högre hastighet. Jag var nervös. Vi säger hejdå. VI går åt varsitt håll.

Det hade kunnat sluta så men kort därefter springer gymkillen förbi mig. Igen och igen och.

Gymkillen springer fort, fort och jag är kär.

Han är min m a n.

M A M M A L E D I G

Jag blir så trött på denna diskriminering.

Om jag skulle fråga på jobbet om jag kunde tänkas få vara mammaledig nästa vecka skulle jag få svaret att "du har väl inget barn".

Vilket skitsnack. Ska bara mammor få vara mammalediga?

Jag tycker tillexempel att man kan få berättigad ledighet om man;

- har en m a m m a

- vill bli en m a m m a

- har en kompis som är m a m m a

- känner en m a m m a

- heter m a m m a

Dessutom kan jag vara grinig som en unge, hungrig som en bebis, gapig som ett barn. Så hänger det bara på de egenskaperna ansöker jag om mammaledighet till mig själv.

Nu ska jag vagga mig själv till sömns.

L E D S E N

Tårarna rinner och jag kan inte sluta upp att gråta.

Allt är så ledsamt och sorgligt. Det man inte vill ska hända händer till sist ändå. Människor man älskar och håller av försvinner ifrån en.

Vackert och omsorgsfullt sätter han en ring på hennes finger och talar om för henne hur mycket han älskar henne. Hon kommer dö och de vet om att deras tid är knapp. Hon är sjuk och det finns ingen räddning.

Jag hittade Greys Anatomy på Youtube.

För det är jag så ledsen.

P Å T Å R

Andra omgången kaffe för dagen av den simpla anledningen att jag har tråkigt som fan. Funderar på att baka något till påtåren. Vad kan man baka av socker, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hasselnötter?

Chokladnötssockerkaka?

S E P A R E R A T

Ibland när jag känner mig ensam brukar jag googla "separerat" eller "gjort slut" eller "han var otrogen".

Det känns så mycket bättre att vara singel och läsa om andra missöden, sorg och förtvivlan. Kanske låter det elakt men inte blir de mindre olyckliga för att jag skulle låta bli. Så jag läser. Jag slukar i mig allt jag kommer åt. Från forum till bloggar och debattinlägg.

Och det är med sann glädje jag kan återberätta för er att det finns så mycket olyckliga människor där ute!

Helt plötsligt känner jag mig inte så ensam längre.

Jag känner mig nästan lite glad.

M Å L T I D

Världens bästa frukost, lunch, mellanmål och middag!

Arla borde sponsra mig. Faktiskt.

M Ä N N E N

Jag har en lista på potentiella pojkvänner. Några har dessvärre fallit bort.

S T O R K E N - i brist på annat

G Y M K I L L E N 1 - väntar på en första dejt

N O R R M A N N E N - struken pga av hjärtlöshet

G Y M K I L L E N 2 - svärmorsdröm

E L E K T R I K E R N - för ful

Z E L M E R L Ö V -L O O K- A L I K E - fortfarande potentiell

Helst av allt hade jag velat ha blondruffset Erik från Robinson på listan men jag antar att det inte är ett option. Man får väl ändå vara lite realistisk.


K A F F E

Äntligen kan jag koka mitt bryggkaffe igen.

Halleluja!

C H A N S

Jag bad en kompis på gymmet att fråga chans på gymkillen nummer 2 åt mig. Jag vill ju så förbaskat ha lite kläm på honom och klämma på honom. Han är så rar och fullvuxen. Två meter lång och blygsam är hans mellannamn.

Jag har hamnat på god fot med hans systrar och hälsat på pappan. Nu har jag öppet och brett berättat för hela världen och alla på träningen att han fascinerar mig. Ta i trä men nu måste han väl ändå förstå.

Tänk om vi är gjorda för varandra.


Jag och gymkillen nr 2 och 32 cm där emellan.

I N K Ö P S L I S T A

Alla toalettartiklar börjar med bokstaven T.

Tamponger

Tandborste

Tvål

Tops

Tandkräm

Tandtråd

Toapapper

Thampoo


Tufft, trendigt och tantastiskt! 

S R V A K E N

Inatt låg jag och lyssnade till Sven Wolters ljuvliga stämma i hörsnäckan. Han var med på Sveriges Radio. Han pratade om fred på jorden. Han pratade om sådana saker man vill lyssna till intill midnatt.

Därefter kom SR Vaken där det var önskedags. Jag önskade en låt, väntade en halvtimme, önskade en låt till och väntade. Istället för att få min låt spelad fick jag lyssna till alla hälsningar kärestan emellan.

Där låg jag ensam, övergiven, en lördag natt i min säng och förlitar mig på radion och vad gör SR? Skjuter mig i huvudet, hänger mig i bröstvårtorna och fördmjukar mig så till den milda grad att jag börjar gråta hejdlöst.

Kunde jag inte ens fått höra lite Bob Dylan innan jag somnade. Hade det varit så mycket begärt.

F U C K   S R.

L I M E

Hade en förfest för några veckor sedan och vi hade glömt handla lime till drinken. Vi ringde till en kompis och frågade om hon kunde köpa det på vägen varpå hon svarar "visst fast jag tror jag har det hemma".

Say what?

Ingen vettig människa har lime hemma bara sådär. Jag brukar bli retad för jag knappt har ketchup.

Min middag. Kyckling med pasta. Toppad med överbliven lime.

K Y C K L I N G

Jag vill ha min kyckling blodig!

Jag steker kyckling och kokar pasta. Dessutom tog jag mod till mig att titta på Sverige i brons-matchen. Det går väl an när de leder men blir det alltför spännande stänger jag av.

Det känns allt som det är mitt fel om de förlorar och jag valt att titta på eländet. Att jag är medskyldig.

Fick se min mamma som hastigast. Hade hoppats på ett "du ska inte följa med hem ikväll om du ändå är ledig imorgon" men det kom inte. Jag har ju trots allt flyttat hemifrån så vad begär jag.

Jag får köpa ett sällskap på blocket.

S T E F A N

Idag får jag ett sms som lyder följande;

"Hej! Jag undrar om du skriver en blogg som heter aliciabotilda?//Stefan"

Nu är det någon som driver med mig, tänker jag. Så fånigt. Att jag skulle gå på den lätta. Jag spelar med och skickar ett meddelande tillbaka samtidigt som jag söker numret på eniro.

Nej, jävlar.

Det finns en Stefan. På riktigt.

Han säger det går lista ut vem jag är och hitta mitt nummer genom att läsa bloggen. Stefan säger att han kan berätta det för mig så inte fler gör samma sak.

Jag gillar Stefan.

För han har hittat min blogg, han suttit och lurat på mig, hittat mitt telefonnummer och vill nu rädda mig från sådana som han. Jag är rörd att han tror så många faktiskt vill ha mitt nummer.

Men ska vi få till det får han faktiskt skicka en bild först. Jag ligger inte med främlingar.

(Jag har inte vett att blir rädd men mamma kommer inte bli glad. Stefan är körd i hennes ögon)

H U N G R I G

En sked Nutella till och jag måste spy.

Jag orkar inte beställa och hämta pizza. Vill inte laga mat. Orkar inte cykla till Mc Donalds. Vore lättare att hitta sig en matduktig man.

Vem försöker jag lura.

Jag kommer aldrig hitta en man.

Nå, kanske en tesked till skulle gå bra. Bara för att stilla hungern.


Ensam är stark, och utan mat.

M O R F A R

Hälsade på min döda morfar igår. Han låg på vägen hem från mormor. Inte direkt på vägen utan påvägen.

Jag kände honom knappt men det var mormors kille och då är det min kille. Satte mig ner på gräset och konverserade. Frös lite lätt i min långärmströja. Försökte utan att lyckas lista ut hur gammal han blev egentligen. Gav sedan upp och tyckte att han blev väl "en sisådär 70 år".

Under morfars namn gapar det tomt. Det finns plats för ett till.

Det finns plats för mormor.

Jag gav morfar en slängkyss och klappade på stenen. Kul att råkas men mormor får du inte än.

Hon är med mig nu.

S Ö N D A G

Igår efter träning tog jag en kaffe på pressbyrån. En mycket märklig man stod framför mig i kassan.

Mannen till en skånska.

- Hej, är du också från skåne?

- Eh, ja.

- Åh, så roligt. Jag hörde det på dig. Jag bodde där i så och så många och på den och den gatan. Var bor du?

Skånskan som var en äldre dam ser mycket förvirrad ut och vänder sig om för att gå.

Mannen fortsätter att diskuttera med kassabiträdet.

- Jag vill ha en korv. Eller vill jag ha en korv? Jag vill ha två påsar. En kabannos ska det var. Du vet jag har adhd. Det är därför jag är så här. Ketchup kan jag ta på korven också. Så är det.


Han ursäktar sig med att diagnosera sig till adhd. Jag säger fuck you. Du var påtänd som ett höghus. Mig lurar du inte.

JAG VILL HA EN SKEDMAN

Jag slevar i mig nutella och dricker omåttliga mängder med vatten. Det är lördag kväll och jag arbetar på en ny header till bloggen. Sen tröttnar jag och lägger av. Utanför fönstret kör trimmade bilar ikapp och i lägenheten under mig kollar man på sport. Jag funderar på att smsa storken och se om han vill sova sked med mig inatt. Sen ångrar jag mig. Sen ångrar jag mig igen. Det var länge sedan jag sov sked.

MIN BÄSTIS I VÄRLDEN

Mormor blev glatt överraskad då jag hälsade på. Vi satte oss ute i solen och drack kaffe och åt mörk choklad. Plötsligt får min mormor för sig att vi ska ta en promenad till hennes kolonilott. Jag som precis varit på gymmet och sprungit 4,5 km och promenerat till henne hade helst av allt velat sitta kvar i solen och vila benen. Min mormor känner mig alltför väl och säger provocerande "fast det orkar väl inte du". Jag flyger upp och häller i mig sista skvätten kaffe. Jag ska nog allt visa dig gumma lilla!

Sen gick vi fel åttahundra gånger och vid alla tillfällen i uppförsbacke. Mormor var tacksam men lite trött när vi väl hittat tillbaka till hemmet. Hon hade ju fått sitta still så länge! Ja, för hon satt i rullstol och jag drog alla 105 kilona i två timmar. Vila du älskade mormor, jag tar en promenad hemåt. För jag är inte alls trött! Suck.

Mormor och jag.


PAPPA I EN MINUT OCH 17 SEKUNDER

Två dagar på rad har jag nu ringt till min pappa. Jag vill höra hur han mår då jag inte är där hemma och ser till honom. Jag ringer och på 1 minut och 17 sekunder är det över.

Jag säger hej, frågar hur han mår och beklagar ishockeyn. Pappa svarar att han visste de skulle förlora. Jag säger att han då inte behövde se matchen eftersom han som alltid tror sig veta utgången. Han skrattar. Han frågar om jag är ute och går. Jag berättar att jag är på väg till mormor. Jag frågar vad som händer under dagen. Pappa talar om att det är fotboll och hockey på tvn. Fullt upp tycker jag då. Vi säger vi hörs, vi säger puss, vi lägger på.

1 minut och 17 sekunder.


LÖRDAGEN DÅ JAG FICK MIN MAN

Hemma från dagens pass på gymmet. Gymkillen var inte där. Han ligger säkert i någon blondins famn nu och tar på hennes välsvarvade ben. Han har hittat en sötare, roligare, smartare tjej och han nöjer sig inte med mindre. Vad är en gammal avdanken brunett med slitet hår och köttslamsar till bröst. Gymkillen har hittat bättre.

Däremot var min andre man där, nummer två. Jag ville lägga mitt huvud i hans famn så vacker är han. Vi utbytte några ord om pakeringsavgifter och öppettider sen blev vi ihop och lever lyckliga i alla våra dagar.

Jag belönade mig med en kaffe på Pressbyrån. Nu ska jag duscha av mig min odör och gå och hälsa på mormor.


FÖR ATT BLI EN RAGGARE


EN TVÄTTÄKTA RAGGARE MÅSTE HA;
 
- En volvo
- Wunder Baum
- Hood-tröja
- En skinnväst
- Starköl på flak (ev folköl)
- Keps
- Solbrillor
- T-shirt med tryck, gärna text
- Mobiltelefon
- Snus
- Bilstereo
- Eddie Meduzas greatest hits
- Jeans
- Träskor
- Varmkorv i bröd
- Skit under naglarna

VAR DU HITTAR EN RAGGARE;

 - I korvkiosk kön

SÅ BLIR DU VÄN MED EN RAGGARE;

- Köp en bil
- Lär dig sången "mera brännvin" utantill
- Komplettera successivt med sakerna ovan

Finns det något mer tvättäkta än en raggare?
En sådan vill jag ha!

VAD GÖR JAG NU

Jag gråter till postkodlotteriet. Jag gläds med alla som vinner.

Jag fnittrar åt reportaget om en rullstolsbunden kvinna som är entreprenör och i inslaget säger jouranlisten "här rullar framtiden in". Fånigt egentligen men kul och fyndigt.

Jag tittar på Talang 2009. Förbannar mig över föräldrar som skickar upp sina små barn på scenen. Barn ska inte tävla. Barn ska vara barn.

Har ätit upp mitt naturgodis.

Väntar på filmen "Se upp för dårarna".

Jag sitter och fördriver tiden i bästa möjliga mån det går. Stackars mig.

SÅHÄR VET DU

1. Att det är fredag



2. Att du är singel

FREDAG!





Hur vet du att det är fredag?

- Jo för då åker röda brallorna på.

Lång dag idag på jobbet och jag borde cykla precis just nu för att hinna äta frukost.


HOCKEY + JAG = LOVE

Har jag sagt att jag älskar hockey?

SVENSKHOCKEYSUGERBALLE

FÖRBANNADEKUKHOCKEYKASSASVENSKARGÖRINTEMÅLMEDFEMMOTTRE
MENSÅGÖRKUKTJECKIENMÅLOCHFÖRBANNATSKITFÖRNUMÅSTEJAGKOLLA
PÅNÅGOTANNATOCHJAGSOMPRECISSLAGITÖVERSKITBLÄHATAHOCKEY

Starka känslor.

VÄLKOMMEN HEM

Jag har ett hem man kan säga välkommen framför. Med andra ord mamma har varit här och ställt till det. Numera slipper persiennerna vara halvt nere och jag kan sträcka på ryggen och med stolthet från gatan peka upp mot mina vackra fönster. Jag har ett hem.

Var jag däremot inte har är så mycket växter kvar. Mamma hävdade med bestämdhet att jag kunde slänga de jag hade eftersom som hon sa "är stendöda". Så fick det bli.

Nu ska jag vila mina arma ben i soffan efter ett spinningpass. Det bästa med spinnig är att man får smörja rumpan extra mycket därefter. Ja, annars kan man ju få skavsår.



JORDGUBBSFIL ÄR MIN GREJ

Jag har hamnat i en liten svacka.

Ingenting är kul och jag önskar jag och min jordgubbsfil kunde flytta utomlands.

Jag orkar inte ens var ironisk.

Jag vill bara ha en kille.

Alla som önskar mig välgång i livet tar nu an sig denna uppgift och helt enkelt ger mig en vän som jag kan hålla kär.

Antingen är du med mig eller mot mig. Vän eller fiende.

Typ.

KÄRLEK TILL DIG

Idag tog jag i utav helvete och löpte halva rundan. Mer orkade jag inte. Sen tog jag tid på mig vägen hem och fotade blommor och lyssnade till radio Kronobergs Frossa.

Mitt på grusvägen tog jag mig tid att forma ett hjärta så alla andra vilsna själar kan känna kärleken komma emot dem.
Det finns många vackra, vältränade män jag tjuvtittar på på spåret. De ska också få känna min kärlek.





SMÅ LAPPAR SPRIDER SANN GLÄDJE

Mamma har förmågan att överraska mig med små söta meddelande så fort jag kommer hem till dem. Senast i förra veckan fick jag en välkommen hem hälsning på toalettrullen. Tänk vad skitglad jag blev! Ha.

I påsk var min mor och far inte heller då hemma och jag skulle övernatta där över helgen. På skoj bad jag om ett påskägg.

Det blev inget påskägg men väl en överfull påskskål med godis. Kortet är taget efter det att jag varit i farten. Vad ska jag säga. Jag var sötsugen.

LIVET ÄR INGEN DANS PÅ ROSOR

Var på mitt sista pass med dansaerobics ikväll.

Detta var min femte gång på passet och till och med instruktören har givit upp hoppet. Att röra mig i takt till musiken är en omöjlighet för mig och jag kommer alltid två steg efter alla andra. Till och med kärringen över 60 år som ser ut att falla ihop och dö vilken sekund som helst fixar det felfritt.

När instruktören skriker - VÄNSTER, VÄNSTER tills hon blir blå i ansiktet kliver jag ändå in till höger. När jag lyckas med ett steg knyter jag näven och ler belåtet och missar de följande fem stegen.

Jag suger på dansaerobics, Man trodde väl kanske att min breda höfter skulle ha ett naturligt gung men det har de inte.

Livet är ingen dans på rosor, iallafall inte för mig.

Jag ger upp.

VAD GÖR JAG HÄR?



Bilden är tagen på min och min väns resa i Australien. Jag skulle stannat kvar. Chanserna att hitta någon borde rimligtvis vara större där borta än här hemma.

Titta och njut av dett läckra små bakdelarna som breder ut sig.

Mera röv åt folket!

ARS - MAN

Hamnade på kanal 6.

Jag är egentligen en väldigt sportintresserad tjej. Jag läser tillexempel alltid sportbladet och sommar OS är en favorit. Varför jag favoritiserar just OS kan bero på att det bara är var fjärde år. Det räcker gott för mig. Annars älskar jag fotboll. Kanske för att jag spelat det själv men jag gillar det skarpt. Däremot vet jag inte så mycket om de olika ligorna.

Efter tio minuter har jag iallafall listat ut att på kanal 6 visas nu en Champions League match (de sa kommentatorerna i vartfall). ARS måste betyda Arsenal och MAN står för Manchester United. Manchester leder med 3 mål mot 1. Nu är bara frågan vem som är vem. Får jag gissa tror jag det röda laget är Arsenal och det blå Manchester United.

Det är bara en gissning för jag vet egentligen inte. Jag tittar av två anledningar. Huvuddomaren är väldigt vacker och det är en stund kvar innan Lost börjar.

NÄR JAG BLIR SAMBO

Alla lyckliga små svin som är sambo. Tänk vad livet ert måste vara fantastiskt ändå.

Det första jag skulle göra med min inneboende;

- Lämna disken

- Synkronisera tandborstningen

- Bråka om tv-dosan

- Kissa med öppen dörr

- Hångla vid hatthyllan

- Sova under samma täcke

- Äta vid köksbordet och inte i vardagsrummet

- Hångla på mattan

- Laga riktig mat

- Sluta rapa

- Dricka ur glas

- Brygga kaffe till två

- Värma fötterna under sambons rumpa

Jag vill inte bo ensam längre. Ge mig en man.

JAG OCH STORKEN SKA FÅ STORKBEBISAR

Jag träffade min stork på utestället i torsdags. Han är ett sådant bra tidsfördriv när man inte har något annat.

Jag är inte kär men åren har gått och emellannåt så stöter vi på varandra någonstans, kramas lite och tar adjö. Vi finns för varandra när vi som mest behöver det. I torsdags dansade vi i armkrok till Cotten Eyed Joe och jag räckte upp för att krama hans storkmidja där storkbenen tog vid.

Sen sa vi hej-då.

Storken och jag när jag kommer på andra tankar kommer inte få storkbebisar och bo i storkeland. Vi är inte menade för varandra. Nu ska jag inte stork kyssas med honom i fortsättningen så han kan hitta sig en storkfru och leva storkliv.

För det är han värd.

HAR JAG REDAN SAGT DET?

Min långhelg har varit alldeles fantastisk med kompisar jag faktiskt har. Däremot har vi inte haft så mycket att prata om. Jag ska berätta något kul som har hänt mig och då "vet det redan" för de har "läst det på bloggen".

Så bloggen har varit till min nackdel då jag inte längre kan kommunicera med mina polare. För det finns helt enkelt inget att säga.

Allt är redan sagt.

På bloggen.

MIN VÄN VILL MIG ILLA

Min kära väninna våldgästade mig igårkväll. Vi hyrde en rysare att titta på. Rysare är vår stora passion i livet. Mitt under filmen säger min vän:

- Har du varit nära att mörda någon någongång?

Jag sitter tyst och håller andan. Alla lampor är släckta och filmen fortsätter rulla. Skojar hon? Försiktigt säger jag:

- Neeej. Faktiskt inte. Har du?

Så tittar jag upp från under täcket och tittar på min kompis som inte kan hålla sig för skratt.

Man skämtar inte om mord mitt i en skräckfilm.
Det gör man bara inte.

JAG BEKLAGAR DIG

I torsdags i Folkets hus träffade jag en gammal bekant. Hon har numera barn och jag i min tur gratulerade henne till det. Det lät ungefär såhär.

JAG "Hej, hur är det?"
BEKANT "Tack, det är jättebra"
JAG "Just det. Grattis till bebisen fast jag är lite sent ute"
BEKANT "Ja, snart ett år sedan. Hur är det själv? Träffar du någon?"
JAG "Det är bra men jag är fortfarandre singel"
BEKANT "Jag beklagar. Det är ju ändå det man eftersträvar"

Om tio år är du en bra bit över 30. Du har blivit lämnad av din man, utan vänner och tre ungar. För många extrakilo i en alldeles för liten lägenhet och utan pengar. Du önskar du vore mig.

Jag beklagar.

ANHÄNGARE, ÖL OCH FOTBOLL

Tjejerna och jag var och såg till att KFF tog sin första seger för säsongen igår. Tllgivna supportrar som vi är ska vi nu fortsättningsvis gå på varje hemma match. Definitivt med tanke på att Joakim Lantz efter matchen vinkade upp till ståläktaren och till mig. Till mig av alla de tusen som satt på plats.

Såhär glada var vi påväg från Fedriksskans.

Mahlin.



Michan.



Sofia.



Jag.