ETT ÖGONBLICK FÖR LIVET

En återkommande scen i kärleksfilmer är ett möte mellan två människor, ett första ögonkast, en förälskelse. Det mötet och sen ett farväl sakta gående åt varsitt håll för att sen efter en stund vända sig om och se efter den andre.

Jag har tänkt mycket på denna scen. Detta möte. Tänkt på det och drömt om det. Efter en tid bestämde jag mig för att söka upp ett sådant möte. Se mig omkring, möta en annan människas blick, fortsätta förbi och sen vända mig om i dramatisk takt för att sen blicka efter kärleken igen. Finna den och leva för evigt.

Så. Nu har det förefallit sig så att jag inte har haft några som helst problem med att finna ögonblicket, en blick på stan av någon oförglömlig främling. Det händer hela tiden när jag söker. Problemet infinner sig när jag promenerat förbi och sedan vänder mig om för att se han i sin tur göra likadant och möta min blick för att sen springa till varandra med öppna armar.

Det händer liksom aldrig.

Och så står jag där mitt på stan på mina tår för att speja efter min främling som nu är spårlöst borta.

Varför är det aldrig som på film?

EN KOMMENTAR

Fick en kommentar från signaturen Judas idag på ett gammalt blogginlägg.

Judas
om ETT KOKT STRYK, TACK:

Det heter ett KOK stryk!!

Tack så mycket.

Vet ni förresten att det var Judas som förrådde Jesus?

ÄR DET SÅ?

Det är så lustigt numera.

Jag blir inte alls irriterad när jag hamnat i den långsamma kön i matbutiken. När jag inser att grannarna glömt stänga éntredörren gör jag det åt dem. Påväg till jobbet hoppas jag att det ska snöa. Nu har också min andra barndomskompis fått sitt första barn och jag gråter av lycka. När killen jag dejtat inte heller hört av sig efter vecka fyra rycker jag bara på axlarna och tänker att "det gör inget, han soffa passade ändå inte i mitt vardagsrum". Jag kryper ner i en renbäddad säng med en god bok. Påväg hem från krogen i lördag tio i två gick jag och sjöng för mig själv. Tar tacksamt emot en tillrättavisning.

Sen stannar jag upp.

Är det möjligen så att jag kommit att bli en L I V S N J U T A R E?

Det vore ju förfärligt!