MORGONSTUND HAR GULD I RÖVEN

Imorgon ska jag stiga upp 06.00. Vilket jag inte gjort på månader. Skiftarbetet har satt men för livet. När klockan ringde 04.30 och man slet sig själv i håret till jobbet. Vi pratar inte ens guld i morgonstund vi snackar tortyr mitt i natten. Stackars skiftarbetare.

Tacka vet jag butiksjobb. Där slår vi upp som tidigast klockan 10.00. Det passar mig utmärkt. Imorgon är dock undantaget. Ett om året.

Imorgon kväll får jag träffa mina flickor och dricka vin. Det kunde varit värre.

Godnatt

MER KOSTYMER ÅT HERRARNA

Kostymkunder är de roligaste jag vet. Just nu på jobbet säljer vi på bra med kostymer inför studenten. Jag älskar det och varje kund är unik. Ofta får jag den stora äran att klä upp honom och till och med förespråka en särskild färg på skjortan eller slipsen. När han står där i full mundering blir jag så glad över hur stilig han blev att jag hoppar jämfota. Verket är fullbordat och det är nästan så att det trillar en tår.

I eftermiddags hade jag en stilig ung herre som tyckte kostym var pest och pina. Jag fick knappt lägga upp byxorna som var 5 cm för långa eller knäppa översta knappen i skjortan. Taktiken var att vara så snabb och smidig som möjligt och faktum är att till sist stod han där med ett brett leende på läpparna. Han var nöjd. Och är han nöjd är jag nöjd.

Det spöregnade på min student och jag håller tummarna för att mina grabbar får springa ut i sina välsydda, fantastiska kostymer i strålande solsken och klarblå himmel. För de är de värda. De handlar av mig.

ALLA SNYGGA TJEJER

Jag är uppiktigt ledsen på min mamma för jag har fått ett dubbelnamn. Det är inte vacker och det är inte smakfullt. Nej, mamma ville jag skulle heta Ewa och Leena och så fick det bli. Efter en gammal låt av Hasse Andersson. Där han sjunger till sin "Eva-Lena" och undra "hur kunde du göra så" på brutal skånska.

Eftersom ingen orkar uttala hela namnet blir det bara Ewa. Tant-Ewa, det är jag det.

Det är inte rättvist. Alla snygga tjejer heter Isabelle eller Jessica.

Jag är tant Ewa och jag ful.

Tack mamma.


Tack.

VM I PAPPERSFLYG

VM i pappersflyg går snart av staplen. Det roliga med detta. Jag ljuger inte. Det är sant.

Idag ska jag gå in två timmar extra. Helt på eget bevåg. Jag hoppas på lite struktur, ordning och reda.

Den typen som ALLTID slänger sig på tutan i korsningen utanför mitt fönster kommer inom de snaraste åka på stryk. Jag vet att det är samma eftersom jag har memorerat tutan.

Varför gör han på detta viset? Det driver mig till vansinne.

GYMKILLEN OCH JAG HAR GJORT SLUT

Nej, gymkillen var inte heller denna vecka på plats för ett boxningspass. Synd för jag var het i mina tajta cykelbyxor.Jag tror vi har gjort slut.

Men..

Jag har en ny kille på gång. Han har jag varit förälskad i bra länge nu. Sen förra året. Han äger hela skiten. Gymmet alltså. Eller hans familj. Idag var han inne hos mig på jobbet och för första gången sanningsenligt kan jag stå för ett hejvilt flörtande.

Frukta inte..

Jag ska träna imorgon igen. Än är inte alla broar brända.Skam den som ger sig.

TODAY IS THE DAY

Tack vare ett stenhårt träningspass begav jag mig till Mcdonalds för lite middag. Jag hade ju faktiskt tränat. Så hårt.

Tjejen som jag beställde tre cheesburgare, en pommes, en vitlöksdipp och en mellancola av var så gullig och trevlig att jag ville hoppa över disken och kyssa henne. Jag nöjde mig med att tala om för henne hur mycket jag uppskattade hennes trevliga bemötande. Hon blev glad. Jag blev glad. Tänk vad det kan göra. Det var ju bara några ord.

Jag ska börja ge blod när jag ändå håller på. 
 

JAG ÄLSKAR MIN MORMOR

Jag är kär i min mormor och jag älskar henne ännu mer för varje gång vi ses. Idag frågade hon om jag hittat någon kille än varpå jag svarar att jag tyvärr inte har det. Hon sitter tyst ett tag sen säger hon. "Den sista då. Han kom aldrig tillbaka?" Jag klappar henne på armen, lägger huvudet på sne och säger att nej, det gjorde han inte. Jag vet inte vem som är mest ledsen, mormor eller jag. Vem som tröstar vem. Snart ska vi ha pyjamasparty. Jag ska smuggla in lite lättöl, kilovis med godis och så ska jag övernatta i hennes rum på tältsängen. För det har jag lovat.

GE MIG NIKOTIN

Jag har slutat feströka sen tre veckor tillbaka. Detta har automatiskt inneburit att jag slutat dricka. För när jag festar måste jag röka. Jättetragiskt jag vet. Vid sista tillfället jag krökade snusade jag istället upp en dosa tjejsnus. Fina vita protioner med smak.

Nu har jag varken snus eller cigaretter och jag undrar; Kan abstinensen sätta in efter flera veckor?

Hur orimligt som helst.

Idag är det tisdag. Tisdag betyder boxning. Boxning betyder som ni numera vet. Gymkille. Till hans ära har jag köpt nya tajta träningsbrallor. Hoppas han gillar dem om han nu är där vill säga.

JAG HITTAR DEN

Fan.

Det lossnar. Snart så.

Dagens horoskop från lokalblaskan (som jag för övrigt snodde tidigare på morgonen)
 
Kräftan
Du som är obunden kan dennna
period känna att kärleken spelar
en viktig roll i ditt liv.

Snart kommer jag bli ihop med min drömkille. Jag känner det på mig.

Pirrigt!

SKA DET VAR SÅ SVÅRT?

Efter att Dixie kommenterat ett av mina inlägg blev jag lite nyfiken och besökte hennes blogg. Väl där hittade jag hittade jag storartade ord. Tjejen har uppenbarligen huvudet på skaft och kommer en dag bli mycket framgångsrik. Se själva. Här nedan följer ett utdrag från hennes blogg. Välskrivet och snyggt.

Aliciabotilda: tipsades hos henne på bloggtipsarna. om jag hade varit karl hade jag gjort henne till min och aldrig låtit henne gå, typ. hon är en rolig tösabit och kanske lite bitter. men det är ju så lätt att bli bitter, trust me - i know. jag vill vara hennes vän.

Det ska väl inte vara så svårt att fatta. Fattar hon, fattar ni.

TANT JAG TANTAR MIG

Jag fortsatte stryka i en timme sen hittade jag gardiner jag ville ha upp i vardagsrummet. Så ner med porrgardinerna (har faktiskt fått en kommentar på det) och upp med fina, ljusa panellängder. Jag tror de ska fladdra så där romantiskt om jag öppnar ett fönster.

Helt utmattad är jag nu och skjuter ännu en gång upp badrummet. Jag gör det av den enkla anledningen att det är förbaskat äckligt att rengöra. Det stör inte så mycket om man stänger dörren.

Idag har jag nog åldrats en 15 år. Vad händer imorgon. Börjar jag plantera om blommor kanske.

Den som lever får se.

CHILLA!

Vad var det jag sa.

Pengar till sprit finns det alltid.

Till helgen ska den göra mig vacker, rik och berömd.


STRYK DITT JÄRN

Suck.

Jag blir så trött på mig själv. Nu har jag fått för mig att stryka sängkläderna. Vem bryr sig om de är skrynkliga. Inte min man iallafall. För det har jag ingen. Det är som jag vill vara olycklig när jag gång på gång slänger det i synen på mig. Min ensamhet.

Att jag inte bara kan vara normal.

Jag tittar på en dokumentär om Bonniers -familjen också.

Dubbel-suck.


LÄGG PÅ LUREN

Jag vill gärna tro att jag är bra på att läsa människor. I deras sätt att röra sig, se ut eller vad de säger.

Idag mötte jag två unga människor på väg hem från stan. En tjej och en kille. Båda pratade i telefonen. Något yngre än mig och jag ville bara ruska om dem och skrika "LÄGG PÅ LUREN".

Situationen här var med all säkerhet följande. Dessa två är uppenbarligen intresserade av varandra. Kanske till och med i en förälskelse. De har träffats endast ett fåtal gånger men pratat desto mer via sms och mejl. Därför bestämde de sig för att träffas denna måndags eftermiddag. Kanske hade de sällskapat lite i helgen på något uteställe. Förmodligen kyssts och kramats kärleksfullt hela natten. Inte legat med varandra dock. Nu hade de fått tummen ur röven och träffats. Båda är oerhört nervösa och osäkra. När de möts "låtsas" tjejen få ett telefonsamtal. Naturligtvis är detta samtal redan uppgjort med bästa tjejkompisen. Killen vill inte vara sämre så han ringer sin polare. Så går de där och pratar i varsin telefonen. De är alltför nervösa för att lyfta blicken och se varandra.

Pinsamt men gulligt.

FRIDAG INTE SÅ FRI

Nu återstår att skura golv och badrum. Precis det jag längtat efter. Sen ska jag ta mig en vända på stan och köpa sprit. Det finns det alltid pengar till.

GOOD DAY AND GOODBYE

Jag har brytit ryggen. Och det är måndag.

Typiskt. Typiskt. Typiskt.

Dessutom har jag fridag idag så jag är ledig från jobbet.

Typiskt.

Hoppas ni jobbar ihjäl er. Jag tar en kopp kaffe under tiden.

PHOTOBOOK



ÄLSKAR, ÄLSKAR INTE

Hellre älskat och förlorat än aldrig älskat alls?

Vilken muntergök som kom på det här ordspråket. Han/hon måste ha haft en väldigt dålig dag när det skrevs. Om man älskat har man aldrig förlorat. Man har vunnit den största gåvan av de alla, kärleken och den kan ingen ta ifrån en.

Herregud, skrev jag nyss det där? Måste ha lågt blodsocker eller något. Vilket skitsnack. Vad vet jag om sann kärlek. Att den går på hjul och luktar röv.

GODIS ÄR GOTT

Sa jag att jag varit på långpromenad. 1,5 timme. Då får man käka godis.

FRIDLYS MIG

Gick på min promenad medan tvätten rullade i maskinen. Korpen hade anordnat tipspromenad på spåret. Jag skummar igenom frågorna varvat med att plocka vitsippor.

Stannar till vid fråga nummer åtta

En av våra mest kända vitsippor är fridlysta. VIlken?

1. Blåsippan  X. Fjällsippan 2. Vitsippan

Där står jag med en full näve vitsippor och får lite smått panik. Tänk om det är den blomman som är fridlyst. Samtidigt närmar sig en grupp människor bakom mig. Snabbt som bara den slänger jag min bukett och går i raskt takt vidare utan att se mig om. Bredvid fråga nummer åtta på spåret ligger en söndertrampad hög med vitsippor. Jag hoppas innerligt att svarsalternativ 2 är fel.


GODNATT ERA VRAK

Imorgon kommer ni vakna upp som fullständiga vrak och vad gör jag då? Jag går på långpromenad och sätter mig på bryggan och tittar ut mot havet. Jag önskar er alla oanständig bakfylla med mycket kräk och hård huvudvärk. Jag må tala som en avundsjuk kvinna och det är jag också. Ni har säkert suttit och grillat ikväll eller fått lunginflamation på en uteservering. Skit vad jag önskar jag vore dig för en dag.

Ikväll har jag lyckats hitta fem saknade tröjor underst i skolådan och dessutom städat hela sovrummet. Jag har haft minst lika kul som er om inte roligare.

Skräckfilmer äter jag till vardags men "Robinson 2009" pallar jag inte för spänningen. Nu till en av mina passioner i livet som inte själv är det, Stieg Larsson. Efter 220 sidor blev det helt plötsligt lite spännande.

Väck mig inte när ni kommer hem med ert dånande i trappuppgången. Då är jag tvungen att få er vräkta.

TAR TILL FLYKT

Världens sjukaste grej hände precis. Så sjuk den bara kan bli när man tillbringar en lördagkväll med att städa gaderoben på tu man hand men iallafall.

Ett stort jävla bi kom farande in genom mitt öppna fönster. Vad gör jag? Jo jag springer in på skithuset (toaletten) och gömmer mig.

I samma stund jag stängde dörren insåg jag att jag inte har någon att ropa på som kan hjälpa mig att få ut jättesaken ur lägenhet och gick ut ur badrummet. Samtidigt som jag skakade på huvudet åt mig själv.

Hur hade jag tänkt att det skulle bli? Jag sitter gömd på dass tills han hittar sin väg ut själv?

JAG, JAG OCH JAG

Sitter och försöker sparka mig i ändan men det går bättre när jag står upp. Då klackar jag liksom bara benet bakåt och på ett kick har röven fått sig en smäll som heter duga. Sen sätter jag mig ner igen fast syftet med sparken var att ta mig till sovrummet och sätta igång med det förbannade på projektet att städa ur min gaderob.

Detta i syfte att få ett begrepp av vad jag är i behov av. Än så länge tror jag mig veta vilket oftast slutar i finansiell kris för min del. Nu måste jag få ner det på papper så jag behärskat kan ta mig till stan på måndag och bocka av punkt för punkt. Det får bli två punkter då sen sätter ekonomin stopp. Jag avskyr att vara fattig.

Till veckan ska jag umgås med mitt sköna gäng. Jag längtar för just nu står jag utan både gäng och häng.

TATUERA MIG

Ett av mina projekt för det här året är att tatuera mig. Det känns som i övrigt att mina löften kommer gå åt skogen så kanske kan jag uppfylla ett av dem.

Frågan är när, var och vad? Finns det ångerrätt? Öppet köp om man inte är nöjd?

Jag har alltid velat ha en giraff vid troskanten där huvudet sticker upp. Men är varken förundrad över giraffer eller trosor så varför egentligen. En fix idé. Och när tatueraren frågar mig varför jag valde just den tatueringen vad svarar jag då? Den ger mig styrka genom svåra motgångar. Jag arbetar med huvudet högt så att säga.

Så känner jag mig fyndig ett tag.

ANNA SKIPPERS MAN

Jag gillar Debatt som går på SVT på torsdagskvällar. Igår debatterade man om fetma. Vilket är lite av tabu kan jag tycka men upplagt för hetsiga diskussioner.

Igår i studion fanns naturligtvis endel överviktiga. Det vore skamligt att tala över deras huvuden. För att få duktigt med mothugg hade man slängt in Anna Skipper och hennes man i debatten. Han heter Olof Skipper och jag har aldrig tidigare hört talas om honom. Idag har jag läst på lite om just Olof Skipper. Förrutom att vara gift med Anna driver han tillsammans med sin fru företaget Front Edge som är inriktat på kost och hälsorådgivning.

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när han börjar sitt inlägg med att förklara feta människor som trögtänkta. Dumma i huvudet och så hänvisade han till vetenskap. Dessutom hade han förmågan att avbryta Anna Skipper som inte fick en syl i vädret. Olof var enträgen och sa vid ett flertal gånger "anna menar, annan gör".

Frågan är hur hälsosam Olof egentligen är mot sin fru? Kan han inte låta henne tala för sig själv eller tycker han hon är fet och trögtänkt och måste göra det åt henne?

BOTTEN IS NÅDD

Fredagskväll och jag sitter med snaran om halsen beredd att hoppa jämfota ut ur fönstret. Eftersom jag har väldigt få vänner i staden och alla mina närmsta är belägrade på längre avstånd har jag kastat in handuken för ikväll. När arbetspasset började närma sig sitt slut tittade jag mot den packade träningsväskan. I den hade jag slängt ner lite kläder utifall att det skulle bli "i värsta fall" så kunde jag alltid gå och träna. I värsta fall var då inga planer alls. När klockan var sex och dörrarna stängdes hade jag just inga planer alls och med tårar i ögonen begav jag mig mot tränigslokalen. Där hade jag lust att lägga mig ner på löparbandet och dö. Jag var nästintill ensam. Förrutom kärleksparet som satt och stretchade och samtidigt hånglade upp varandra. Sedan tittade de mot mig och log och jag drog upp hastigheten och sprang om möjligt ännu fortare. Jävla svin. Gå hem för och ät stek era fula as. Sen gick jag till konsum och dividerade med mig själv vad jag skulle äta till middag. Kostade på mig lite naturgodis och gick hem. Till min lilla sallad har jag nu tagit mig ett glas alkoholläsk i finglaset och inte känns det något bättre.

Jag är singel, äter sallad och har varit och tränat en fredagskväll. Botten is nådd.

MIN PAPPA ÄR MIN SLAV

Jag har pappa runt lillfingret. Även om han gärna vill tro själv att han är väldigt tuff och kaxig. När vi sitter framför TVn låter jag honom hållas och ha fjärrkontrollen. Därefter frågar jag ett par gånger om han inte kan tänkas kolla på det rogram jag vill som är så bra. Han säger bestämt nej det går inte. Sen "det är jag som bestämmer här". Efter tre minuter ger han ändå med sig och ger mig fjärrkontrollen.

Snart är det helg och jag ska tillbringa mina dagar inte å flykt men i min lägenheten. Där ska jag ta tjuren vid hornen och röja. Städa gaderoben, storhandla och framför allt tvätta. Jag ser fram emot min helg. Min sköna helg all by myself.

Härlig torsdag.

JA, TACK JAG GIFTER MIG GÄRNA

Jag är nog allt lite gammalmodig för jag vill gärna se min kille på knä. Vid flera tillfällen men absolut då han ska fria. Han ska ner på knä när jag minst anar det. Gärna i spöregn med stor hängivenhet och med världens största diamant. Ytligt kan man tycka men drömmar är till för att förundras över.

När han står där på knä skyblöt med vädjande blick ska han inte tro att svaret är enkelt för mig. För frågan är svår och leva resten av sitt liv med något är en väldigt lång tid. Och det tåls att tänka på.

Det är ett stort löfte inte bara till min blivande man men även till Gud. Och tro mig han är inte en kille man vill göra besviken.

Men ja, tack jag gifter mig gärna. Nu till den svåra biten. Att hitta någon lämplig.

I RUNDA SLÄNGAR

Jag har en stor skräck och det är att handla på betalkortet och att det inte går igenom. För lite pengar på kortet.

Min värsta mardröm. Eftersom jag kallsvettas så fort jag ens befinner mig i en matbutik av den anledning har jag utvecklat ett sätt att däma min ångest. Jag avrundar. För det har min mor lärt mig. Grejen är bara den att jag avrundar inte någon krona uppåt sådär. Nej, jag lägger på runt 20 kr för att riktigt vara på den säkra sidan.

Lite exempel på min avrundningsteknik.

En mjölk 20kr
Brödlimpa 40kr
Youghurt 25kr
Tandkräm 40kr
Frukt 30kr
Klyftpotatis 70kr
Scnitzel 70kr
Snickers 20kr
Frukt 35kr

Allt som oftast får jag en positiv överraskning vid kassan då jag inser att det egenligen kostar en tredjedel av vad jag avrundat det till.

Det finns bara ett litet dilemma med det här. Att jag alltid behöver ha flera hundra kronor på kortet annars vågar jag inte chansa.

Chansa är inte min grej.

FOTBOLLSHULIGANER

Pappa berättade att häromdagen hade två stora busslast med fotbollshulliganer invaderat en lokal bensinmack.

Instormade hade det roffat åt sig av förnödenheter och bara gått sin väg. Utan att för den saken skull göra rätt för sig och betala.

Stackars ensamma tjejen i kassan stod maktlöst och tittade på.

Fotbollshulliganer har inget med fotboll att göra och är svinaktiga fega as som borde buras in och pissas på.

Jävla pissråttor.

SEGERVITTRING

Nu ska jag på min fridag åka med pappa och coacha honom till en seger i PRO bowlingen. Vi ska åka nu. Bowlingen börjar vid tolv. Det är kaffe som ska drickas, kolleger att prata med, klot att putsas och mer kaffe att tillgå, putsa kloten. Men pappa älskar det och älskar pappa det älskar jag.

Vi ses om 185 timmar.

CHECK IT OUT

Jag blev fan tårögd när jag insåg att bloggtipsarna.se rekommenderat min blogg. Dessutom insåg jag att de har riktigt grymma inlägg. De är masters i bloggvärlden. Spindeln i nätet. Navet i hjulet. Motorn i bilen. Ni fattar.

Första pilen är recensionen om min blogg. Pil nummer två är ett inlägg om Katrin Zytomierska. Inte för att hon är så jävla cool men jag är omnämd precis över denna diva och det är coolt. För hon är ond och jag är god. Eller hon är väl inte direkt ond då. Hon är bara för mycket för ofta. Annars gillar jag alla människor skarpt. Det säger min tro och säger min tro det så är det så. Basta.

DAGEN DÅ JAG BLEV UTBJUDEN

Idag hade jag den stora äran att bli utbjuden av en kund. När jag började jobba där jag är nu sa mina kolleger att det bara var en tidsfråga innan jag skulle bli utbjuden. Jag som var minst lika singel för ett år sedan då jag började som jag är idag väntade med stora förhoppningar. Det vara bara det att dagarna gick. Dagarna blev till veckor, veckor till månader. Jag var inte ens i närheten att bli tilfrågad om en dejt men så idag hände det plötsligt.

Jag anade ingenting och så stod han där med visitkortet i högsta hugg och en tillfrågan om en helkväll på Harrys. Jag tackade vänligen och sa att lördag inte passade så bra men gärna en annan gång. Sen blev jag knallröd i ansiktet och full i skratt. Och leendet blev bredare och bredare. Faktum är att jag inte vill gå på dejt med den här killen men bara att bli tillfrågad var fantastiskt.

Bra saker händer bra människor. Och jag är fan bäst.

DAGEN INGEN VILLE VETA AV (en hyllning)

Med nedslagna blickar möts han inne på golvet. När han åkte hemifrån imorse kändes allt precis som vanligt. Väckarklockan gjorde sig påmind vid 5-tiden. Det var fortfarande mörkt ute. Med en suck drog han på sig de gamla träningsbrallorna och en t-shirt. Samma som igår. Han brydde sig inte något nämnvärt om den saken. Sneglade över axeln och såg sin fru sova vidare i godan ro. Hon vaknade aldrig av hans väckarklocka. Inte ens när han själv inte gjorde det. Han smög sig ner för trappen. Snubblade över läxböcker. Minns det förmanande talet med den äldste pojken kvällen innan. Pojkens motivation för skolan hade börjat tryta den sista tiden och istället var det fotboll med vännerna som prioriterades. Konstigt annars när de bor precis vid Idrottsplatsen. Han drog sig till minnes när det först var och tittade på huset. När barnen fortfarande var små och den minste bara en månad. Hur han med förtjusning sett en stor röd villa med vita knutar belägrat intill fotbollsplan och träddungen med fåtalet grannar. Precis som de velat ha det. Husköpet blev lite dyrare än de först tänkt sig men det kändes ju så rätt. Han fortsatte in i köket. Öppnade kylskåpet och log åt hans fru vänlighet att göra honom en matlåda. Överblivna rester sen igår men som kommer väl till användning efter en halvdags hårt arbete. Vid lunchtid är han hungrig som en varg och maten smakar alldeles utsökt. Han minns tillbaka på alla matlådorna under årens lopp. Det blev endel. Han startade bilen och backade ut från garageuppfarten. Tog en snabb titt ut i mörkret på den knappt synliga gräsmattan. Förbannade sig själv över att han inte hunnit klippa gräset och det nu var så högt att motståndet skulle bli besvärligt. Efter 17 min pakerade han bilen. Låste den fast det var helt onödigt. Han kände de flesta som jobbade här. När han bytt om till de redan skitiga arbetskläderna och tog sin första kopp kaffe för dagen möttes han av sin arbetskollega. Han hälsade glatt men fick inget gensvar. Maskinerna som brukade vara i full gång vid den här tiden stod tysta. Han tittade sig omkring och såg folk tala tyst till varandra. Någon grät. Han gick fram till sina vänner. Orden kom som en spark i magen och han fick svårt att andas. Företaget hade gått till ända. Det var slut och samtliga har fått sparken. Konkurs. Alla tjänster går förlorade och han tvingas sätta sig ner en stund. Knyter nävarna och böjer huvudet och 15 år som bortblåst. Han hade inte längre kvar sitt jobb. Ingen av dem hade det. Det är över.

Tyvärr tvingas Volvo storvarsla igen. Jag tänker på alla de familjer som drabbas. Jag har priviligiet att ha ett jobb och gå till. Det har inte alla. Tänk på dem.

OLIKA KYSS-TYPER

Det finns de som kysser bra och de som kysser mindre bra. Jag älskar att kategorisera så låt oss göra just så. För att det ska bli ekvationen hångel måste vi ha två kyssare. Här nedan räknar jag upp olika kysstyper.

KYSS+KYSS= HÅNGEL

ÖDLAN
Ödlan kännestecknas av sin långa tunga. Tungan är avlång och smal. Du vet att du hånglar med en ödla när du du inte får luft och sakta kvävs till döds.

VISPEN
Tungans utseende av en Visptyp kan variera. Den kan vara kort, tjock, smal, lång, klen eller stark. Vispen är känd för sina akrobatika rörelser. Hans vevande rörelser uppfyller ofta hela munhålan och blir du yr är det bara en normal företeelse. Vispen kan ofta veva i evigheter.

MJUKISEN
En människa med kyssteknik Mjukisen lider ofta av dåligt självförtroende och famlar sig fram. Mjukisarn är ofarliga och kräver inte större ansträngningar för dig som mottagare. Är du trött och vill ta en tupplur under akten är Mjukisen att rekommendera.

TUFFINGEN
Tuffingen kan i vardagligt tal även kallas Aggresiv. Aggresiv/Tuffing måste bekräfta sig själv genom ett ständigt tungstötande. Ofta hårt och intensivt. Uppkommer svullnader och blånader har Tuffingen varit i farten.

SÖKAREN
En människa med typen Sökaren har ofta dåligt lokalsinne och kan behöva din hjälp att hitta rätt. Bli inte rädd om även andra hålliknade ställen likt öra eller navel får sig ett besök. Det tillhör Sökarens process. Var tålmodig.

STUMPEN
En karaktär Stumpen har ofta en mindre fördelaktig tunga för hångel. Den är kortare än genomsnittet och är ett hopplöst fall. Välj att tillfredställa er på andra sätt.

BITAREN
Bitaren har en tendens till att låta sina tänder delta i hånglandet. Naffsande på läppar samt tunga är vanligt förekommande. Bli inte rädd. Bit tillbaka.

Fördelaktigt är om man är av två olika typer som mottagare och givare. Det är sällan två Sökare går ihop sig. Testa dig fram. Hångla för glatta livet!

DET GICK ÅT HELVETE

Ingen gymkille och jag vill supa ner mig.

När jag bodde utomlands ett år och arbetade som aupair söp jag förjämnan. Alla dagar i veckan. Flera gånger om dagen. Fintyckare hade kallat det kultur. Jag säger fylleslag. När mamman i familjen jag bodde hos var varuhuset för att handla käk tog vi oss en öl utanför betaldisken. För där fanns en bar. Faktum är att det fanns barer i varje köpcentrum. Där stod vi sedan och beställde in en bira efter den andre. Sen åkte vi och hämtade barnen från skolan. 

När vi kom hem åt vi mat och drack vin. Dagen efter det blev det lunch med alkoholhaltiga drycker till. Och sådär fortsatte det. Dag ut och dag in. Inte blev jag alkoholiserad för det. Men det var inte heller bara ett glas vin till maten. Det var mycket mer och det var gott.

Då undrar ni säkert om jag tycker vi ska sälja starksprit i matbutiken. Det tycker jag inte. Svenskarna skulle supa ihjäl sig. Varför jag pallade trycker är för jag är one of a kind. Jag har en upptagningsförmåga som heter duga. Jag suger upp alkoholen så snabbt att det inte hinner förgöra mig.


Varför vi inte är som spanjorena utan istället dricker oss redlösa fredag och lördag kan vi klandra kylan för. Vi är inget
socialt folk då vi tvingas vara inomhus sex månader om året.

Så skyll inte på spriten. Det är du som inte kan behärska den.



 

GYMKILLEN

Idag är det tisdag vilket betyder boxningspass. Boxningspass betyder gymkille. Håller alla prinskorvstummar för att han kommer vara där.

Vad gör jag då? Slår på honom?

BESVÄRLIG MORGON

I morse när jag tog min morgonpromenad hände en jobbig grej.

Jag hamnade i en mycket besvärlig situation. Saken var den att jag lite längre framför mig hade en kvinna med barnvagn gående. Det tog ett par minuter från att ha sett henne på ett par hundra meters avstånd till att vara strax bakom henne. Sen hände det inget mer. Jag kom inte förbi. Om hon konstigt nog hade ökat takten eller jag slagit av på min.

Sådär gick vi bredvid varandra en lång stund utan att säga något. Mycket olustigt. Tills sist började jag småspringa lite. Situationen var ohållbar och tävlingsinriktad som jag är ville jag vara först.

NÄR JAG HAR KILLE

Det första jag ska göra när jag får pojkvän är:

Ligga sked.
Jag har försökt åtskilliga gånger med katten Sune. Men han vägrar ligga still.

Hångla.
Jag ska slaska tunga till den svullnar och då ska jag fortsätta lite till. Hångla är det bästa jag vet.

Gnabbas.
Kärleksgnabba dagarna i ända. Jag ska vara så retlig som bara jag kan vara.

Hålla handen.
Gå med min kille på stan och hålla handen och sträcka på ryggen.

Duscha.

Finns ingen mening med det nu men när jag har pojkvän ska jag vara fräsch till tusen.

Det finns så mycket trevlig man kan göra med pojkvän. Tills dess ska jag sitta här och rapa, svära, titta på Jönssonligan och äta choklad.



FARVÄL MIN ÄLSKADE

I sex års tid. Du och jag mot världen. I med och motgång. Livet blir aldrig detsamma. Utan dig är jag inte hel. Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag nu fäller en tår då vi aldrig kommer mötas igen. Låt mig minnas alla vackra stunder tillsammans. Promenaderna vid havet, middagar på tu man hand och samtalen oss emellan. Kärleken dog aldrig och den kommer fortsätta leva. Inom mig. För alltid vi två.  

Farväl mitt älskade tandsmycke.

(Tandsmycket ligger nu på golvet hos tandläkaren. Jag gjorde ett desperat skrik när det föll till marken och har legat och kravlat efter det i tio minuter. Jag kunde inte finna det och var tvungen att ta adjö då det står fler på tur att undersökas.)

SLÄPP FÖTTERNA LOSS DET ÄR VÅR

   

Förra sommaren när jag och min vän satt på en uteservering i stan säger mannen vid bordet bredvid. "Ja, du har ju snygg kropp men stora händer och fötter". Förlåt men jag kunde inte dra mig till minnes av att jag bett om din åsikt Jag satt ju bara där, oförargligt och tog en öl. Vill man förolämpa någon tycker jag man kan göra det ordentligt inte baka in det i en komplimang.

När jag gick i småskolan var jag alltid stolt över mina ovanligt stora fötter. Något som förändrades på ett fotbollsläger jag var på. Jag insåg att jag hade minst tre nummer större än de andra flickorna. Någonstans där började jag sen tappert försöka dölja mina fossingar. Jag klämde in dem i för små skor och bar alltid strumpor. 

Detta har följt mig genom åren och nu är jag trött på det. Jag släpper min stl 40 fötter loss. Jag ska inte behöva skämmas.  Om inte annat står jag stadigt på jorden.

(Det kan hända att jag till och med drar 41. Jag vill kunna vicka på tårna)

BLONDINER HAR ROLIGARE

Alltså, jag är brunett och jag har ju inte så jävla skoj. Ofta pratas det om att blondiner have more fun. Sitter det i hårfärgen? För då förstår jag precis varför det gått käpprätt åt skogen den sista tiden (sju åren).

Jag är mörkhårig eller inte ens det. Ärligt talat ser jag ut som en avskalad råtta i huvudet. Och med tanke på att jag aldrig borstar håret ser jag även ut som ett fågelbo. Det är pappas fel. Jag har ärvt hans lockar. Vilket kan vara tacksamt kan man tycka. Men vi talar inte om vackra korkskruvslockar. Det är bara risigt från början till slut.

Därför har jag vid upprepande gånger frågat frisören om hon skulle kunna tänka sig att blondera mitt hår. I samma anda jag säger det ser jag framför hur jag med mitt axellånga hår springer på en strand. Det är sommar och varmt och mitt ljusa hår slänger sig från sida till sida när jag svänger i huvudet fram och tillbaka. I min röda bikini ser jag ängellik ut och.. Då väcker mig frisörskan från mina fem sekunders tankeverksamhet. Tyvärr kan hon inte göra mig till viljes. Absolut inte faktiskt. Min hårkvalité skulle aldrig klara av en blekning. Mina drömmar går förlorade och jag får fortsätta titta på Pamela Andersson i Baywatch.

Jag kommer aldrig bli blondin och jag kommer aldrig ha kul.

SINGEL PÅ EN SÖNDAG

Som det bara skulle vara på söndagar jag är singel. Det får jag ju dras med hela veckan.

Men något som bekymrar mig lite extra mycket med den sista veckodagen är hur man som singel bäst kan fördriva sin tid denna dag. Det är ju aldrig skitkul att vara ensam men under de resterande dagarna känns det ändå på något vis uthärdigt.

Måndag till fredag fyller jag med jobb och träning. Kanske någon speeddejting. Annars kan jag också gå lös på stan och fördriva tiden med att strosa runt och räkna par som håller handen (därefter spottar jag efter dem). Då känns det ändå ok. På stan finns det fler singelkompisar.

Lördag går jag möjligtvis ut en sväng på krogen. Ett ställe där jag inte heller får ro att uppfyllas av tomhet. På krogen är alla som mig. Skillnaden är bara att de är dyngraka, supersvettiga (jag dansar inte har jag sagt) och kåta. Men omgivningen skingrar mina tankar och min radar söker ett nytt offer jag kan sätta klorna i.

söndagen däremot vaknar jag allt som oftast upp ensam. Vilket betyder att radarn är ur tiden och jag inte fått något napp kvällen innan. Sen måste jag genomlida dagen bakom lykta dörrar. För går jag på bio slås jag av tvåsamheten alla emellan, går jag till konsum likaså och döden vore att hälsa på en kompis i ett samboförhållande. Då ligger de oftast där på soffan med knullruffs och tända värmeljus. Tvi för dem.

Tvi för söndagar.

PAPPA TAR TILL ORDA

Min pappa är en tystlåten typ men han är också närmare 70 år så visst har vi lite överseende. Kanske kan han inte ursäktas pågrund av sin årgång för så länge jag känt min far har han aldrig sagt ett ord i onödan. Det är förmodligen därav jag har desto mer att säga.

Idag vid frukostbordet konverserar jag och min mor hej vilt. Far å andra sidan sitter och begrundar. Antingen det eller så hör han inte. En gammal arbetskada. Efter en stund tar pappa satts för att säga något. Vi andra håller andan. Äntligen. Kanske bara ett par fåtal ord men spänningen är olidlig. Han byter ställning på stolen, öppnar munnen och säger;

- Jaha om man skulle ta och skita lite då.

Sen reser han sig upp och går. Vi pustar ut. Det var det lilla men ack så tacksamt för mamma och mig. Han har fortfarande talet kvar. Talet och förståndet. Skita bör man annars dör man.

HAN ÄR EN SNOPP

Om man handlar med kort hos oss måste man alltid visa legitimation. Igår hade jag en kund som langade fram ett körkort med namnet Petter Niklas på. Hans mamma hade döpt honom till en snorre.

Jag sa inget om det men jämförde mycket noga bilden på körkortet med personen ifråga. Och faktum var att hans såg inte alls ut som en snorre. Jag sa inget men gav honom en medlidsam blick. Det kan inte vara kul att gå runt med könshår i ansiktet.

PARADISE HOTEL BITCH

Fick ett mejl. Två av mina vänner hade godheten att knåpa ihop en liten anmälan till Paradise Hotel i syfte att försöka få min medverkan i programmet. Året var 2005 och först nu fyra år senare har tjejerna tagit mod till sig att berätta detta för mig.

Av mejlet att dömma gjorde de helt rätt i den saken. För för fyra år sedan om jag läst detta är risken stor att jag slagit ihjäl dem. Båda två. Idag är jag av en annan kaliber. Jag går i kyrkan, behärskar mitt temperament och djävulen inombords ja han har flyttat ut.

Läs själva så kanske ni förstår. 

Aliciabotilda är allas vår festfixare, hon har lätt mellan skratt och gråt och är envis som en gammal get. Många upplever henne som kaxig och stöddig, antagligen på grund av de giftiga kommentarer hon levererar i tid och otid när hon är brutalt ärlig. Sviker någon henne släpper de lös djävulen i henne, och hon kan vara väldigt svartsjuk även om hon oftast inte inser det själv. Innerst inne är hon dock en riktig mjukis, som tror gott om alla och tar väl hand om sina närmaste.
Den främsta anledningen till att vi anmäler henne till Paradise Hotel är att hon förra säsongen satt klistrad framför TV:n vid varje avsnitt, men aldrig själv skulle våga anmäla sig trots att hon egentligen vill träffa mannen i sitt liv. Efter att ha jobbat heltid på en fabrik ett år tycker vi också att hon förtjänar en semester och att omges av killar i bar överkropp. Hon skulle helt enkelt förgylla eller förpesta tillvaron för de andra deltagarna på hotellet, och definitivt locka fler tittare (hon använder aldrig BH, och i bikini får hon killarna att hoppa i poolen). RING HENNE!

ÄGGHUVUD OCH VATTENSKALLE

Blev så mastigt sugen på ägg tidigare i veckan att när jag veckohandlade köpte ett tolvpack. Sen tog jag två till middag och gjorde en äggröra med ost och ketchup. Sedan åt jag det till frukosten dagen därpå och till middag och såvidare. Imorse innan jobbet tänkte att det kunde vara smaka med en liten omelett eftersom jag ändå hade lite ägg i kylskåpet för en gång skull.

Döm av min förvåning när jag öppnar kartongen och det bara finns två kvar. Märkligt tänker jag. Har jag fått i mig tio ägg på fem dagar? Men ägg ska ju vara nyttigt har jag hört. Inget fett och bra med proteiner. Nyttigt som frukt. Man kan aldrig äta för mycket av det goda. Och så smaskade jag i mig min lilla omellet.

När jag sedan i förbifarten nämner detta för min kära mor utbrister hon "Är du galen! Ägg får man inte äta för mycket av. Det är farligt"

Så letar jag på nätet efter lite vägledning men varenda människa tycks äta sina ägg råa. Och det är inga typer jag vill ta vägledning av. Hjälp mig, hur många ägg får man äta innan kolesterolet börjar skena?

*VA FAN SKA DET VARA BRA FÖR*

- Mamma, vad heter det när man inte kan stava?
- Dyslektiker.
- Hur stavas det?

Namnet på sjukdomen som gör att du inte kan stava stavas dyclekti, duslekti, dysslecki?! Inte så schysst kan man tycka. Namnet är ju helt obegripligt svårt att stava till.

Då och då snubblar jag över den lilla krumiluren *. Jag vet inte ens om den har ett namn eller var tanken är att den ska uppfylla för funktion. Den känns helt menlös. Tydligen är det bara jag som tycker det. Många av mina vänner använder denna för att beskriva sitt känslotillstånd. Kanske inte jättefel vad vet jag. Det enda jag vet är att det ser så jävla dumt ut. Och det finns inga som helst begränsningar. Efter varenda mening och till de mest självklara saker?!

Har vunnit på lotto idag *glad*
Jag fattar.

Min kille har gjort slut med mig *ledsen*
Jag fattar.

Klarade inte min uppkörning *besviken*
Jag fattar.

Herregud. JAG FATTAR!!

JAG ÅKER PÅ SPÖ

Träffade hyresvärden nere på parkeringen igår. Drog mig inte för att tala om ett och annat för henne om min kära granne. Nu blir min granne vräkt. Hyresvärden hade fått nog, jag hade fått nog och nu åker hon ut med huvudet före. Natten till idag sov jag inte hemma och ska inte göra över hela helgen heller. Jag är beredd att hålla mig hemifrån ett par dagar.

För min kära granne är stor och stark och kommer ge mig spö om hon får reda på att det var jag som satte spiken i hennes kista. Hon är död på Nyströmsgränd. Och möts vi igen är risken stor att jag blir död och begraven bredvid henne.
Men när sista flyttlaset går ska jag skita knäck. Faran är över.  

HUR HAN FÅNGAR MITT HJÄRTA

Här sitter jag på bussen och lapar lite tid. Funderar över vad som inte imponererar på mig.

- Bilar. Killar och deras bilar. Om man dessutom kör runt i en bil med stora fälgar och med förstärkare så varenda kotte hör den dånande musiken hamnar man med minuspoäng.

- Muskler. Lagom är bäst. Jag träffade en mycket vältränad kille en gång. Det gick inte. Jag fick inte runt mina armar om honom. Ingen mysfaktor på bodybuilders.

- Teknik. Lägger man åtskilliga tusenlappar på surround och diverse är man enligt mig inte bara ointressant men också dum i huvudet.

- Karriär. Konstigt nog gillar jag att leva rikt men tycker bäst om lågavlönade killar. (De behöver ju inte vara jättefattiga iofs)

- Hygien. Är man som kille överdrivet hygienisk och duschar tre gånger om dagen, dränker sig i parfym och inte kan gå i mjukisbralls har man inget att hämta hos mig. Jag gillar killar som goes dirty.

- Snålhet. Vaksamhet är bra och sunt förnuft men ska jag betala för middagen? Big no no!

Annars är jag jävligt flexibel.

JAG ÄR INTE SÅ DUM SOM JAG SER UT

Det tog mig bara 55 min att lista ut varför det inte gick att bränna musik till en cd-skiva. Den var inte brännbar. Såhär sitter jag nu. Med huvudet mellan benen, yr i bollen och trött efter en lång sovmorgon. Jag är uttömd på energi och har ont i magen. Jag har lyckats bita av mitt sparkonto såpass att det nu står utan en krona i drift. Eller 1,50 men hur långt räcker det? Skit och jag som trodde jag skulle lyckas. Om jag nu ska nå målet för aprilmånad tvingas jag inte leva i fyra veckor. Och om jag lyckades med att inte leva skulle det kosta skjortan ändå. Tur det är finanskris då kan jag skylla på sämre tider. Jag ska träna bort min hunger och bli smal som en lyktstolpe. Kanske att jag då träffar mannen i mitt liv och slutar som en svärmorsdröm. Det är lustigt när man tänker på det. Svärmödrar och jag håller längre än själva pojkvänsförhållandet. Kanske borde jag sattsa mindre på henne och mer på honom. Eller gör jag som alla säger. Sluta tänka för då kommer lyckan och slår mig i huvudet. Möjligtvis så hårt att jag tuppar av och vaknar på sjukhus med amnesia. Kanske glömmer jag då bort att påminna mig själv om vilken fantastisk människa jag är. Och finns inte jag där för att påminna alla om det så är risken stor att det glöms bort för all evighet. Men evigheten är lång och längre än mig för jag är bara 1,68.

Gud, vad jag är konstig. Jag går och duschar istället.


JAG TRIVS BÄTTRE NÄR JAG SOVER

Just nu sover jag hellre igenom mina dagar än är vaken. Det händer så mycket mer spännande i drömmarnas värld. Tillskillnad från min grådaskiga vakna tillvaro.

Inatt tillexempel drömde jag att alla kompisar, ett okänt antal killar och jag var och campade. Vi tillsammans med ett stort dagis och massvis med barn satt vid en lägereld. Campingplatsen var egentligen en stor herrgård med larm till kök, antikviteter och diskmaskin. I allt detta finner jag och en kille tycke för varandra. Sen blir det lite drama och mer drama.

Faktum är att jag blev oerhört besviken när jag vaknade. Drömmen hade fångat mig och jag ville fortsätta fängslas.

Det blir kaffe och jobb istället. Nog så spännande om man vill.

JAG OFFRAR MIG

Jag har blivit ett offer för träningsguden. Jag är nu en slav under svett och muskelsyra. En dyrkare till träningsvärk. Jag ber om ursäkt till alla träninsgfreak jag tidigare förolämpat. Ni provocerar mig inte längre med ert fixerande och er självdisciplin. Oss emellan. I like you. No stress.

Den här jävla Japanska game showen är så sjuk att jag tycker det är underhållande. Sådan är jag.

SÅ DROG JAG UPP HANS BYXOR

Var hos min mormor nu på förmiddagen. När vi bestämt oss för att ta en promenad i det fina vårvädret skulle jag bara göra ett toalettbesök ute i entrén. När jag väntar på en ledig toalett öppnas dörren till handikapptoaletten och ut kommer en äldre man med rullator. Hans byxor hänger nere vid knäna.

GUBBEN "Ajdå, jag får inte upp mina byxor"
JAG "Behöver du lite hjälp kanske?"
GUBBEN "Det vore snällt"
JAG "Har du skjortan instoppad eller utanpå byxorna"
GUBBEN "Instoppat"
JAG "Man kan ju inte gå med byxorna nere heller"
GUBBEN "Haha"
JAG "Klart sådär. Nu kan du promenera vidare"
GUBBEN "Tack tack"

Sådär. Nu har man varit innanför byxorna på en 80-åring också. Det är sant som det är sagt att jag gillar äldre män men det kanske är på tiden att sätta ett tak.

DET HÄNDER I TRAPPEN

Hade aldrig somnat igår pågrund av ett evigt härjande i grannlägenheten och trappuppgången. Klockan tio över tolv plingar det på min dörr och man hör en grupp tjejer skratta och försöka springa iväg i sina högklackade skor. Grattis tänkte jag. Ni har precis sett till att er vän har blivit vräkt.

Jag låg vaken till klockan blir två och jag hör ännu en gång aktivitet i trappen. Efter ett tag hör man en dörr öppnas och desperata steg nere vid entrén. Stora tårar och mer folk.

Tur man hade gått och lagt sig. Eller just det. Det gick inte att sova.

Jag har fått nog.

FÖRLÅT MIG FÖR JAG SA FEL

Idag var en tuff dag på jobbet. Allt jag sa blev liksom jättefel. Först kallar jag en kille tjock. Inte riktigt men jag frågade om han ville ha hjälp upp med barnvagnen för trappen men han sa nej tack. Då kändes det som ett bra läge att skämta till det så jag svarar "nej du är ju stor och stark". Det hade väl varit okej om killen inte varit just stor som i rund om magen. Han muttrar "stor kanske men inte stark". Sen går han in, vänder och går ut.

Lite senare på eftermiddagen hjälper jag en kille med en skjorta en lång stund när han  plötsligt säger "snart får jag lite kvinnlig hjälp också". Jag blev lite ställd eftersom jag 1. hjälpt honom redan 2. jag är en kvinna 3. killen ville bekräfta att han har flickvän 4. jag har inte raggat bara jobbat.
Så när han säger detta svarar jag att "det är nog säkrast". Vilket han tar som att jag kritiserar hans flickvän och anser henne vara kontrollerande.

Två situationer där jag absolut inte menade något illa men orden blev så fel. Förlåt mig något väldigt.

(Ingen gymkille idag på träningen. Dansaerobics är nog inte hans grej)

JAG MÖBLERAR OM

Eftersom jag blir så deprimerad mellan varven när jag tänker på min ensamhet ska jag i den närmsta framtiden omfokusera. Jag ska möblera om.

Så igårkväll efter träningen skulle jag flytta runt möbler i sovrummet tänkte jag. Det var bara det att när jag kikade in i rummet såg jag endast en 1,20 säng stå och gapa emot mig.

Det känns supermesigt att börja möblera om möbler man inte har. Så jag struntade i det och ska införskaffa mig nya gardiner till vardagsrummet istället. Och en tavla. Tavlor är bra.

Sen när jag fått hemtrevligt och myspysigt ska jag bjuda upp gymkillen att rumla runt på komattan i köket. Och sen ska han få betrakta min Elvis talva på nära håll. Och det är inte vem som helst som får den äran.

Först hemtrevligt. Sen trevligt hemma.

GYMKILLEN OCH JAG

Jag blev så till mig när jag såg att gymkillen skulle vara med på passet att jag glömde all vett och sans. Till sist tog jag mig i kragen och vågade hälsa.

- Hej, hur är det det? Ska du boxas lite?

När jag frågar det gestikulerar jag boxning med båda knytnävarna. Paam paaam. Jag ska våga prata lite mera nästa gång.

Jag menar, vad är det värsta som kan hända?

Att vi byter nummer och pratar massvis på telefonen. Träffas och har skitskoj och anförtror varandra. Får fjärilar i min mage och vågar hoppas. Ligger med honom och sen inte får höra av honom förräns jag dumpar mig själv. Då får jag en klapp på axeln och en halvtaskig bortförklaring. Sen gråter jag i en vecka och får börja om från början. Det skulle vara det värsta som kan hända. Vet du vad, det vore inte första gången. Jag är härdad.

FLERA BLIR MERA

Jag är 24 år och har fått ett nytillskott i familjen. En syster.

Det går av bara farten.

MORMOR ÄR EN HÄRMAPA

Min mormor är 82 och deprimerad. Igår ringde hon mig från äldreboendet.

- Hej mormor, hur är det?
- Det är inte bra. Flickorna här skäller på mig och jag blir mobbad.
- Är du sur mot personalen då?
- Kanske jag är.
- Det ska du ju inte vara. Du som är så underbar när du är glad.
- Det vet väl inte du. Du är ju aldrig här. Ingen hälsar på mig.
- Förlåt mormor men jag har fått jobba extra. Jag lovar att hälsa på dig i veckan.
- Får vi väl se.
- Har du vaknat på fel sida idag?
- Kanske jag har.
- Det blir bra.
- Det blir bra. Det blir braaa. Det blir brrrrraaa.
- Mormor, härmade du mig precis?

Hon är inte bitter.

JAG SNUSAR SOM EN KARL

Jag som har bestämt mig för att sluta ta dessa förbaskade bloss när jag festar övergick till snus i helgen. Dessa vackra fina vita små portionssnus. Och jag var stolt för jag fixade det utan giftiga pinnar.

Så när jag slängde upp dosan på krogen i lördags och plockade in en prilla under läppen såg jag killarna vid bordet bakom viska och nicka åt mitt håll. Så då stoppade jag in en till och drog upp överläppen en aning.

Jag kände mig superfräsch och nöjd över min revolt. En snusmumrik. Fast på riktigt.

KAN MAN FÅ SLUT PÅ TÅRAR?

När jag klev innanför dörren inatt efter ett krogbesök kände jag mig väldigt uppgiven. Och när jag känner mig väldigt uppgiven gråter jag hysteriskt. Det var bara det att det inte kom några tårar till att börja med.

Trots att jag försökte med allt. Jag tog i från fotknölarna, slog mig ite lätt i ansiktet, tittade ut i mörkret, blinkade hårt, lyssnade på Mikas "Happy Ending". Skyndade mig fram med datorn och letade fram den mer sorgsna låten efter den andra. Inget ville funka. Jag gick igenom min ensamhet, artikulerade ordet s i n g e l . Tittade mig djupt in i ögonen i badrumsspegeln, satte ord på min olycka och studerade mitt vänster ringfinger. Det ville inte ge med sig hur jag än bar mig åt.

Inte förrän jag slog i armbågen i sovrumsdörren och smärtan var obeskrivlig. Då kände jag livets alla orättvisor komma stormades emot mig och jag hamnade på golvet. Förbannade alla lyckliga människor och grät tills sminket klistrat sig runt mina mungiper. Jag kände smaken av salt på mina läppar. Salta tårar. Efter ett par minuters frustration reste jag mig upp och gick till sängs med ett leende på läpparna. Utmattad och glad.

Jag har inte slut på gråt. Det tar bara lite längre tid än vanligt.

JAG DUGER

Efter att ha läst om en undersökning på nätet ska jag nu ta upp min "Jag duger"-bok och fylla i den varsamt varje dag. Undersökningen kom upp om ofrivilliga singlar. Att ofrivilligheten egentligen skulle handla om din egna självkänsla. Istället för att säga till dig själv "jag kommer aldrig träffa någon" ska du fokusera din energi innåt, på dig själv.

Så idag stod jag tre minuter framför hall spegeln och sa upprepande gånger. "Du duger, du kommer hitta någon".

Det låter onekligen genialiskt. Trots att jag kände mig urdum och superfånig och liksom sneglade bakom axeln och bad att ingen skulle se mig. Sen insåg jag att det är ingen som kan se mig för jag är ensam. Så skrattade jag lite åt mig själv och upprepade orden om möjligt ännu högre.

JAG DUGER. JAG KOMMER HITTA NÅGON.

(Jag ger det en vecka annars byter jag taktik)

JAPANSK TV-SHOW

Det mest underhållande i detta programet må vare de hysteriska japanerna.

Eller när programledaren säger på japanska när Regina Lund flåsar som en besatt.

"Nu låter hon väldigt svensk"

?

JAG + SIBYLLA = FALSKT

Jag har nog förätit mig på min kära Sibylla. Så från och med idag slutar jag äta kött.

FUCK YOU RIGHT BACK

Kolla vad jag hittade. Världens längsta Fuck You-finger.

TILL FOLKETSPARK

Om du är stor och stark får du gå till folkets park.

Igår satt jag hemma hos min vännina och pratade med den lite äldre generationen. I taget börjar vi också dansa med varandra hej vilt.

Förr i tiden höll man till i Folkets hus och dansade foxtrott. Ni vet, lång, lång, kort, kort. Killarna med tjejerna och det hela var upplagt för lite mystik, närkontakt och fettförbränning.

Idag står vi en och en på dansgolvet stampandes itakt till den alltför dynamiska musiken. Om vi tar på varandra är det inte med respekt och känsla utan med en hysteri. Vi tittar på varandra med avklädd blick och dreglar förgäves i ett alltför berusat tillstånd. Det finns ingen romantik på krogen längre. Inget Lasse Stefanz.

Jag kan inte låta bli att undra. Var det bättre förr?

ETT BEN GÅR ALDRIG AV

Kollar på "Cityakuten" på TV.

En kille har blivit av med sitt ben och de försöker febrilt hitta det i snön.

Varför? Kan man sy dit ett ben?

Hade jag hittat ett ben i snön hade jag nog slängt det i soptunnan.

Läkarkonsten är fantastisk.

TACK KATARINA FÖR ATT

På svt har de det mest irriterade inslaget. En kör söker upp människor och sjunger en liten sång där de tackar dem för att de betalat sin TV-licens. Till en början tyckte jag det här inslaget var lite gulligt och jag rentav grät de första gångerna jag såg det.

Nu har jag ändrat uppfattning sen de utvecklat detta inslag en aning. Nu ringer de helt plötsligt på hos främmande människor med en bukett blommor och sjunger "Tack, för att du har betalat din TV-liscens." Endel blir rörda till tårar.

Jag tycker detta rentav är lurendrejeri. För vad hade man trott om någon stod med en bukett blommor utanför dörren. Naturligtvis att man vunnit pengar på poskodlotteriet och då är jag inte ens med i postkodlotteriet.

Varför missleda stackars människor för något så absurt som en avgift du är piskad att betala.

Detta är inte av fri vilja, Katarina.

I JESUS NÄRHET

Äntligen. Det hör påsken till att titta på en film om Jesus. Jag hittade den på fyran. "I Jesus närhet Maria från Magdala". Jag vet vem Jesus var (är) men var tvungen att söka på Maria. Så kom jag på det med lite hjälp. Maria var en av Jesus följeslagare och var den kvinna som vittnade om Jesus uppståndelse. Hur häftig är inte hon på en skala.

Jesus gestaltas i filmen, som alltid, en långhårig vit man med skägg. Och alla vet att jag är svag för långhåriga karlar så även för nämde.

Man ska inte tysta de som vittnar om Herrens godhet.

Jag låter mig inte tystas.

Ikväll ska jag dricka vin hur motsägesefullt det än må låta.

Amen.

SKÅL!

JAG ÄR IGENKÄNNBAR

Jag hade kunnat vara med i dokusåpan Färjan 2. Jag blev nämligen erbjuden ett jobb som diskplockare ombord på båten för ett år sedan. Förmodligen hade jag blivit igenkänd på stan och blivit tillsammans bartendern Håkan.

Det ges så mycket tillfällen till mig att bli ett offentligt ansikte. Tidigare i veckan en dejt med bloggaren Schulman och nu en plats i TV3 Färjan 2.

Blir inte själv förvånad om jag bjuds med på Nobelfesten i år. Jag ska börja hänga med sociteten.

Jag och sociteten. Sociteten och jag.

FÖR JESUS PÅ KORSET

Långfredag och jag ägnar en stund åt Jesus lidande på korset. Jag hammrar en spik genom min hand. Sedan släpar jag mig genom hallen och hoppar upp hatthyllan. Där ooh då tappar jag min tro på Herren vår skapare och skriker i uppgivenhet. Grannen knackar på och undrar vad som försiggår. Du gör jag plats för honom och hans fru på väggen. Jag förlåter dem för deras synder när de ber mig om nåd. Till slut känns hyllningen får påtaglig och jag hoppar ner från hatthyllan, torkar blodet och dricker en kopp kaffe. Jag saknar Jesus. Snart så.

TACK FÖR INBJUDAN ALEX!

När hoppet som ändå är det sista som överger mig dimper det ner ett mejl från Alex Schulman.


Hej!

Välkommen på bloggfrukost hemma hos mig imorgon. Det blir trevligt!

Vi äter en macka, och så berättar jag kanske lite om boken, om ni vill höra, och så får ni ett ex.

Jag ser fram emot det!

Jag ber er om en sak och jag HOPPAS verkligen att ni vill göra mig till viljes.
Berätta inte i din blogg var jag bor. Jag skulle verkligen vilja att inte alla visste om detta.

Om du INTE kan komma, mejla mig så ger jag platsen till någon annan.

Annars ses vi imorgon!

Många hälsningar

Alex

Dessvärre tre dagar försent. Hur kan jag ha missat detta mejl? Vart har jag varit och hur i helvete låter jag denna chans slippa förbi mig. Har jag gått och tagit mig själv på för stort allvar. Jag har superdåligt samvete och ska med bestämda steg gå och köpa hans självbiografi imorgon. Som en kompensation för mitt dåliga beteende.

Jag är så jävla nöjd. Alex bjöd mig på frukost och jag behövde inte ens stå för frallorna.

VÄLKOMMEN HEM ANNIKA

Annika Östberg är hemma i Sverige igen efter ett långt avtjänat fängelsestraff i USA. Jag har alltid trott hon varit orättvist behandlad och oskyldigt dömd till för en stund sedan. Wikipedia upplyste om både det ena och den andra. Jag vet inte vad jag ska tro så jag bara välkomnar hem.

SKA DET VARA EN MATKASSE?

     

Godmorgon.

Sådan hysteri över några björnungar på Skansen. Djur är det tråkigaste jag vet. Nästan. Förrutom någon enstaka katt.

Nu är det dags att springa till konsum och införskaffa lite mat för dagen. När jag blir stor, eller nästa månad ska jag börja tänka på att veckohandla. En annan god ideé som jag såg på tv igår var att prenumerera på en matkasse. 729:- för fem dagar och fem middagar. Då får du recept och alla råvaror så bara swich har du en måltid klappad och klart. Men så tänkte jag över det där lite. 729 .- och på Sibylla, pizzerian och Mcdonalds de senaste gånger har notan hamnat på exakta 75:-. Fem gånger 75:- är 375:-. Lite dyrare än matkassen. Fördelen är att det är mat jag med säkerhet gillar, slipper tillaga den och slipper disk i princip.

Det tåls att tänka på.

HAN KALLADE MIG HORA

En annan rolig anekdot sen lördagens bravader är när en kille som jag känner genom jobbet visar sitt intresse på ett helt galet sätt.

Jag trodde han hade tjej men inte längre tydligen och jag märker ganska snart att han vill ta kontakt. Det märker alla andra kring bordet också och diskuttera detta livligt. Jag tycker inte det är så fräscht att vara så full och säger tack men nej, tack. Jag säger det inte i ord men visar i min handling att ikväll blir det inget åka av för dig lilla gubben.

Enträgen som denne unge man var klämmer han sig emellan mig och min vännina för att prata. Efter en stunds pratade, mest för hans egna del, vänder han sig om till A och säger att hon är en bitch. Sedan tittar han på mig och konstatera. Du. Är. En. Hora.

Jag som inte visste om jag skulle skratta eller gråta låter A makera att "du ska gå härifrån". Ikväll talar du inte mer med henne. Killen ifråga ursäktar sig gång på gång. Medans jag säger att vi ska släppa det. Han ville ju bara förklara att han tyckte jag var fin och var intresserad.

Känn av läget lite innan. Det är inte många tjejer som går ingång på horsnacket.

Till min stora glädje kan jag berätta att jag släppte det där ganska omgående. Det var efter denna lilla incidenten jag fick hångla med gymkillen. Så vad var ett litet "hora" att hänga upp sig vid.

Jag känner mig själv bäst. Och mycket saker är jag men ingen hora.

SÅ KORSAS VÅRA VÄGAR

Jag är avslappnad som en trasdocka. Först körde A och jag ett boxpass som jag höll på att komma försent till och sen yoga efter det.  Kände mig mest fånig i alla dessa "hund", "plankan", "solen", "trädet" -ställningar. Och hopplöst tack vare mjölksyran i varenda muskel.

När jag sitter där och väntar på att klassen ska börja skämtar jag lite med A. Jag vill visa killen som hånglade upp mig i helgen. Eftersom vi setts på gymmet kändes det inte som en omöjlighet att han kunde vara jdär. Just då. Jag skojar på och pekar ut den ena fulare killen efter den andra tills han kliver in genom dörren. Jag haspar ur mig till A "jag skojar inte den här gången. Det är han! Det är han." Sen börjar jag flacka med blicket och rodna. Jag vet inte hur han tänkte för det blev ingen ögonkontakt och det magiska liksom bara dog.

Bättre lycka nästa gång. Fast för stunden ska jag fortsätta vara kär i honom. Bara en liten stund till. Petité.

TRE GLAS RÖDVIN SENARE

Aj, mitt huvud har gett sig påmind. Tre glas rödvin senare somnade jag gott i gästrummet med täcket över huvudet. Jag är livrädd för det där huset och ändå utmanar jag ödet.

Idag ska jag jobba sex timmar och förstår inte vitsen med det. Jag kunde istället utnyttjat det vackra vädret och levt fattig som en kyrkråtta. Tänk vad skönt liv.

Det fokuseras alldeles för dåligt på singlar. Kan någon rädda de som räddas kan. Jag går under. I lördags natt öppnade jag en dörr till en gammal manlig bekantskap. Varför? Jag kan svaret. I brist på annat. Jag tror inte jag ska gå den vägen igen. För hans skull. Jag har trampat honom på tårna tillräckligt. Trampat och smekt. Smekt och trampat. Ja, ni fattar.

Jag undrar också varför norrmannen spelar så otillgänglig. Han är ett rövhål men mitt rövhål. Jag tror fortfarande vi har en framtid. Fast det tror jag nog inte egentligen men jag vill tro. Tänk så fyndigt det hade varit om mannen i mitt liv hade varit mannen bakom knuten.

Vem är min man?

En tjej i sällskapet under middagen frågade i helgen om det var av egen vilja jag var singel. Eller snarare sa hon "det måste vara av din egen vilja du är singel för du som har sådan utstrålning". Tro fan inte det är av egen vilja. Den högsta önskan är att träffa någon som lyder min minsta vink. Som kör mg till jobbet, ringer och lovordar mig över telefonen. Som inte gör sig för påmind så jag glömmer bort mig själv men som ändå finns där till hands när jag vill. Nej, det är inte av egen vilja. Jag har bara inte hittat någon som gör mig till lags. Alla ska vara så jävla självständiga nu förtiden. Sen när glömdes det bort att mannen ska göra allt för sin kvinna.

Jag borde dricka rödvin oftare. Är jag fortfarande full?


JAG STÄNGER NER

Jag har lovat mig själv att stänga ner datorn prick elva, koka mig en kopp te och läsa dagens tidning. Samma tidning som jag bara lånar ett ögonblick för att sen lägga tillbaka den.

Ikväll är jag inte hemma. Jag är borta. Bortbjuden.

Vi ses imorgon.

VERKLIGHETEN SOM HANN IKAPP

Det var de det. Trodde kanske att erbjudandet om större TV-utbud skulle hålla i sig i början av veckan också. Där fick jag så jag teg. Nu är alla försvunna igen och här sitter jag och gäspar ohämmat till Efter Tio.


Idag tog jag mig i kragen och gick min morgonpromenad.






Nu lite frukost i magen.

DET ÄR SÖNDAG

Jag har drabbats av dyslexi men känner lugnet då jag ska få penicillin. Korrekturläsning kallas det.

Nu ska jag hämta pizza. Jag är även drabbad av hunger.

FUL KILLE SÖKES

Av några mystiska omständigheter har jag fått möjligheten att titta på kanal 5 idag. Dessvärre gick finalen av "Den rätte för Rosing" på repris. Jag vet ärligt talat inte om jag ska krypa ur skinnet. Det är så bisarrt och dåligt. Det enda klyftiga hon kunde dra till med var "hade jag inte haft min botox hade leendet gått ändå upp till öronen".


Mannen jag träffade igår är för snygg för mig. Om vi går på stan och håller handen kommer jag bara tänka-
att-alla-tänker-vad-tänkte-han-på-när-han-blev-tillsammans-med-henne. Ja ni fattar. Enligt kompisar jag har blir deras självförtroende mycket bättre när de hittat en partner. För mig är det tvärom. Jag ifrågasätter hur någon skullw kunna vilja vara med mig. Konstigt, eftersom det säger säg självt. Jag är ju bara så bra.

Varför får jag huvudvärk när sista drinken var ett glas vatten.
Då borde man förskonas.

OH WHAT A NIGHT

Att dricka alkohol i ett bubbelbad har den inverkan att du lätt blir påverkad efter en liten mängd. Så vart det för mig iallafall. Efter en nypa frisk luft, liten promenad och hamburgetallrik var man fit for fight igen.

Även om jag i vanliga fall sitter i en dov bar och småkonverserar med bartendern  var det helt okej med köttmarknad för en gång skull. Även om varenda stolle frågade mig "du brukar inte dansa va". Nej, det är inte min grej.

Sen blev jag upphånglad av killen på gymmet som jag så länge spanat in. Tänk att han spanat i mig också. Jag ska nog gå och träna idag. Flera pass omvartannat.

Vem försöker jag lura. Jag ska köpa pizza och äta godis.

JAG ÄR SVETTIG MEN HET ÄNDÅ

Tänk att lite hångel ingick i gymkostnaden.

Jag har blivit sedd svettig och dan på mitt gym och nu fick jag en kyss tack vare det.

Är jag inte lycklig så säg.

VILKEN FRILLA SKA MAN HA DÅ

Kan ni inte hjälpa mig? Vet inte vilken frisyr jag ska välja ikväll.



Blondiner går väl alltid hem?



Eller ska jag bara ta den gamla vanliga? Tråkig men väldigt effektiv på dansgolvet.

Hittade en superkul sida på nätet, rekommenderad av en annan bloggare, www.taaz.com.
Så nu vet jag med bestämdhet att platinablont inte är något för mig. Lägg märke till vänster ögat. La mascaran upp och ner.

Önska mig lycka till ikväll.

SKIT SKA SKIT HA

   

Jag köpte skit. Precis som vanligt blev det skit. Så nu ska skiten bäras för en kväll sen samlas den på hög bland allt annat skit. Jag har gott om skit. Jag gick med A på staden och det är inte en fröjd att titta på kläder ihop med henne. Hon är så liten att jag framstår som en jätte bredvid henne. Vi såg ut som Helan och Halvan där vi tog oss fram.

Tittar på TV400 och en dokumentär om charterresor. Två killar fån USA som åker på charter och knullar allt som rör sig. Det värsta är inte att de ligger så förbannat utan att det ska snacka om det så.

Nu ska jag packa för eftermiddagens bravader. Jag ska bli rund under fötterna.

FRUKOST HOS ALEX SCHULMAN

Jag läser Alex blogg, 1000 apor. Häromdagen skrev han och välkomnade till bloggfrukost hos sig själv nästa vecka. Jag är en bloggare och äter frukost därav borde jag få komma. Mejlade honom men har inte fått något svar.

Säg, är inte jag välkommen? Såhär löd mejlet.

Jag kommer din röv!

Klart jag kommer. Jag kan stå för frallorna om det är så. Du har redan offentliggjort din adress en gång på bloggen. Varav jag var väldig snabb och skrev ner den redan då. Skicka gärna adressen ändå. Du har väl flyttat.
 
Jag tar med TP också. Att du har tungan rätt i mun har du redan klargjort men frågan återstår. Har du något innanför pannbenet?

Ewa från skogarna i småland.
 
Kan jag sova över också? Om jag tar med egen kudde. Känner jag SJ, min gamle vän, kommer jag inte i tid till frukost annars.

Det var väldigt modigt det där med TPet. Tänk om han välkomnat mig och ville ta en match? Jag menar vad hade jag sagt. "Vi tar kidsen frågor va?" Jag hade framstått som osmart . Vilket jag inte är. Nej, i fortsättningen ska jag äta frukost ensam.

TA MIG TILL SÄNGS

Fötterna på bordet. Tre deciliter vatten på golvet.

Hur kommer det sig att glaset alltid är fullt när man häver ner det?

Jag går och lägger mig. Låter platsmattan suga upp vattnet. Imorgon ringer jag hyresvärden och talar om den mystiska läckan.

Godnatt.

MIN VÄN HAR EN K-KOMPIS

Min hjärtevän och älskade vännina berättade om sin KK. Tror inte förkortningen behöver någon närmare förklaringen. Alltså hon har en knullkompis som tydligen är så bra att hon i sitt euroforiska tillstånd utbrister "Ewa, du borde ligga med honom!"

Vad sa du att du sa sa du?

Ska vi dela?

INGEN JEANSTJEJ HÄR INTE

Jag gillar modet med slitna jeans. Därför gick jag in på Gina idag för att testa ett par. Fick lite ångest när jeansen hängde i storleksordning. De minsta fram och mina längst bak. Eftersom jag drar tre meter i omkrets runt min höfter förstår ni mitt dilemma. De var snygga på galgen dock. Kanske köper dessa när jag blir rik för att kunna titta på dem i gaderoben.

(Här sitter jag och skålar med mig själv och röker som borstbinda. Låter jag full? Kanske därför.)


JAG FINNS ATT ÄLSKA

Ett par, en kille och tjej, kom in idag på jobbet. Jag ger tjejen en komplimang för sin tröja och frågar vart hon köpt den. Hon skrattar lite skenerat och säger Ginatricot. Då svarar jag att jag genast efter jobbet ska springa ner och haffa tag i den. Efter en stund går dem sin väg och vi säger hejdå.

Senare samma dag kommer paret in igen och vid kassan säger killen plötsligt. "Du får skynda dig ner till Gina de hade bara röda kvar."

Dessa två hade godheten att gå och kolla om tröjan fanns kvar. Till mig. Att köpa.

Är jag inte älskvärd så säg.

JAG ÄR ETT OROSMOMENT

Mamma sökte mig idag på morgonen. Till sist när vi fick tag i varandra lät det såhär.

MAMMA "Måste fråga dig om din blogg"
JAG "Jaha okej?"
MAMMA "Vadå ätit middag med din man?"
JAG "Herregud, har du pratat med brosan (K) eller? Han ringde mig igår"'
MAMMA "Men vadå din man?"
JAG "Jag var IRONISK. Du hade ju käkat mat där Martin jobbar. Ja skrev hos inte med"
MAMMA "För när K ringde igår frågade han inte hur det var med mig utan sa hur är det med min syster?"
JAG "Haha. Okej. Vilket orosmoment jag är"
MAMMA "Men jag sa det att jag måste få läsa det själv. Din blogg."
JAG "Vi får prata mer om det här sen. Har inte tid. Jag jobbar nu. Hej"

JAG GÅR NER PÅ STAN

Man ska inte gå på stan en fredag eftermiddag så jag tar vägarna förbi imorgon förmiddag istället. Allt för att vara i sista minuten. Till bolaget hann jag iallafall. Så jag kanske inte ha något att ha på mig imorgon kväll men jag har iallafall sprit att dricka. Hurra! Jag menar man får ju prioritera.

Annars hittade jag fler utbud på tvn när jag kom hem. Så nu tittar jag på Beverly Hills.90210 och håller tummarna för att det ska hålla i sig.

KÖP MIG DET HÄR, TACK.

   


I födelsedagspresent önskar jag mig följande.


Ett sparkapital.
En blå bil.
En resa till Luxemburg.
En pojkvän.
Nya tapeter i sovrum/hall.
Tvättmaskin.
Årsförbrukning toapapper.
En balkong.
Dolly Parton.
Två kroppskilo minus.
Ett barjobb i Nashville.
Tre flak cider.
Års busskort.

Nu ska jag jobba till eftermiddagen. Sen ska jag hem och rulla tummarna.

GRANNEN SATTES PÅ SIN PLATS

Jag ringde på hos grannen igår klockan 22.40.

- Hej, du spelar musik va?
- Hej, ja det gör jag. För högt?
- Ja, det var samma sak igår.
- Förlåt, ska skruva ner.
- Alltså jag säger detta för din egen skull. Det är fler som klagar och jag vet att du ligger risigt till.
- Men är det så högt?
- Jag bor vägg i vägg.
- Jaha okej. Ska sänka väldigt mycket.
- Det får du göra.

Inte för att musiken sätter mig ur balans. Den stör mig inte jättemycket. Jag vill visa vem som är herre på täppan. Men varför ska jag dra till med "jag gör det för din skull". Det låter ju inte jättevettigt.

TYCK TILL OM DU VILL

Det är kul när en förlorare kramar om segraren och säger "vi är vinnare allihop".

Min lillebror ringde mig nu.

JAG "Hallå"
BROR "Hej, jag har hittat din blogg"
JAG "Jaha, vad tycker du då? Rolig?"
BROR "Ja, det är en sak som stör mig. På bilden, det är inte en vitsippa utan en snödroppe"
JAG "Haha, okej. Fel av mig. Men vad tycker du då?
BROR "En annan sak. Jag läser att du skrivit att det var mitt fel att det brann i huset. Vilket jag har förnekat i alla år ändå skriver du det"
JAG "Hahaha, förlåt"
BROR "Och där var en bild på min son"
JAG "Just det, glömde säga det. Jag la upp en bild på Jonte."
BROR "Vissa saker vet jag inte hur jag ska ta. Hur vill du jag ska tolka?"
JAG "Vadå vissa saker? Vadå tolka?"
BROR "Ja alltså, vill du jag ska tolka att du är dum i huvudet?"

Jag är dum i huvudet. Yes, äntligen som jag har väntat.

TEAMWORK

På mitt jobb tycker vi om att peppa varandra.



Today I did.

KAN DU GÅ PÅ STIGEN STIG?

   

På Öland finns ett naturresarvat med stigar i urdåligt skick. Man kräver en upprustning. Motiveringen lyder. "Med tanke på besökarnas ålder behöver stigen förbättras".

Wikipedias definition på stig.
- ett för och mansnamn
- smal gångväg, anlagd eller naturlig

Asfaltera skiten säger jag. Det blir ett roligt inslag på naturresarvatet.

Är inte hela grejen med en stig att det ska vara lite oframkomlig.

Ibland fattar jag nada.

Bildförklaring;
1. vitsippa
2. min pappa
3. k-brunn
4. vårdcentralen (eller skylten till vårdcentralen)

TANDLÄKARE UTAN LÄKARE

Hade tid hos tandläkaren idag. Hela besöket gick smärtfritt och jag fick stående ovationer för mina fina tänder. När hon tagit de obligatoriska korten i munnen vänder hon sig om och säger "ska bara be en tandläkare titta på detta också".

Vänta lite. Vart det inte till tandläkaren jag skulle? Har jag gått fel? Hallå, var är jag?

Sedan blev jag informerad om tandförsäkringen. Jag är en lågrisk alltså hamnar jag i lågriskgruppen. Det blir 35 kr i månaden. Om du går med idag slipper du besökskostnaden på 550:-. Efter tre år gör man en omvärdering av dina tänder och ser då om du fortfarande är en lågrisk patient. Ett besök var 18:e månad.

Ok. Snabb huvudräkning nu.

Besökskostnad 550 kr var 18 e månad är 1100 kr.
Försäkring 35 kr/ månad. Ett år 420 kr. Gånger tre år. 1260 kr.

Ha. Ni försöker blåsa mig på 160 spänn!!

Ok. Alltså allt ingår. Plötsliga händelser, rådgivning och akut tandvård.

Varför sa du inte det med en gång?

Kan jag köpa en tröja och öl för 550 kr. Vilken toppen helg det kommer bli.

Ja, tack. Jag vill gärna teckna en försäkring.

NÄR TIDEN GÅR SLOW

Kollade på en debatt i riksdagen på TV. Saker man gör för att få tiden att gå.

En kvinna från kristdemokraterna slängde sig med frasen "name it" ohämmat.

Jag får nog allt säga att jag gillar henne.

Jag gillar kristdemokraterna.


Jag gillar kvinnor.


Jag gillar fraser.


Jag älskar.


Jag lever.

I MINA SKOR

   

På promenaden idag flög jag fram och hade ett väldigt givande samtal med mig själv. Jag älskar skogen och vill bli skogsmulle när jag blir stor. Passade på att ta kort på det konstföremål som befinner sig i parken. Vackert va?

Jag är nog könsmogen. Häromdagen valde jag en Allerstidning från tidningshyllan och jag lyssnar alltid på p4 på när jag är ute och traskar.

Nu kommer tårarna. Fick boken "Livet kan inte vänta" av brevbäraren för en stund sedan. En bok jag beställde tidigare i veckan. Handlar om tre kvinnor som fått cancer varav den ena, Sabina, dog igår. Jag får lägga den boken åt sidan ett tag och läsa den när jag tillfrisknad från min tillfälliga svacka.   

Bättre harmlös än hjärtlös.
Va, har jag precis myntat ett ordspråk?
Underbara mig.

LURA MIG OM DU KAN

Jag gillar inte första april Allt känns så oseriöst och gubbarna på nyheterna sitter och småler hela tiden. Så jag hamnar på helspänn och tänker "ah det är lurendrejeri, var det ljug, det där är säkert ett första april skämt, nu skrattar han alltså han ljuger". Jag tar ingenting på allvar idag.