JAG SKA FLYTTA FRÅN STAN

Jag ska flytta. På riktigt. Till en annan del av Sverige. Det är flera mil dit. Och aldrig vinter, aldrig halt. För jag ska flytta. Det ska jag. Långt härifrån. Det bor inga människor dit jag ska flytta.

Att jag ska flytta har ingenting med att göra att jag föll handlöst bakåt på stan och satt på rumpan i fem minuter mitt i lunchrusningen.

Det har verkligen ingenting med saken att göra.

Herregud, jag vill flytta bara, från stan. 

Där man inte halkar och blir totalt utskämd.

Herregud.

JAG SKA BARA FLYTTA.

OKEJ?

NÄR BITTERFITTAN BLEV LJUV

Häromkvällen kom jag på mig själv att i min rödrosa morgonrock stå och speja i titthållet ut i korridoren där jag bor. Jag bor i ett hus där majoriteten saknar hår på pungen och har kommit i målbrottet. Hela huset har invaderats av hormonstinna ungdomar där största intresset är att mitt i natten springa och knacka dörr och hoppa jämfota samtidigt som man skriker i falsett. Så stod jag där på tå i min morgonrock med ett badlakan knutet runt håret och tänkte onda tankar om dagens ungdomar. Sen av en händelse tittade jag ner på min beklädnad och skakade på huvudet samtidigt som jag frågade mig själv; vad håller du på med din gamla nucka. Är du 75 eller?

Så gick jag och satte mig vid tvn skruvade upp volymen och tittade på Scrubs.

Jag måste verkligen sluta åldras i förtid.

ATT RÅDA BOT PÅ EN DÅLIG LYSSNARE

Satt och tittade lite på svt på förmiddagen.

I rutan skulle man råda bot på Selma. En ouppfostrad tjej som i definition "gör som hon vill". Selma hade stora attitydsproblem och svårt för att lyssna. Detta rådade coachen bot på genom att slänga ett rep vid sidan av Selma när hon inte var uppmärksam. Och som i en handvänding blev Selma en disciplinerad tjej som tog sig tid att lyssna på andra.

Häftigt, tänker jag och detta ska jag testa nästa gång jag råkar ut för en dålig lyssnare. Då kastar jag helt sonika ett rep framför fötterna på personen och säger i en bestämd ton - hit! SITT!



DÄRFÖR DROG JAG ETT TÄCKE ÖVER MITT HUVUD

Var barnvakt åt lilltjejen, åtta år, igår och vi kryper upp framför tvn en stund innan vi ska krypa till sängs. Upp i rutan dyker det upp en tjej.

- Hon är 23 år. Inte lika gammal som dig, säger lilltjejen plötsligt.
- Nej, det stämmer men jag är inte så gammal heller egentligen. Duktig du är. Hon är mycket riktigt yngre än mig.

Det går en stund..

- Hon är finare än dig.
(Va fan nu då)
- Ja, hon var väldigt söt, svarar jag.

Efter ytterliggare någon minut..

- Hon har större bröst än dig.
- JA, JAG SER DET.

Sen tyckte jag att det var minsann alldeles för sent för en åttaåring att var uppe.

- Nu går vi och lägger oss. Nu. Med. En. Gång.

MAYAINDIARNERNA SJUNGER PÅ SISTA REFRÄNGEN

Maya kalendern tar slut 2012. Slut? Och jag som redan var stressad sen innan denna fakta slog mig medvetslös. Har jag drygt ett år på mig innan världens undergång är här. Ett år att göra allt det där jag nu bara drömt om. Köpa ett hus ute på landet och sitta och surpla kaffe med en snus under läppen. Dansa bröllopsvalsen. Bli med kattungar. Skriva en bok. Starta en fredskampanj. Jobba i soppkök. Skaffa hårförlängning. Åka till Moskva. Lära mig åka skidor. Springa ett marathon (detta skulle kräva en tio-femton år till). Fatta. Jag är grymt försenad. Jag har ont om tid. Jag måste slå nio flugor i en smäll. Springa bröllopsvalsen på ett par skidor i meterlångt hår med en snus under läppen i ett hus beläget Moskva samtidigt som jag serverar soppa och ber om fred på jorden.

Shit, nu glömde jag katten.

Bäst att sätta fart.

JAG ÄR INTE SÅ TUFF SOM JAG SER UT

Jag förstår att de flesta normalt funtade människor kollar på handboll nu. Det skulle jag också gjort om jag inte led av en nervositetsåinihelvete.

Andra saker jag får avstå pågrund av nervositetsåinihelvete;

- hoppa bungyjump
- föda barn
- tatuera mig
- dejta
- ta motorcykelkörkort

VÄNSKAPSBAND

Hur ni blir min vän?

Tyvärr, jag har redan en kompis.

Hon har redan gett mig allt man kan ge en vän.

Hon gav mig denna på dvd.

"LIVET ÄR INTE DE DAGAR SOM PASSERAR, DE ÄR DAGARNA DU MINNS"

Jag har drabbats av lätt Altzheimers (nej jag har inte det på papper). Igår tänkte jag skriva en årskrönika, min årskrönika och försökte dra mig till minnes året som gått. Det var uteslutande tre grejer, säg fyra händelser som spelade roll år 2010 och det enda sakerna jag kunde komma på och då består ändå ett år av tolv månader. Det var kompis bebis nr ett som föddes och kompis bebis nr 2 och kompis bebis nr 3 (inte konstigt man drabbats av åldersnoja och bebisfixering och sitter och vaggar om nätterna) och tro nu inte att jag fick vara med på en enda av dessa förlossningar trots tjat och tandagnistan. Viktiga händelser i mitt liv och endel av förra året. Den fjärde händelsen är bisarrt nog ett hångel med en betydligt äldre gift man på en bakgata en sommarkväll i juli (ni kan sluta gissa, han är inte härifrån och till min ursäkt visste jag inte att han var gift förräns hans tunga var nedtryckt i min mun) (Ok, det visste jag). Inte mitt mesta stolta ögonblick och Gud förbjude att jag skulle göra det igen.

"Livet är inte de dagar som passerar, de är dagarna du minns, fyra dagar om året, resten bör du fotografera"

GRATTIS BJÖRN

Sitter och sneglar lite på fyrans "Sveriges Mästerkock". Fastnar för en kille som heter Björn som säger att "det kritiska är att få upp temperaturen på vattnet".

Wow.

Jag tror redan nu att Björn kan gå hem med titeln Sveriges nya Mästerkock om hans enda orosmoment i tävlingen är att få vatten att koka.



JAG HAR SLAGIT REKORD

Rekord i att bli dumpad.

Det där med nätdejting skulle vara min grej trodde man och jag med. Något bombnedslag är jag ju inte direkt och inte särskilt ödmjuk när jag sätter den sidan till. Så förstod jag, att över nätet, via skrift skulle jag faktiskt ha en ärlig chans att träffa någon. Jag skulle inte visa mig och ingen kunde därav hänga upp sig på mina manliga drag som breda axlar och stora nävar (tro mig, det har hänt förr). Jag skulle mer en gång korrektur läsa mina mejl och slippa onödiga missförstånd eller gliringar (tro mig där också, det har hänt förr). Nej, nätdejting, det skulle passa mig som handen i handsken (dvs om handsken var av större slag). Tappert la jag ut en profil och med en injudande text där jag inte höll tillbaka orden om vilken levnadsglad (vilket skämt), underhållande och kärleksfull tjej jag var. Sen var det bara att vänta. Kanske skulle det inte dröja alltför länge innan jag klampade ner för altargången. Visst, intressenter fanns där och särskilt en kille som jag fastnade för. Jag besökte hans profil säkert en gång var tioende minut och blev helt besatt av hans oklanderliga ansikte (profilbild). Så mejlade vi lite fram och tillbaka och jag hoppade direkt över ån efter vatten. Tänkte att i nästa mejl föreslår jag att vi ska ses och sen är vi väl så gott som ihop.

Innan jag hann så långt (tackar Gud för det) fick jag tillbaka "du verkar vara en härlig tjej, men det här var inte något för mig. Jag vill hellre träffa någon in real life".

Behöver jag säga att jag avslutat mitt medlemsskap?

DÄRFÖR BLEV DET EN TILLFREDSTÄLLELSE ATT GÅ TILL GYNEKOLOGEN

När jag flyttade till stan tänkte jag att nu var det läge att prova på privatvård. Jag är ju egentligen en vänstersjäl som tycker att rött är finare än blått och kvinnor roligare än män men jag var villig att kompromissa eftersom jag har som tidigare nämt; flyttat till stan. En stad, visserligen, driven av riktiga arbetare, som spottar i hårt fördärvade arbetarnävar men där privatismen smygit sig in likt en iskall nordanvind. Tro nu inte att jag vet något om politik bara för jag kan skilja på höger, vänster.

Nu till själva tillfredsställelsen. Jag gick till min privata mottagningen, väntade i det privatat väntrummet med privat egenkomponerad musik och privata levande ljus. Plötsligt ser jag mig ovanifrån luta mig tillbaka i stolen, lägga benen i kors och blunda för att sen titta upp vädjande på kvinnan som svepte genom rummet i ett blått skimmer. Jag sträcker upp min vänstra hand och slår mig i ansiktet med öppen handflata, nästintill obemärkt för andra, för att vakna upp ur detta obehagliga tillstånd av tillfredställelse.

Sen tänker jag; här sitter jag en vanlig arbetartjej som röstar på sossarna och slår mig blå i ansiktet på en privat gynmottagning.

DU ÄR SÅ PLASTIG

Jag glömde ta av plasten när jag varit hos läkaren.


Insåg jag mitt ute på stan..

DAGENS FUCK YOU

Egentligen ville jag sluta blogga men med min kluvna personlighet och ett par goda vänner plus mamma var det svårt att fullfölja detta löfte.

"Du borde ha dagens outfit"

Skämtar du?

Hellre dör jag.

Här kommer den..



Dagens jeans är två nummer för stora Levis brallor. Jag har slutat äta i förhoppning att kunna spela banjo på mina revben. Till det har jag en grön tröja stulen från mammas gaderob. Halsduk i varm färg som försäljaren sa att jag bara måste måste ha. På fötterna bär jag ofodrade svarta stövlar. Den högra så uppnött framtill att jag målar den med svart tusch innan jag går hemifrån. Tyvärr, men jag har inte råd att köpa nya. Dagens min är bekymrad då jag har fått en läkartid 13.40 tisdagen den 10 januari.

Idag är det måndagen den 10.

Jag chansar.

JAG FRUKTAR INTE

Jag är lite bekymrad av den anledningen att jag har kommit på varför jag inte träffat någon än. Jag är rädd. No shit Sherlock, tänker du. Jag menar inte rädd i rädd för att bli sårad, rädd för brustet hjärta osv. Jag menar RÄDD. Skrämmande, BU -rädd. Kryper under täcket -rädd. Föreställ er mig som tittar under sängen varje gång jag ska hoppa i säng, föreställ er mig med en vilt främmande karl i huset. Ja, visserligen skulle han väl inte vara främmande om han var min pojkvän men jag skulle dagarna i ända gå och känna mig rädd i min egna lägenhet. Skrika av skräck när toalettlåset bländar rött. En inbrottstjuv i mitt hem, hjälp! Nej, just det, bara min pojkvän. För att råda bot på detta dilemma har jag börjat samtala öppet i lägenhet, jag låtsas att killen redan är här och tjenar på honom när jag går förbi köket. "Sitter du där" säger jag lättsamt. Sen fortsätter vi (läs; jag) prata om hur vi ser på framtiden och önskar varandra all lycka på jobbet under dagen.

Jag kommer vara en självklarhet som flickvän när den dagen kommer. Och ännu viktigare, jag kommer inte vara rädd.

SLUTSKEDET

Jag sträcker mig efter pappret på bordet. Så nära men ändå så långt bort. Så oåtkomligt. En kraftansträngning och handflatan nuddar den ojämna yta av trä med en smäll. Pang. Handen faller till golvet. Jag rullar runt på mage. Med en vänsterarm som sovit så tryggt, nu och upp och där har jag det. Pappret. Bågar uppåt och ryggen värker i den obalanserade ställning. Vilar mig på armbågarna och tar sats. Det äcklar mig. Med avsmak för jag det använda pappret mot nästippen. Tar i och ut. Tomhet och andetaget känns lätt. Stirrar mot biten av hushållspapper. En gröngul blandning möter mina ögon. JA!

Jag är i slutskedet. Inte i livets. Utan i denna förbannande förkylnings.