kyrkan

Sittr och väntar på att få gå till kyrkan. Bakis med bibeln under armen stormar jag in där glad ihågen. Jag känner mig trött och förbi men det måste man få göra dagen efter. Halv elva ska vi samlas. Sitter och väntar ut dett. Fint kristligt folk kommer sent.

Utekväll

Tydligen är det någon på facebook som har delgivit sitt intresse i frågan "tror du (och så mitt namn) kommer få barn någon gång i sitt liv?". Ärligt talat vem fan bryr sig? Så länge man inte vill få barnet med mig och ligga måste det vara totalt ointressant. Särskilt om man är en hon, som hon nu var, då kan vi ändå inte göka ihop några kids. Låt mig vara.

Ikväll var det utekväll. Jag var hemma innan tolvslaget. Antingen har jag blivit gammal eller var jag för full. Vad som nu än låter vettigast.


M fångade alla i sin stormvind. Under handtorken då vill säga.



Michan blev aldrig full. Hon tål för mycket.



Mahlin hungrig som fan.

Nu ska jag ta disken och sen krypa ner i min varma säng förtränga det som ska förträngas ikväll och se fram emot morgondagen.

vi är den vi är

Det finns ett fåtal saker här i världen som jag är snäppet vassare på än alla andra.

- Poppa popcorn i micron
- Vara hård och besynnerlig
- Dagdrömma
- Glömma saker
- Säga fel namn
- Tigga stryk
Och gråta.

Det är redan förutbestämt hur vi kommer att vara, bete oss och vad vi ska känna. Våra personligheter har redan blivit förutbestämda. Detta ligger utanför vår makt. Vi kanske tror oss veta vilka vi är, vad vi tycker om. Vi kanske tror att det går att förändra vårt beteende och hur vi agerar. Men i grund och botten är det inget vi rår över. "Självutvecklande" är en dålig term för människor som inte kan acceptera sina brister. De strävar efter att bli hela och perfekta. Det finns inget perfekt, ingen sann lära om hur vi ska vara. Den goda människan existerar inte. Styrkan ligger i att acceptera den man är och förlåta sig själv (för sina synder).
Därför, sluta klaga på mig hela tiden att jag är så jävla sur. Jag kan inte rå för det!! Det är bara sån jag är!!

klimakteriekossa

Kärringarna på systemet i stan är ena riktiga klimakteriekossor! Jävla citroner.

nej

Jag ska inte alls ha en katt utan en självgående dammsugare! Kan vara minst lika sällskapliga.

Rätt man vann!

Idag kan jag meddela att det var helt rätt person som vann på Triss i TV. 100 000:- rakt in i hjärtat på en 83-årig gubbe. Mitt hjärta blöder för dessa äldre herrar. Hoppas han hinner förbruka dem väl. Hans önskan var att köpa en riktigt fin kostym. Bara gör det hjärtat. Köp en slips också.

Ikväll ska det drickas rödtjut och digga musik. 

hjältemod

Jag har alltid drömt om att bli en riktigt vardagshjälte. När jag har långa och tråkiga dagar brukar jag fantisera ihop händelser där drama, mystik och mod är huvudingredienserna. Det är alltid samma typ av hjältedåd. Här är några som går i repris i mitt lilla huvud trista vardagar.

Jag säger hejdå till ett par vänner och deras barn och går över den farliga stora vägen där det kör monsterbilar. När jag börjar gå min väg inser det lilla barnet hur mycket hon tycker om mig och vill absolut ge mig en kram till. Hon springer mot vägen och är påväg över gatan... Hennes föräldrar skriker NEJ. Den stora stygga bilen kör i ilfart. Jag vänder mig om i slowmochen. Jag sätter fart och hinner precis kasta henne i det mjuka madresserade diket innan bilen träffar mig. Jag dör inte (det gör jag aldrig eftersom jag då inte skulle kunna ta emot alla hyllningar efteråt). Det är säkert flera hundra människor som ser detta.

Jag befinner mig någonstans (vart varierar) och in kommer en maskerad man. Han tar tag i mig och sätter en pistol mot mitt huvud. Alla skriker och gråter. Han begär något (pengar, flygplan till Egypten.. vad som helst som är spännande). Polisen har nu kommit och ställer sig bakom sina bilar med dragna vapen. DÅ, jag ger han en klackspark mellan benen, vrider hans arm och trycker ner honom mot marken. Alla är oskadda.

En dag är jag plötsligt bara borta. Alla letar efter mig. Ingen förstår vart jag tagit vägen. Alla är utom sig av oro. Det dimper ner en film med mig på. Jag sitter i ett rum, på en stol med bakbundna händer. Blåslagen, utmattad och med blod från huvudet. Jag tittar upp mot kameran kidnapparen riggat och säger namnen på alla jag älskar och bryr mig om "mamma, pappa, bror... osv" Detta ser alla och blir ännu mer förtvivlade. Sen räddas jag på något sätt och blir asomtyckt för min järnvilja att inte ge upp.

Då vet ni vad jag gör tråkiga dagar. Vardagsmat för mig.



Jag, hemmafru?

Jag kan absolut tänka mig att bli hemmafru trots att vissa hävdar bestämt att det inte hör hemma på 2000-talet. Tycker inte alls att det är nedlåtande eller typsikt kvinnligt. "Kvinnogöra" tror jag skulle passa mig som handen i handsken. Visst jag skulle ju inte laga mat för det är så tråkigt men ha playmates med andra mammor. Absolut, för barnens skull. Kanske skulle jag inte städa av den enda anledningen att jag aldrig lyckas göra det så noggrant. Skulle vara skitigt för jämnan och hur bra hemmafru skulle jag vara då? Nej, jag skulle ha en städerska. Jag menar har man råd att ha mig hemma borde vi ha råd med en städerska. Tvätta skulle jag nog överlämna till henne också, nu när hon ändå städar, hon får säker bra betalt. Min man skulle inte vara snål så. Särskilt inte med tanke på att han aldrig är hemma och ligger med sin sekreterare. Stryka skulle jag kunna göra. Nej, förresten, jag brukar bränna hål på kläderna med strykjärnet. Min huvuduppgift skulle nog vara att ta hand om barnen så fort min man har hämtat dem från dagis. Om inte barnflickan tar dem till lekparken efter middagen som hon har gjort till oss. Detta skulle passa mig perfekt.

Låt dem stanna!

Jag tycker väl inte att Sverige bedriver den mest briljanta invandrarpolitiken men va fan är det jag får höra idag. En familj, mamma och pappan har två olika nationaliter. En av dem utvisas nu. Deras två barn är födda och uppvuxna i Sverige och talar flytande svenska. Familjen har bott i här i åtta år. Jag menar det måste väl finnas vissa begränsningar. Dessutom sa lillpojken att "jag vill köra x2000 när jag blir stor och flytta till Kalmar för det är en sådan trevlig stad". Bara därför bör han och hans familj få bo kvar! Jag menar killen är ju smart, inte för att de som inte är smarta ska utvisas men ändå!

 

försenad

Några saker man inte vill ska hända när man redan är försenad till jobbet.

Tappa ut kaffet över hela sig. Det vill säga du måste ännu en gång lista ut va fan du ska ha på dig.
Inse att du glömt betala räkningarna och det är redan tre dagar efter utsatt tid.
Få ett telefonsamtal av mamma.. eller mormor.
Inse att du har punka på cykeln.
Läcka i köket.

Eller det som hände mig igår. Trehundramiljarder tops i hela badrummet. Eftersom jag inte fått tänket "tar det imorgon" var jag så illa tvungen att plocka upp dem. En efter en. Sen knölade jag in dem i badrumsskåpet. Det man inte ser har man inte ont av.

Idag är det jobb. No shit?

Mina barns mormor är min mamma

Det är tyst som i graven och endast tomten är vaken. Kommer jag aldrig få bo hemma hos mamma och pappa igen? Bo på riktigt, som i att äta frukost vid runda bordet eller se mamma städa grytskåpet för tioende gången på en månad. Ska jag aldrig mer behöva slåss om toaletten? Så sorgligt. Måste med omedelbar verkan skaffa man och barn. Gå direkt till familjelyckan, direkt utan att passera gå. Jag undrar om det är så fantastiskt det där alla säger, det där om att få barn.
Om jag får barn ska de då bli min mammas barnbarn. Och jag är då inte längre barn utan mamma och innebär det att mina barn är barn. Min mamma är mina barns mormor och jag är deras mamma. Om barn är det bästa vi har då väljer jag att fortsätta vara det och ha min mamma för mig själv. Mina barn ska inte komma och tro att de betyder mer för henne bara för hon är deras mormor och de är hennes barnbarn.

Godnatt ♥

Kurrande mage

Blev så fruktansvärt sugen på godis! Eller är jag hungrig. Något låter som ett åskväder.
Min mage tycks alltid göra uppror vid helt fel tillfällen. När jag var yngre och man fortfarande, oskyldigt nog, bara tittade på film med pojkvännerna så var det där med dålig tajming lite av mitt motto. Minns särskild en gång när vi satt och tittade på någon dålig rulle att det började låta oroväckade mycket från min mage. Jag tyckte detta i sin tur var så pinsamt att jag bara reste på mig och gick. Utan att för den saken skull säga något, som typ "hejdå". Jag bara tog mina saker och stängde dörren efter mig. Stackars kille. Fick en flashback av detta i helgen men istället för att fly sin kos körde jag den smarta "kan du inte höja volymen lite. Det hörs så dåligt". Så nu återstår frågan, varför låter den så förbannat?

Hittat på www.kpwebben.se

FRÅGA:
Varför kurrar magen när man är hungrig? Min kompis säger att det är inälvorna som rör sig, men jag tror inte riktigt på henne.

SVAR:
Man kan säga att inälvorna rör sig. Men väldigt lite. Mag-tarmkanalen är som ett långt rör som går igenom kroppen. Röret är specialkonstruerat så att det kan bearbeta den mat som vi har ätit för att kroppen ska kunna omvandla den till energi och till ämnen som kan bygga upp kroppen.
Mag-tarmkanalen ser till att maten transporteras hela vägen från matstrupen, genom magsäcken, tunntarmen och tjocktarmen till ändtarmsöppningen - utan att vi behöver tänka på det alls! Matstrupen, magsäcken och tarmarna har muskler som drar ihop sig och puttar maten framåt, ungefär som när man klämmer på en tub. En liknande rörelse kan vi känna i matstrupen när vi sväljer.
Några gånger varje dag går en "våg" av starka hopdragningar genom hela mag-tarmkanalen för att rensa den så att ingenting fastnar. Då kan det låta som om magen kurrar. "Vågen" brukar komma när det är ett bra tag sedan man åt, alltså när man börjar bli hungrig igen.

Grimasera mera!

På Nyhetsmorgon på fyran idag var Henrik Fexeus. Henrik kallar sig själv tankeläsare. Iallafall när jag smuttade på mitt morgonkaffe och satt vid datorn hörde jag hur han talade om omvänd effekt. Att om man på morgonen sätter sig på tåget på dåligt humör kan man omvandla sina negativa känslor till positiva. Detta skulle då ske genom att titta på glada, förälskade människor och härma deras ansiktsuttryck. Kändes ju inte helt fel så idag efter en helvetisk dag påväg hem från gymmet testade jag på denna metod. Det var fan ingen som var glad! Dessutom var det så mörkt och jag utan glasögon inte ens såg mina egna fötter. Så jag ringde till mamma och storbölade istället. Men imorgon kanske jag försöker igen.



På språng i skogen, min bäste vän.

dö eller inte dö

När Jehovas var här för ett par veckor sedan talade ett vittne om för mig att döden inte är vår vän. Vi ska leva för evigt. Jag blev jätteförvånad och blev  inte direkt glad. Känns skitjobbigt om man ska leva för evigt. Jag har tuffa dagar som det är och ser ändå fram emot döden. Att ta ett sista andetag och känna "skönt nu är det äntligen över". Det är ju inte så att jag vill dö precis just nu eller inom de närmsta 45 åren men sen kan Han plocka hem mig. Lever hellre i paradiset i harmoni än sitta här på jorden och tycka synd om sig själv.

Till min tröst läste jag den andra kyrkans program för de kommande månaderna. Jag får alltid hem den i brevlådan. Priviligerad som jag är. Den 28 mars är det Bibelstudium och Gudstjänst "Vi dör med honom för att leva ett nytt liv".
Yes! Vi dör och inte behöver jag göra det på egen hand. Men jag förstår inte om Han då väntar tills alla dör eller han liksom suger musten ur oss. Det som lever får se!

Måste verkligen skaffa en katt och sluta titta under sängen när jag går och lägger mig. Är ju aldrig någon där och om det skulle mot allförmodan ligga någon där.. Skulle jag då vara artig och hälsa?

2005-11-28

Känner ett viss behov av att gå tillbaka till min resdagbok och läsa om mina utlandsvistelser. Det är inte för inte en viss ångest kryper på när man inser vilken fruktansvärd hemlängtan man hade. Hittade ett roligt inlägg om en advent innan jul när jag råkar ännu en gång förstöra bilen och drappas av ren panik. Varför trodde jag man kunde sätta på vindrutetorkarna när det var tio minus och inte värma bilen först?

Halleluja! 2005-11-28

Hej,

Förra helgen hände inte mycket mer än att Mercy fick vinterdäck och jag var på Raclette partaj hos ett par goda vänner till familjen. Johan och jag bangade inte och höll igång till kvart över fem på morgonen.

Veckan gick lugnt och fint fram. Många skogspromenader har det blivit och möjligheterna många då jag hittar nya spår varje dag. Tar dock det lilla lugna efter att ha stått öga mot öga med ett vildsvin.

Sedan kom då den mycket efterlängtad bakhelgen. I hopp om att både baka pepparkakor, lussekatter, kanelbullar och knäck var förväntningarna på oss många. Helgen började på fredagen, då Mercy med en havirerad vindrutetorkare och jag drog oss till Ida Barnvakt och hängde där. Lördag morgon var klockan ställd och vi beger oss till stan och tittar till julmarknaden och köpte äckligt lösgodis. Det är inte första gången och vi lär oss aldrig. När vi sitter i bilen påväg ut från pakeringshuset börjar bilen framför backa i hög hastighet, rakt bakåt, mot Mercy! Ida slänger sig från passagerarsätet på tutan medans jag räcker upp båda händerna i luften (som i den klassiska repliken, skjut inte!) BANG! Min panik tar i överhand men Ida Filbunke fixar den informella, som tur var blev det ingen stor skada, nummerplåten blev lite skruvad bara.
Vidare till scanshop för att köpa pepparkasdeg. Hem till ett tomt hus i Rammel. Det var där någonstans det gick snett. Vi skulle "bara" ta en lite break på några minuter. Blev uppåt två timmar. Det blev till slut dubbel sats lussekatter och brända pepparkakor (halva degen hamnade i soppåsen efter att tålamodet tagit slut).
Vi ville följa upp Comedy nighten på Scotts för ett par veckor sedan med en gospel konsert. Jag skulle gå ut och fixa och trixa iordning vindrutetorkaren men lyckas förstöra båda. Så i all hast slängde vi i oss vår måltid och duschade och sen tog vi bussen in till stan. The best of New Orleans hette gruppen och av namnet kan man konstatera att det råder brist på gospelgrupper i New Orleans. Det var kul men häftigast var nog ändå när Ida och jag ställde oss upp för att köra gospelmovet, ensamma av ett par hundra. Satt bredvid en finsk au pair och bekantade oss med henne över en kopp choklad. Klockan två på natten när jag bryter ihop efter att ha förstört bilen hittar vi på internet en bilverksad á jour. Natt som dag. Ida ringer och för tala med centralstation för Europa i akuta situationer. Hon förklarar problemet och frågar hur mycket det skulle kunna kosta. -Nja, säger mannen om vi ska skicka över nån nu för att fixa dina vindrutetorkare skulle det nog gå på en 1800 euro. Nej tack, det kan vänta till måndag.
Firade första advent på den internationella bazaren. Vi tog en korv i Sydafrika, efterrätt i USA och en Irish coffe. Träffade också vår gulliga Gille från Frankrike igen!

Idag fick jag mitt ångestfyllda problem lagat på en bilverkstad i grannbyn. Satte mig på en underbar pub i närheten och bekantade mig med ägarna där. Den härliga var när stammisen kom prick klockan tio och tog två öl på mindre än en tjugominuter. Det kommer bli mitt hak för resten av tiden här.

På onsdag är det premiär för föreställningen a Christmas Carol och till helgen blir det weekend i Bryssel!

Nu är det inte långt tid kvar innan jag får komma hem! Längtar..

Periodiska systemet

Periodvis i mitt liv har jag hamnat i eurofiska tillstånd om att förnya mig själv, bli ett bättre jag, en godare vän, snyggare och om du vill lyckligare. Detta har resulterat i olika faser.

Fas 1
Denna fas håller fortfarande i sig till viss del. Jag vill bli en god, troende kristen. Under en period sökte jag upp olika församlingar, började studera bibeln och slutade äta griskött.

Fas 2
Tränade varje dag, sju dagar i veckan. Denna fas höll i sig lite längre än genomsnitten, hela två månader. Sen blev jag drabbad av influensen och låg till sängs i en månad. Jag klandrade träningen. Denna tid var jag fixerad vid löparbandet och käkade kokt gröt utan mjölk.

Fas 3
Trodde stenhårt någon vecka på gymnasiet att jag var elallergiker. Strålade konstigt i armar och ben så fort jag satt vid datorn. Började därför avlägsna el från mitt rum. Jag var inte allergisk.

Fas 4
Ville känna mig kunskapligt berikad och köpte därför klassisker som "Hemsöborna" och "Stolthet och fördom" med flera. Tanken var att jag skulle läsa dessa och på så sätt känna mig mer bildad. Kom aldrig så långt. Jag tror denna period följdes av något besök på museum.

Fas 5
Min upproriska fas. Var emot hela samhället, började engagera mig politiskt och kollade på debattpogram på TV.

Fas 6
Fas 5 och 6 kommer i nummerordning och kanske hand i hand. För i Fas 6 vände det och jag ville plötsligt bli en bättre medmänniska. Läste flitigt "Konsten att vara snäll" av Stefan Einhorn och gick in helhjärtat att förbättra min inre jag. Här började jag också jobba med min självkänsla och till hjälp hade jag boken "Självkänsla nu!" av Maria Törnblom. Förde en "Jag är bra"-bok. Det kunna låta ungefär såhär och då citerar jag,

Torsdag 15/3-07

BRA det här har varit bra med mig idag. Skriv minst tre saker:
Fick i mig morgongröten
Jag stod emot när de körde över mig på jobbet
Jag har talat ut med XX

TACK Det här är jag tacksam för idag. Skriv minst en sak:
För att jag få vara hemma i Sverige, nära min familj.
För gymmet på jobbet
Tack för det underbart soliga vädret

HJÄLP Det är behöver jag hjälp med idag. Skriv minst en sak:
Mig att lita på att jag hittar kärleken. (Ha, det började redan där!!)
Att inse vad jag vill göra till hösten
Att inte prata illa om mina arbetskollegor
Hjälp mig att bemästra mina humörssvägningar

Dessa anteckningarna fördes i fem dagar sen var inte det kul längre. Nu ska jag hänga tvätt. Det är fasfritt i mitt liv för tillfället. Låt oss ha det så.

mänsklig frånvaro

Tydligen har det blivit helt okej att göra folk illa och krossa ens hjärta. Sist jag kollade i boken "att vara mänsklig" var det inte det. Lika lite som att det är okej att stjäla, ljuga och döda. Jag är så arg att jag kokar. Samma sak varje gång.
Mitt internet måste älska mig för det la av i rättan tid.

Dessutom är jag oerhört hungrig. Var på springrunda efter tjuvar idag på jobbet. Får man äta såhär sent? Har hört att man inte bör äta efter sex på kvällen. Räknas det fortfarande sex timmar efter det? Då är det väl ändå nästan tid för.. frukost.

Nu ska jag kolla på Judge Judy. Det är klipp i den damen. För sova ska jag inte. På House idag sa man att den människa som levt längst tid utan sömn var vaken i 11 dygn. Känner mig trygg.

typiskt

Ha! Handboll två minuter kvar, ett mål upp och time out. Va fan, halva landslaget råglor på flickorna dansa. Koncentrera er för helvete! Typiskt.

Nu ska jag lägga ner det här jävla dasslocket.

Det var en gång..

Lång bort i fjärran bodde en flicka vid namn Ella. Tillsammans med henne fanns Erik. Ella var vacker som en dag med långt blonderat hår och hennes älskade Erik var en stilig pojke med stora triceps. I fjärran bortom skyskraper och kärnkraftverk levde de i harmoni tillsammans med alla djuren. Hamstrar och lejon. Åt sushi och gjorde sin egna espresson. När solen gått ner värmde de sig i sin tresitts Mio soffa och tittade på senaste biofilmen på sin 50 tums platt TV. Filmerna laddade de hem över internet över deras gemensamma laptop. Bordeaux vinet smakade i deras munnar och Ella luktade juvligt efter att ha använt sin Dior parfym. De älskade varandra innerligt.

En dag kom farbror Elak på besök till Långt bort i fjärran. Men fabror Elak var från Det fördömda landet och där var inga människor goda och det rådde evigt mörker. Ella och Erik hade blivit varnade av Fjärrans Kejsare att undvika farbror Elak och inte lyssna till hans ord. När Ella gjorde manikyr denna dag dök farbror Elak upp bredvid henne och erbjöd henne äta en semla. Ella mindes Fjärrans Kejsares ord om att aldrig tilltala fabror Elak men när hon tittade upp och såg vad han erbjöd henne kunde hon inte motstå. Semlan var den vackraste av dem alla. Med vispgrädde vit som snö. Hon åt av den förbjudna semlan.

Farbror Elak hånskrattade i hennes ansikte och när Erik anlände misshandlade han Ella svårt och hon började i sin tur röka brass. Långt bortom fjärran fördömdes till evigt regn och avundsjuka ansatte Ella och Erik. Från denna dag har människan fått leva i evig tortyr. Allt tack vare den där haggan, Ella, som inte kunde motstå den förbjudna semlan.

.. The End

spotta mig i ansiktet

Jag saknar min pappa och får alltid väldigt mycket ångest över att behöva lämna honom. Han ser alltid ut som en ledsen liten hundvalp när jag säger att det är dags att åka. Lika glad blir han när jag öppnar dörren och han möter mig i hallen. Vi kan sitta i timmar bredvid varandra och inte säga ett ord. Det är kärlek.. och tristess.

Jag försköt frukosten så långt att det blev en lunch istället. Äta känns överdrivet och tråkigt emellanåt. Dessutom har mamma sagt att jag ska ha micron på diskbänken och inte på golvet vilket gör att jag inte kan ha diskstället där. Detta i sin tur gör att om jag inte torkar disken med en gång efter att jag diskat får jag diska om den eftersom den får stå kvar vasken. 

Hela samhället är uppbyggt på att leva i tvåsamhet. Inte ens toapappret går att köpa i enförpackningar. En rulle räcker i en månad i mitt hem. En liters mjölkförpackning hinner alltid bli sur hemma hos mig, smöret för gammalt och brödet måste frysas in annars möglar det. Alla dessa storförpackningar är  att spotta en i ansiktet. Tro fan att man känner sig ensam och diskriminerad.



Idag lyckades jag peppra mig själv så pass att jag tog en promenad!



Det är jävligt taskigt att sätta ut en glassskylt på löprundan!

drömtydning

Detta är varför jag behöver ett liv. Jag har legat stenad tills nu och missat hela morgonen. Jag vill också ställa klockan! Suga på "morgonstund har guld i mun". Jag är ohållbar.

Tydligen har jag mycket att bearbeta i mitt liv eftersom jag drömmer väldigt mycket om nätterna. Det var en vän som sa det där om att det är bra att komma ihåg sina drömmar, för i dem jobbar du med dina känslor.

Mina senaste drömmar har gått ungefär såhär.

Jag har sett fram emot en fest och träffa en särskild kille. Vaknar nästa morgon och minns ingenting. Får panik.
Jag konstaterar, dricker för mycket, gillar fest och vill träffa en kille. Panik!

Pappa dör och vi gräver ner honom i trädgården. Jag vill inte se på.
Det är uppenbarligen så att jag inte vill att min pappa ska dö. Kan också förstå av drömmen att jag vill ha en trädgård.

Två kompisar har fått en sväng av depression och bor i ett föräldrahem till en annan vän. De orkar inte dammsuga.
Behöver fler vänner och behöver dammsuga!

Nu ska jag ta mig för morgonen.

Bonde tar fru

Nu är det officiellt. Jag är dum i huvudet. Satt och lipade till "Bonde söker fru edition Bröllopet" När hon tar micken och sjunger till honom.. Man vill ju bara lägga sig vid altaret och dö så jävla bra! Om hon inte hade varit 21 år och upprepat "mannen i mitt liv" åtta tusen gånger hade jag nog lipat fortfarande. Nu gjorde hon det dessvärre.

bidragssvin

Någon viskade i mitt öra att alla kan söka bostadsbidrag. Då tänkte jag "aha, jag har en bostad och behöver ett bidrag". Särskilt med tanke på att jag är helt oförmögen att spara till ett kapital. Man tryckte in sin årskomst, boyta och hyra.
Jag var berättigad 0kr i bidrag. Detta eftersom jag tjänar över 77 000:- om året. Åh, fan det är alltså helt omöjligt att få bidrag! Kanske om jag hade bott på källarplan, fem kvadratmeter, utan fönster och ingen ventilation.
Nu är det så att jag råkar gilla att bo på översta våningen, med stora fönster, ett kök som går att vända sig i, en toalett där man inte får klaustrofobi. Om jag blir sur på mig själv vill jag kunna gå in i sovrummet och stänga dörren! Är detta verkligen något jag ska straffas för?

Så, här står jag nu, utan bidrag och sparkapital. Nu måste jag lära mig spara och sluta köpa saker. Till på köpet visade pappa sig SIN årsspecifikation. Han tjänar drygt 170 000:- mer än mig om året och då är killen 70 bast och varit pensionär i 5 år!

Jag e int bitter.

obotlig singel


Helgen var kalas i allra högsta grad. Jag har accepterat mitt eländiga, ensamma liv, tagit in det, känt efter, varit ursinnig och gått vidare. Så nu är planen att kasta mig hejdlöst ut i dejtingtrasket. Så, eftersom jag utforskar endel tänkte jag läsa in mig lite på "dejtingregler". Hittade några utkast från girltalk.se. Jag citerar i nummerordning.

1. En bra raggningsreplik skulle vara "Är inte du kompis med någon som heter Svante?"
( Ingen heter väl Svante på 2000-talet)

Nästa..

2. Aldrig följa med hem! Att hålla på sig är viktigt.
(Säkert därför jag fortfarande är singel. Har släppt till varje gång. När ska man få ligga då?)

3. Vänta på att han ska ringa.
(Jag avskyr denna punkt och har alltid eftersträvat att ringa så många gånger som möjligt på kortast möjligaste tid. Ja, jag vet. Fortfarande singel. Men om han aldrig ringer då, vad ska man göra? Jag ringer upp.)

4. Skippa frestelsen med långa, djupa samtal över telefon och skicka inte sms. Styr upp en dejt. Gärna över en drink ,allt med alkohol är egentligen bra.
(Okej, jag fattar man ska ses öga mot öga. Men emot sms och för alkohol i samma mening? Jag måste lära mig cykla igen)

5. På dejten är det väldigt viktigt att du ser snygg ut (nej det menar du inte!). Push up BH och sug-in-trosor är heta tips.
(Jag som inte ens anävnder BH och va fan är SUG-IN-TROSOR? Detta börjar spåra ut)

osv.


Får en känsla av att författarinnan till detta är obotlig singel.

Sparka mig i röven


Detta är omöjligt. Jag har inte alls tid att sitta här och skriva. Helt omöjligt att jag kommer hinna välja ut en outfit för kvällen, sminka mig, packa väskan, röka en cigg och ta mig till busskuren. Det går inte.

Igår var det tjejkväll med kusinerna. Varför tar alltid det roliga slut så fort? Tvingade mig i säng vid två tiden. Skulle faktiskt jobba idag. Jag vill ha en sån bra kväll i tre dygn.

Kan det inte bli varmt så svårt att välja kläder när man måste ha underställ till. Har inga örhängen som går till det. Nu insåg jag helt plötsligt att jag sagt öronhängen hela mitt liv.

Hungrig är jag också och utan toapapper. Sparka mig i röven, knuffa mig i ryggen. Adjö.

fytta överklassen till Norge



Jag köper aldrig trislotter men om jag skulle göra det tror jag nog att jag skulle vinna. Vilket inte alla borde. Varje dag tar jag en kopp kaffe till nyhetsmorgon och där borde man inte visa när dryga, överklassfolk vinna pengar. Idag var det en tjej, brun som stryk, som precs varit i Taihland. Hon vann 200 000 :- . Det är fan inte ett rättvist samhälle. Ett samhälle där vi ska värna om de svaga. Jag har knappt råd att ta bussen fyra mil men hon kan flyga till värmen varje år. Vilket jag inte vet om hon gör men tyckte det syntes på henne. En liten missnöjd min som "200 000:- räcker inte ens till min manikyr eller swedish massage på resorten".
Man borde segrera alla rika från trislottköp möjligtv is kan de erbjudas köpa en tialott. De ska inte få min vinstpengar iallfall. Egentligen kan vi flytta dem till Norge så vi blir av med dem helt.

En vän säger till mig att man bearbetar känslor i sina drömmar. Jo tack, det märktes inatt. Killen och jag finner varandra på en semester (tydligen var jag rik). Vilket har hänt i verkligheten, Sen när vi är som mest lyckliga vänder han sig om och går. Då är han helt plötsligt inte alls kär utan dras till någon annan. Detta är typiskt för mitt liv. Flera gånger förra året var det väldigt mycket fina ord, tårtabakande, övernattningar och massa kärlek vid första överkastet. Trodde jag ja. Killen ändrade sig. Skenet bedrar och nästa gång jag ser honom ska han få ett kokt stryk. Han och alla andra.

när jag blir stor.

När jag blir stor ska jag..

Ha en egen tvättmaskin.
Äta söndagsmiddagar med hela familjen.
Alltid äta efterrätt.
Gå på Friskis och Svettis.
Spela korpen fotboll.
Läsa Hemsöborna.
Klippa mig var sjunde vecka.
Äta tre äpplen om dagen.
Titta på Aktuellt.
Stryka tvätt.
Dricka whiskey.
Röka cigarrer.

När jag blir stor ska jag stanna i växten. Nu ska jag lägga mig på min matta framför tvn med gästtäcket och mysa framför sista avsnitten av min favorit tillfället favoritserie. Imorgon får jag dricka öl och röka cigaretter. Äntligen! När jag blir stor får jag nog cancer och ångra mitt syndiga liv.

raderad.


Har ni hört en finne prata engelska någon gång? Det är humor! Mr Bean släng dig i väggen. Tror inte att jag skrattat på Mr Bean än enda gång. Har bara lust att ge honom en örfil. För att inte tala om Papphammar. Jag mår psykiskt dåligt av skiten.

Bra dag på jobbet och hundra frågor som "ni har väl inte gått i konkurs"? Nej, det har vi inte. Jag driver ju stället. Typ.

Alltså, är det så att jag blev raderad för hans flickvän inte ska se att vi är vänner över internet. Om så är fallet, slänger jag mig ner på golvet och rullar av skratt. Nej, så kan det inte vara eller kan det? Stackars tjej och jag trodde jag var osäker.
Jag ska bli kompis med nublivande killes ex, nästan bästis. För att det nu skulle bli så jävla naturligt. Hoppas  han inte har ett ex. Hoppas han är oskuld.

Nu ska jag laga mat och betala räkningar.




Köpte två nya mössor idag! Jag som inte ens använder mössa. Jag har ägghuvud.



Idag blir det rostad smörgås med smör och rödbetor samt en öl. Gott!

Bäver och Varg


Jag väljer att behålla mitt jobb. Mitt hjärta blöder för all som förlorat sina. Tur för mig har jag ingen familj att försörja, bil att betala eller ett huslån.
Jag har inget. Inte ens en katt. Vilket jag vill ha men plågas av att det skulle bli en innekatt. Repstege från balkongen har man hört att det skulle fungera men jag bor på tredje våningen. Om jag inte har en kille kan jag väl åtminstone få ha en katt! Hon skulle få heta Bäver bara får att det är så uppenbart att hon inte är en Bäver sen skulle jag älska och vårda henne så mycket. Till sist skulle hon få en pojkvän som skulle heta Varg, bara för det är så uppenbart att han inte är en Varg, sen skulle de få älska varandra i nöd och lust. Jag i min tur skulle känna mig ännu mer ensam för Bäver och Varg skulle inte ha tid för mig.
Jag vill inte ha en guldfisk för de är så fula och underlat har jag haft. De bara skräpar ner och låter för mycket. Ibland hade vi en filt över buren hela dagarna så de skulle tro att det var natt och sluta gapa.

Nu ska jag raka benen.

lär man sig av sina misstag?



Igår fick jag en sväng diabetes innan jag gick och la mig. Drack ofantligt mycket vatten och kände mig lite lurig. Det var inbillningssjuka och gick över lika fort som det kom.

Det sägs att man lär sig av mina misstag. Det gör aldrig jag. Tendensen hos mig är att jag gärna gör om misstagen om  och om och om igen. Detta sätts i samband med killar jag börjar träffa. Här är några typexempel på saker man INTE ska göra när man börjat träffa någon.

Ring inte på fyllen och ifrågasätt honom.
Dejta aldrig två samtidigt eller kanske ännu viktigare, om du gör det, sköt det snyggt.
Ifrågasätt inte hans ungängeskrets.
Acceptera hans tjejkompisar.
Bli inte sur utan anledning.
Ring inte när han uppenbarligen inte vill prata.
Kommentera inte allt han gör eller hur han ser ut.
Visa aldrig öppet att du är svartsjuk.

Får se om man lärt sig något. Detta är misstag jag övat på en del och lyckats göra varje gång. Funkar aldrig.
Idag börjar jag jobba vid ett tiden och innan dess har jag et berg av disk att ta hand om. Nu först blir det en stor kopp kaffe!





matlagningshelvete.



Om jag dör kommer jag inte till himIen. Jag hamnar i matlagningshelvetet. För oss som föringar matlagning eller bara inte kan.

När jag var utomlands och jobbade som au pair skulle jag laga mat till familjen på eftermiddagarna. Var så nervös första dagen att jag valde något enklare. Vad är inte enklare om inte potatismos och köttbullar. Det var bara det att jag glömt skala potatisen så potatismoset blev en enda röra av sönderkokt mosad potatis och brunt SKAL.

 Idag bli det schnitzel a la cream makaroni. Alltså makaroner med schnitzel och en klick cream fraiche samt salt och peppar. Detta är fjärde gången på mindre än en vecka. Jag hittar på en maträtt äter den varje dag i två veckor och sen tröttnar jag, spyr över den och byter. Mina olika maträttsfaser har varit följande.

Spaghetti och korv stroganoff.
Wookgrönsaker med köttfärs.
Lax och makaroner.
Tacos.
Nachos med köttfärs (seriöst, är inte det mer snacks?)
Pirog (djupfryst flerpack räckte tre dagar till lunch och middag)
Och nu alltså schnitzel. Denna är lite av en main course för mig, ofta återkommande.

Snälla ge mig en man som kan laga mat! Nu, innan jag börjar skita makaroner.

mitt fetto.


Börja känna en viss tristess på soffan! Min roomie vill aldrig vakna. Var och tränade idag på morgonen och var väldigt tillfreds med mig själv på gymet. Gjorde ett bra jobb! Börjar gå på tomgång det där annars. Snarkar mig igenom övningarna. Även om jag skulle bli väldigt tacksam över att förlora några kilo är det inget som jag har hängt upp mig vid för tillfället. För nu tränar jag och mår bra. Det är bara en sak man kan bli aningen irriterad över. Alla dessa man hör om som rasar i vikt människor. Så fort de börjar gå lite promenader så rasar det, när det är kära, får maginfluensa, sovit lite dåligt eller har hjärtesorg! Alla dessa saker har drabbat mig men aldrig någonsin har utgången blivit förlorad kroppssvikt.
Snarare tvärtom, vart sviktar det? Fan!


Påväg till träningen!

tatuering.


Satt uppe till tre inatt och tittade på "Brothers and sisters" medans E låg och snarkade i soffan. Hon är sötast när hon sover men inte ens då särskilt tyst. Ett tag trodde jag hon var vaken för det var ett himla tjattrande men hon sov djupare än törnrosa i sin hundra år. Det är mysigt att ha folk på övernattning. Även om soffa är en Ikeas klippan, stenhård och 1,5 m lång. Det är därför jag inte dejtar längre killar längre. De är svårgökade på soffan.

Nu är min säng ockuperad av min kusin som jobbat natt och ska slagga här. På min lediga dag och allt men kärvänlig som man är. 

Nästa projekt här framöver är en tatuering. Jag har gjort lite efterforskningar på heta tatueringar och placeringar på dem. 
Mina tre i topp. 

3. Ami, Miami Ink. Kan ha kommit med på topplistan för jag avgudar honom och älskar killar i rakat. He is my man.




2. Victoria Beckham. Läcker och diskret. Perfection!



. 1. Angelina Joli (skuldran). Man vill  ju bara ligga med henne så jävla snyggt!


 

jag är sambolös.


Tog disken förut, pedant som man är. 2009 är året då jag som vi alla vet ska bli sambos. Vem det blir är ett senare dilemma. Det första problemet när dagen kommer är att dagen kommer. Jag måste lära mig kompromissa och det är inte en av mina starka sidor. Här är ett par saker som aldrig kommer hända under mitt tak.

MINA BIG NO NO´S

Att lämna fjärrkontrollen till TV och DVD på varsin sida av bordet. De ska ligga snyggt och prydligt bredvid varandra.

Att sova med mobilen för nära huvudet. Har hört att man kan utveckla hjärnskada av strålningen.

Dricka en dag gammal mjölk. Tillåts inte ens vara i kylskåpet efter "Bäst före datumet".

Lämna stolarna vid köksbordet utdragna.

Att TV står på STAND BY över natten.

Plastblommor.

Tandkrämstuben på handfatet.

Äta upp mitt godis.

Strumpor i sängen.

Inget av detta är förhandlingsbart!!

mamma suger.



Aloha. Min mamma tittade förbi ikväll när hon var i staden för att göra rätt för sig. En helg innan jul lånade min mor och hennes syster min lägenhet för lite lugn och ro och en del avkoppling. Jag begav mig hem till mina föräldrar och så sov de här. Helt okej för mig eftersom jag är mörkrädd och sällskapsjuk. Jag tillbringade mer än gärna min tid och gör fortfarande hemma-hemma. Hur som haver, söndag vid lunchtid innan sällskapet skulle bege sig hemåt ringer mamma och säger att det är en läcka i i badrummet och toalettstolen har gått i tusen bitar. Va fan, tänker jag, skulle det vara nödvändigt. Det löste sig till slut efter en liten kontrovers med hyresvärden som menar att det var en åverkan på toastolen. Att någon stått och sparkat eller puttat väldigt häftigt. Absurt tyckte jag, att min 50-åriga morsa skulle stått och sparkat på en toastol. För två dagar sen trillade den nätta lilla räkningen in genom brevinkastet, jupp, 4500:-. Jag hänvisade till mamma och så släppte jag ångesten. Jag som i framtiden funderat på att renovera ett mysigt litet hus, men kostar en toastol 4500:- får jag nog tänka om. Innan jag hunnit till köket har jag väl ett lån på flera hundra tusen. Då bygger jag hellre ett utedass och skiter där.

Nu är det "Brothers and sisters" med E. Jag är helt jävla kär!



Så här ser man ut när man är försenad till jobbet, vädret suger , håret är fett och man har chockrosa.



Kaffepaus på jobbet. Känner mig som kung i fikarummet.

brudar överallt.



Godmorning, sunshine.  Igår hann jag emellan knapprandet på tangenterna ta ett varv  med dammsugaren. Ställde klockan på sju och hade visionen att ta mig upp och till gymmet. Så blev det inte alls utan låg kvar som en död fisk och snoozade i 45 min.

Igår satt jag i telefonen en halvtimme. Mycket behaglig sådan och lite smårolig men med många frågetecken. Det är den här killen som jag inte alls känner, tycker någonting om eller  har något emot. Förutom en sak. Konversationen gick ungefär såhär,

Jag "Jaha var du bakfull i söndags då?"
Han "Ja, som bara den."
Jag "Vart gick ni?"
Han "Vi gick till  CCC"
Jag" Låter som ni hade kul, förfestade ni lite innan då eller var det spontan utgång?"
Han"Nej vi förfestade, Först killarna sen gick vi till en tjejfest med tjejer. Man är ju singel så det blir roligare då."

Jag "Eeeh. OK"


Va? Trodde det var 2009 och vi inte talade om könsroller eller flickfest kontra grabbfest. Dessutom skiter väl jag i om du hade tjejer i dig, över dig eller under dig!

bekänna färg.


Jag tänkte på en sak idag. A tt bekänna färg, avslöja sitt innersta jag, sina mest dolda hemligheter det  är något jag aldrig dragit mig för. Alla dessa hemligheter som man ska bevara för att de inte ska få kännas vid. Jag trodde inte jag hade några hemligheter tills jag började rannsaka mig själv ikväll. Det hade jag visst. Här kommer mina svarta hemligheter, mina 7 sanningar.

1. På mellanstadiet under skolmästerskapens "kast med liten boll" sparkade jag fram bollen en bit när ingen såg. Jag vann guld.

2. När jag kröntes till byns Lucia låtsades jag bli helt svimfärdig av ljusen på huvudet. Jag himlade med ögonen och vaggade fram och tillbaka. Allt för att alla skulle tycka synd om mig. Det gjorde man.

3. Jag har rökt marijuana i Amsterdam. Det var den värsta ångesten jag varit med om.

4. När jag dejtade en kille ganska seriöst och han var bortrest tog jag hem en annan kille. Sen var det vice versa. Jag dejtade båda samtidigt och det var det bästa jag gjort.

5. På gymnasiet under en idrottslektion var vi i simhallen och tävlade i vattnet då låtsades jag drukna. Jag blev väl omhändertagen.

6. Jag fuskade på ett prov under högstadiet. Skrev ner svaren på handen.

7. Under en period i mitt tonårsliv kände jag mig tjock och försökte bli bulimiker. Tyckte det kändes helt meningslöst efter ett tag så projektet lades ner.

Sanningen kommer alltid fram eller vad är det man säger. Det mest pinsamma jag varit med om måste varit det som hände mig i lördags. Jag var på sabbat nere i kyrkan och har glömt pengar till kollekten. Inte så pinsamt kan man tycka, men när vi är fyra i församlingen blir det genast lite mer påtagligt. För tio minuter sen händer även en annan pinsam grej. Mina vänner i tron, fast från Jehovas vittne är här titt som tätt och knackar på dörren. Idag var det mitt i handbollen och bloggandet så jag drog till med att jag inte hade energi till att prata för min mormor är döende. Det var hon iofs men inte nu längre. De beklagade och gav mig "vakttornet" så får jag slut på toapapper någon dag så har jag så jag klarar mig. 



Min cykel och alla hennes kompisar. Varje dag, alla dagar.



Min mat som jag ska överleva på tills lönen på fredag! Jävla fattiglapp! 

pojkvän to be.


Jag var positivt överraskad att jag inte slängde telefonen i golvet när larmet ringde idag och mer överraskad blev jag när jag såg mig i spegeln. Yes. Äntligen hade jag kommit ihåg att ta bort sminken innan jag la mig. Jag är  trots allt snygg om inte snyggare utan all mascara, rouge, high och gud vet vad det heter.

Dagens låt: Hoffmaestro & Chraa -HIghwayman.

Igår kunde jag inte somna så låg och funderade på potentiella pojkvänner. Fick till en liten lista.

Han som kanske har flickvän eller kanske inte har eller kanske.
Han som är bästa tänkbara men ful som stryk.
Han med barn på köpet.
Han med ex-flickvännen.

Han som inte vet vad han vill.

Han som inte kan lite på mig.
Han som är för gammal (gråhårig) + familj?
Han som är pedant + en flickvän
Han som har för stor frilla + en flickvän
Han som är för ung.
Han som inte är i Sverige.
Han som är så underbart vacker + en flickvän
Han som ser ut som Erik Segerstedt + vad jag tror flickvän

Det är inte helt kört ändå. Även om en tredjedel av dessa har ratat mig och en annan tredjedel kommer med flickvänner på köpet så tåls det tänka på. Skam den som ger sig!

Är du min man?


Datorn har fördärvat mitt liv. Tidigare hann jag allt. Snygg och rent hade jag omkring mig. Allt hade sin plats. Kom alltid i tid till jobbet. Idag såg jag spindelnät i sovrumsfönstret och duschade idag för första gången på tre dygn! Jag är äcklig! Och beroende.

Eftersom jag har bestämt mig för att hitta Mr  true love det här året har jag arbetat lite på en efterlysning efter just den rätte. Detta är ingen vanlig utannonsering om "medelålders kvinna, kurpulent, med intresse för långa skogspromenader". Detta är en brutalt ärlig en! Here it goes.

Är du min man?
Är  du en hejare på att laga mat. som älskar att sätta krydda på tillvaron? Är du en genuin man, över 1,70 och sportintresserad är du kanske den rätte för mig. Jag söker en man i sina bästa år (25-35 år) med inget förflutet, inga ex-flickvänner och schysst mamma. Gärna hår på bröstet och inte kriminellt belastad. Älskar du, precis som jag, att läsa böcker, titta på tv, dricka sprit och äta godis? Har du sinne för ironi och gör du allt för din kvinna. TIllsammans kan vi resa och se världen, tillbringa lördagsmorgnar med en kopp kaffe till P4s "Ring så spelar vi" eller älska som vetvillingar på köksbordet? Är du min man?
                                                              Bloggaren har mitt telefonnummer, hoppas vi hörs snart /kärlekstörstande tjej

brodag.


Jag tycker inte om att ha saker att göra ändå samlar jag alltid på mig en hel del.

- Jobba, lovar med handen på hjärtat att behålla lugn och sans hela dagen och nothing by the truth. Vilket päron.

- Träna, ska vi få in ett tredje pass den här veckan måste det väl ändå bli idag med tanke på att söndagen är sista dagen i veckan. Jag protesterar! För korta veckor! Inför gärna en dag till så man slipper känna sig så sjukt stressad. En dag efter torsdagen, som kan heta brodag.

- Mormor. Mitt samvete gnager. Hon ska få all min kärlek och uppmärksamhet idag.

- Gaderoben. Juoo. Den är tom. Alla kläder ligger på golv, i säng, tak, tvättkorg. Igår när jag skulle lägga mig hittade jag ett par trosor under kudden. Va fan!

Hinner jag detta blir jag nöjd. Hinner jag även dammsuga ska jag klappa mig själv i ryggen och kyssa mina fötter.

utvisad.


Visste ni att en innebandymatch är 3 # 20 min plus en halvtimmes vila där emellan samt avbrott på tre min för hög klubba och två minuters rundvandring för nytillkomna. Seriöst. Jag har suttit bänkad och nu menar jag vad jag säger. BÄNKAD i tre timmar utan vila. Så roligt var det inte. Publiken satt som förtrollade och höll andan när en tjej fick tio min personlig utvisning för lite gruff. Personlig utvisning heter det säkert inte men det borde. Snacket efter matchen var "hett spel för att vara en dam match". SERIÖST. En tjej stötte till en annan tjej och sa något elakt i stil med "rör mig inte din, din typ" och fick sitta i båset i TIO min. Om jag skulle få utvisning för alla gånger jag blir ilsk hade jag haft rött kort för länge sen och utvisad från landet. Nej, innebandy är inte spännande. Fast lite kul var det att käka kokt korv och dricka cola och få titta på min vän briljera och se heta domare i korta shorts och blåsa visselpipa. Manligt!

Nu ska jag hem till Anna och dricka vin och tjattra strunt. Det får man göra på lördagar tillsvidare.




andligt andetag.



Det var en givande tid i kyrkan. För mig och de tre andra. Församligen är utdöende. Idag diskutterade eller talade om något som jag redan tycks glömt bort. Det handlade om andliga gåvor, mirakel, död och uppståndelse. Drog lite på läpparna när prästen uttalade sig i samband med seanser att "det är ologiskt". Undrar för hur många i världen som Bibeln ter sig "ologisk".

Nu ska jag hoppa in i duchen efter att dragit mig i håret av förtvivlan. Får inget grepp på detta med webbdesign. Det är ju inte för inte jag valde teater istället. Det är snart dags att ta bussen för att ta tillfället i akt att kolla på min superstjärna till kollega briljera på innebandyplan. Hoppas hon inte är bänkad bara.

Därefter ska jag köpa två semlor och överrumpla mormor på ett litet besök.

Sassa brassa, mandelmassa, Å. innebandy! Känns som sporten är till för de som inte kan åka skridskor och som inte har någon bollkoordination och därav inte spelar fotboll. Lite mesig faktiskt. Och tre halvlekar, set, omgångar?


bröstmuskelatur.



Jag har tränat min bröstmuskelatur så hårt att den i sin tur knuffat ner min små tuttar på magen. Där sitter de nu och hänger med varandra. Snart kommer glåpord hagla efter mig. "Släpp kylskåpet" kommer man skrika i all kraft. Jag är inte alls så biffig som jag själv vill tro. Det är synd. Storlek är makt.

Adventkyrkan. Dit ska jag alldeles för mycket snart. Det har jag lovat mig själv, mina vänner i tron, mormor, Gud och framförallt Birgitt. Tanten är 92 år och väldigt övertygande. Annars är jag mest kristen på fritiden coh inte alls en god sådan. Allt för ofta har jag begär till min nästes hus, bil, pengar, Herrens namn förbrukar jag som en annan dricker vatten, stulit har jag inte gjort på länge och inte dräpt heller för den delen, aldrig för att tillägga. Andra Gudar har tagit mig i sin makt och nät Jehovas knackar på dörren bjuder jag in dem för ett samtal.

Ska se om jag kan be om någon förlåtelse idag och ta mig samman till nästa sabbat om inte Djävulen fortsätter ansatta mig.

Gud vare mer er, oss alla och Anna på matchen i eftermiddag.

2009.


2009. Detta är mitt år. Jag ska fånga "meningen med livet" om jag så måste pissa på den. Jag klarar inte ett dåligt år till. För att underlätta letandet efter den sanna lyckan har jag satt upp några direktiv till mig själv. 

 - Raka benen varannan dag för att undvika generad hårväxt. Hår på benen är liksom.. svårkammat.

-  Aldrig storhandla krubb en söndag. Fredag. Onsdag. Måndag. Lördag. Det dryper av lyckliga sambos och kärleksfulla middagstips med helgsnacks för två. Du känner dig bara ännu mer ensam när ditt "storhandlande" ryms i en varukorg. Därför, krocka aldrig med en kundvagn!

- Sola solarium. Det är farligt men jag gillar att leva livet lite on the edge.

- Läs böcker. Du blir socialt berikad.

- Ljug. Ljug som aldrig förr. Ljug att du är begåvad, vänskaplig. Ljug att du har hjärtat på rätta stället. Att du aldrig röker och dricker måttligt. Ljug att jorden är platt, att du har 37 i skostorlek, att kolsyra smakar skit och godis är osmakligt. Ljug inte. Det är fult att ljuga. Din lilla lögnare.

- Sluta prata om dina grannar.

- Bli kär, gift dig, bli sambos, flörta, skaffa barn, var otrogen. Något! Dina dagar som singel måste ses som förbi innan alla broar bränns och jorden går under.

- Ät mer spenat.

Det sista kändes nödvändigt. Mitt 2009. Låter spännande. Och betungande.
Nu ska jag läsa bibeln för det gör begåvade människor. Mina vänner i tron.