SOMMARLOV

Ännu en jävel har gått och förlovat sig. Nu är det slut på mina krafter att orka kämpa vidare.

Jag tar därför sommarlov.

Tillbaka i höst igen.

Förmodligen som singel.

Finns det något man vet med säkerhet är det det.

Fy.

LEV FÖR DAGEN SOM ÄR INTE FÖR DEN SOM KOMMER

Livet förändras oftast på det lilla ögonblicket.

Igår hade mamma en jobbarkompis.

På morgonen pratade han i telefonen.

Bang, bom.

På eftermiddagen var han död.

Pang, bom, död.

Pang, bom, borta. ¨

Att längta efter morgondagen är som att dö i förra veckan.

EN HELT NY DAG

Jag fixade det. Jag kom upp i tid fast jag var helt övertygad om att jag skulle missa det faktum att jag faktiskt öppnar idag. Så har jag legat och vridit och vänt mig hela natten och nu vågar jag inte somna om.

Nu blir det frukost i form av torra knäckemackor och diska. Diska har jag förstått är det ett måste om man är bortrest över helgen annars kan det lukta något förfärligt. Samma sak med soporna.


Typiskt att inget sköter sig själv i det här hushållet.



I EN ANNAN VÄRLD ÄN BLONDINBELLAS

Läser Blondinbellas blogg och man må ge henne beröm för hennes framgångar som egen företagare och stor bloggerska men en sak är säker. Hon lever inte i min värld.

Ikväll uppdaterade hon och berättade om sina studentpresenter. Tidigare har hon berättat om en klocka, Omega Seamaster, som hon önskat sig av sin familj.  På en av bilderna på hennes blogg ser man ett pennskrin och skymten av tusenlapp. Under bilden beskriver Bella att hon fick alla pengar till sin klocka.

En ynka liten tusenlapp och denna tjejen anses ju vara rik. Jag fick ju faktiskt mer än henne i pengar när jag tog studenten. Jag fick för sjutton femtusen av hela min släkt. Jag, femtusen och Blondinbella en torftlig liten tusenlapp.  Är jag mer bortskämd än henne? Jag erkänner att jag först tog henne för att vara en tjej med mycket pengar i rörelse, en stockholmstös från en välbärgad familj med en ibland lite skev verklighetsuppfattning. Men alla kan ha fel och jag är människa nog att ge alla en andra chans.

Faktum är att jag ska nog allt köpa mig en Omega klocka. De verkar riktigt schyssta och inte så fasligt dyra. Tusen kronor kan jag absolut tänka mig att lägga.

MEN VA FAN.. 25 000 KR?????
(Då var jag ändå snäll, de finns de klockor som kostar uppåt en 45 000:-)

VI ÄR OSLAGBARA

Jag känner sådan glädje för henne precis som om det vore min egna lycka.

Ett liv som jag känner till det finns inte mer. I min värld sitter hon och jag uppe på spåret och smygröker. I min värld cyklar vi tillsammans hem från fotbollsträningen. I min värld är det bara vi två och vi är invaggade i tryggheten av starka vänskapsband. Tillsammans är vi oslagbara.

Min bästis ska bli fru och tacka fan för att jag ska vara med och se till att det får den uppmärksamhet det förtjänar!

.



Steg ett, ögonkontakt;

Idag testade jag på världens äldsta raggnings knep. Ögonkontakt. Jag tittade upp från min vanliga vy, marken, och upp för att möta diverse tänkbara män. Hur ofta har man inte kommit på sig själv med att inte ta ordentligt med ögonkontakt. Till och med idag när jag arbetar i butik glömmer jag ibland att titta upp och se mina kunder i ögonen. Till en början tyckte jag till och med det var lite läskigt och utlämnande som om personen skulle kunna läsa mig och vad jag kände om jag höll kvar blicken lite för länge. Idag gick jag ett extra varv på stan och till min förvåning fick jag mängder med blickar tillbaka. Det var en härlig känsla att våga öppna ögonen och så mycket mer befriande än kullersten.

Dagens lärdom;

- Du ser aldrig någon stirra då du inte tittar först

- Vandra inte ner med blicken då du söker ögonkontakt

- Slicka dig inte om munnen

BLOGLOVIN´ I´M LOVIN´ IT!

Nu kan ni följa min blogg på bloglovin.

Don´t worry.

Det är väldigt mycket GRATIS!

VUXNA BARN HAR OCKSÅ KALAS

Jag älskar att gå på kalas men min mamma har av någon konstig anledning sagt att hon avstår alla inbjudningar. Hon har därmed också avsagt sig att hålla egna kalas.

Eftersom min mamma alltid var den som arrangerade mina födelsedagar när jag var liten. Hon bakade utsökta kanelbullar, köpte prinsesstårta (som jag för övrigt avskyr) och såg till att mina dagar, en gång vart år, blev de bästa någonsin.

Nu när min mor inte bara avskärmat sig från kalas men också satt stopp för julklappar, slopat julgranen och kastat skinkpinnen (vi hade en dekorationspinne i skinkan när vi var små) är det upp till mig att skapa egna traditioner.

Lättare sagt än gjort.

Inom det närmsta stundar min födelsedag. Jag älskar att fylla år men nu förväntas det från alla håll att jag ska bjuda på någonting. Vad bjuder man på? Jag skulle säkert få ihop några frallor och lite pålägg till det. Säkerligen kan jag också stå med en kopp kaffe. Men det duger inte, för jag vill ha ett riktigt kalas. Med riktiga paket, med smörgåstårta, ballonger och sång.

Jag lider av prestationsångest då mina kusiner som ligger runt 10 år i förväg redan har gett kalas ett ansikte utåt. Jag lär inte hålla måttet och mina torra frallor kommer att fögöra hela festen.

Jag får ringa mamma och be om receptet på kanelbullarna. Det hade varit lättare att inte fylla år alls.

SKIT I DET

Äh, jag har redan tröttnat på förslaget.

Jag blir så lätt omotiverad.

En annan sak. I tre dagar har studenterna skrikit rakt ut. Det är inte sång, inte heller ramsor, inte ord eller meningar det är bara skrik. Aaaah till förbannelse och jag förstår inte vad de vill ha sagt.

På min tid sjöng vi vad vi skrek "för vi har tagit studenten".

Allt var bättre förr.

DET FINNS EN FÖR ALLA

Det är en pina att gå hem från jobbet under sommarhalvåret. På vägen går jag förbi alla krogar man kan tänka sig och till min förtret är alla fullsatta.

Där sitter de tillsammans och äter fläsk och dricker öl. Skratten de klingar och det samtalas i den varma sommarkvällen. 

Jag går förbi i mina träningskläder som luktar svett och drömmer mig bort.

En kväll ska jag sitta också där och äta pommes men tillsdess sätter jag hörlurarna i öronen och låter musiken överrösta lyckan på stan.

"EN GÅNG I LIVET" ÄR EN GÅNG FÖR MYCKET

Det här är straffet för att bo i stan. Studenter.

I förra veckan hade jag överseende, igår tänkte jag "aja, det är bara en gång i livet"

Men det var innan jag förstod att det är nya studenter som tar studenten varje dag hela veckan! Jag som trodde det var precis som på landet och alla gick ut samtidigt. Där fick jag så jag teg.

Det värsta är att jag inte kan lokalisera de jävlarna. Jag kan höra dem men ser dem inte.

Så fort ni kommer inom räckhåll är det ute med er.

I MIN NÄRHET FINNS DU

Tänk vad snopet om man gick och gifte sig med en barndomskompis.

Här har man gått och letat dag efter dag, år in och ut efter den rätte och så var han rakt framför näsan hela tiden. En gammal kompis. Ännu mer snopet för mig som bara hade tjejkompisar som liten.

Inte nog med att min stora kärlek funnits i min närhet hela tiden utan jag är dessutom gay! Fy så tragiskt, inte för gayandet då utan för all tid som gått åt spillo.

Jag får nog gå över min vänskapskrets en gång till.

Min man kanske inte är så långt borta trots allt. Det kanske till och med är min gamla gympalärare.

DET ÄR BARA ATT KASTA IN HANDDUKEN

Det blir tuffare ju äldre man blir att hitta den rätta och då är inte jag ens jättegammal.

Vill man inte ha en man med ett brett förflutet som att han varit gift, skild, förlovad eller sambos. Vill man inte få åttahundra barn på köpet eller en man som knullat runt så finns det inte många utvägar.

Det enda återstående alternativet som jag ser det är att hitta en katolik som inte tror på sex före äktenskapet.

Och när du hittat honom har han säkert varit gift också.

Med andra ord.

Det är kört.

JAG ÄR EN SVART MÄNNISKA

Ute på krogen i lördags fick jag veta att man läst min blogg "i smyg". När erkännandet var ett faktum blev jag inte alls besvärad. Faktiskt lite rörd. Men så var det ju en fortsättning på berättelsen.

"Din blogg är så svart"

Inte alls. Den går i en beigeaktig ton med oranga inslag. Svart text då givetvist men det är för att det är lätt för ögat. Hade jag själv fått bestämma hade texten gått i en annan ton men då hade jag liksom tappat syftet med bloggandet nämligen att det ska vara läsvärt.

Och jag är inte alls inte glad. Jag är bara lite mindre glad idag än jag var igår. Och så fortsätter det för var dag. Tänk hur glad jag egentligen är idag och hur glad jag måste varit för tre år sedan. Superlycklig.

Men va sjutton hjälper det nu.. Att jag var lycklig för tre år sedan.

Förresten när jag tänker efter var inte året för tre år sedan mitt bästa. Om jag minns rätt var jag olyckligt kär och drabbad av vårdepression.


So what. Jag är svart, men det är bara sådan jag är. Tur att alla andra är så himla gröna då.


Jag källsorterar iallafall.

SJUNG OM STUDENTENS LYCKLIGA DAGAR

Studenterna hopar sig under mitt fönster. De har champangefrukost rakt över gatan och jag vill öppna mitt köksfönster och utbrista i munter sång "sjung om studentens lyckliga dagar". Men så minns jag inte texten och så vill jag ändå skrika något. Ett grattis eller YEAH, you did it!

Vad skulle studenterna göra då? Skrika tillbaka, ignorera mig eller ringa polisen?

Jag är så glad för deras skull att jag tror jag åker med dem på flaket idag. Ännu bättre, jag bär vitt.

MIN TRO, MITT LIV

Se vad jag missat.

2 maj: Bibelstudium och Gudstjänst: "Kallelsen ut ur det Kaléiska Ur"

Typiskt.

Jag som alltid undrat vart Kaléiska ligger och hur man fick kallelsen där ur.

På lördag ska jag nog ta mig till kyrkan men ber prästen att jag ska äta middag med honom igen får jag nog säga ifrån på skarpen. Jag har redan en trolovande. Min Herre, vår skapare.

JAG FÅR INTE LÄNGRE STEKA MIN MAT

När jag hade bråttom till jobbet i fredags bestämde sig min diskho för att stoppa upp sig och vägra släppa igenom diskvattnet. Med andra ord väldigt mycket stopp i avloppet.

Jag ringde då min fastighetsskötare;

- Hej, det är jag på våningen högst upp. Det är stopp i vasken i köket.

- Hej, okej det var inte bra. Har du diskat din stekpanna?

- Eh, ja det har jag ju,

- Det var inte bra. Det är ju fett och avlagringar.

Vart ska jag diska min stekpanna då? I duschen?

DET ÄR DÅLIG STÄMNING PÅ MIG

Det var sannerligen festligt i helgen.

Och man mår som man förtjänar sägs det och efter alla hurra rop och "det är dålig stämningen här" på lördags kvällen vaknade jag upp i dålig stämning på söndagen. Jag hade begripligt nog haft för roligt.

Sen mindes jag varför jag nästan aldrig går på krogen.

- Man hånglar med olämpliga människor

- Man röker för mycket

- Man dricker för mycket

- Man pratar för mycket

- Man gråter för ingenting

- Man tror man kan gå i högklackat

- Man anförtror sig åt fel människor

- Man tror inte man hörs

- Man tror man kan dansa

Man borde inte tro så mycket och jag ska aldrig gå på krogen igen.

ATT VARA ELLER INTE VARA

Att laga mat till en är som att pissa i ett provrör.

Att sova ensam är som att sova på en spikmatta. Naken.

Att konversera med sig själv är som att bli stångad av en tjur.

Att titta på film ensam är som att få flera tusen volt genom kroppen.

Att krama sig själv är som att hoppa från elfte våningen.

Det är smärtsamt att vara ensam.

HAR DU FÖRLORAT DIN SEXUALDRIFT

Under programet The Doctors diskutterar man frågan om man kan förlora sexualdriften om man inte har sex under en lång tid. Slutsatsen är att det är som att cykla. Att om man en gång lärt sig sitter det där.

Sen påtalar doktorerna att detta är en bra fråga eftersom de flesta går emellan förhållanden. Då undrar jag vilka dem? Jag har fem års uppehåll mellan mina och de håller bara i 1 år. Alltså om jag lever tills jag blir 70 år kommer jag ha förbrukat över 8 förhållanden. Typ. Jag är inte så bra på matte.

Så istället för att  förlova sig, skaffa hus, gifta mig och få barn med en och samma kille får jag dela upp det på åtta.

Så jävla genialiskt. Vem har alltid sagt att ombyte förnöjer. Det måste varit jag.

JAG ÄR MANVÄNLIG

Jag har lyckats till min stora förtret få stopp i vasken i köket.

Det är vi ett fåtal tillfällen man behöver en man men detta är ett av de tillfällena. Andra manbehövliga situationer är;

- när man får punktering

- när resväskan ska bäras upp för trappen

- när elektronikern lägger av

- när man sätt en skräckfilm

- när man är hungrig och inte orkar laga mat

- när man är hångelsugen

Tänk vad jag måste utstå utan en man.

I EN ANNAN DEL AV MIG

Eftersom jag har fruktansvärt dåligt lokalsinne har jag köpt en tröja med stadsmotiv på så jag lättare kan hitta dit jag ska. Hoppas det är min stad bara annars lär jag vara vilse i pannkakan.

MANNEN ÄR MIN VÄN

Jag vill bara dementera. Mannen är inte av ondo utan en snäll herre som la min motsvarighet till sparkonto på kläder hos moi i eftermiddag.

Han frågade om jag var jag och tackade så mycket för hjälpen.

Jag är glad. Alltid lika glad. Och ingen ska kastreras.

JAG SKA KASTRERA DIG DIN JÄVEL

En man ringde till mig på jobbet och bad att få höra samtliga färger på en viss kollektion. Jag rabblade upp den ena färgen efter den andra. Skojade till det vid färgen korall och mannen i andra änden skrattade så gott. Vi sa hej och la på. En kort stund senare ringer det igen varpå jag svarar;

- Välkommen till XX.
- Hej, var det dig jag talades vid med alldeles nyss angående de olika färgerna på kollektionen?
- Ja, det var jag.
- Jag har vägarna förbi stan ikväll. Har du möjligheten att hänga tröjan i fönstret så jag kan ta en titt på den.
- Absolut.

Någonstans här börjar jag känna en viss oro i magen och vill slänga på luren illa kvickt men mannen fortsätter;

- Eller ännu bättre du kan ju vara kvar tills jag kommer och visa den för mig personligen.
- Ehhh, nja, tyvärr jag måste hem.

Mannen skrockar förnöjt och säger hest;

- Du låter trevlig.

Äckliga, ondskefulla man! Tvi på dig.

PÅ LÖRDAG ÄR DET FEST

När flickorna på examensmiddagen pratade om "kaloriintag för hela veckan" drömde jag mig bort till min lördags godispåse. Den ska vara gigantisk och inga hämningar ska förgöra den. Den är min och den ska ånjutas till festliga helgprogram på tv4. Jag ska icke gripas av panik och se mig i spegeln då det kan framkalla ångestfyllda känslor. På lördag är det fest.

Slank och fin med chips och dipp. Tänk om det hade rimmat. Vilken grej.

LYCKAN DÖDAR MIG

Sällan har skådat sådan ensam tös. Sittandes med lite kladdkaka, smuttande på kopp kaffe med hjärtat utanpå kroppen känns den sorgen så tung, så tung. Ensamheten runt bordet betungas av hennes tysta tuggande. Sällan har skådat sådan ensam flicka med axlar så nedsjukna och ögon så sorgsna. Hon är allt hon vill vara men inte på långa vägar den hon kan bli.

Prova själva att sitta runt ett bord med lyckliga människor. Det svider som fan. Det som inte dödar det härdar.

ÄR DU HELT UPPÅT VÄGGARNA

Något mycket lustigt hände mig när jag åt på restaurang med ett gäng tjejkompisar för några veckor sedan. Jag hade beställt in hamburgare med salsa och vitlökssås. Dessa små ynkliga små skålar slukade jag i ett naffs. Strax därefter började mina kompisar erbjuda mig sina såser till höger och vänster. Jag fattade ingenting och frågade undrande om inte de vill ha de till sin egen mat. Då får jag svaret som får mig att falla baklänges på stolen, svaret som gör att jag tapar andan och känner mig väldigt yrslig. Mina kompisar säger till mig att de "inte tycker om sås".

VA! Kan man inte inte gilla sås?

Min tallriksmodell består av en liten del kött, en liten del pasta, en liten del grönsaker och en mycket stor del sås. Hade jag inte ätit så mycket sås som jag gör hade jag förmodligen vägt 45 kg och gått på kryckor. Nu är jag stor och stark och får gå till folkets par. Mera sås åt folket!



NOTHING TO DO WITH YOU

När man inte har något att göra på jobbet skriver man Bosse på miniräknaren.

TIPSPROMENAD FÖR EN DAM I SKOGEN



På min morgonpromenad hittar jag följande tipspromenadsfråga;

"På xxxskolan , vilket nummer slår du om du ska ringa och sjukanmäla dig?"

1. 112       X. 20020    2. 40020

I någon minut stod jag och drog mig i håret. Vilken lustig fråga och hur hör detta till allmänbildningen? 112 kan det ju absolut inte vara, eller är detta en kuggfråga?
En kort tid senare närmar sig en grupp på 6-8 personer. Tjejerna och killarna är inte mer än 12 år och jag frågar dem om de förstår den här frågan. Så visar jag dem lappen och gruppen förenas i en gemensam skakning på huvudet. De tror inte jag är riktigt klok.

HE IS NOT THAT INTO YOU

Jag samtalade med gymkillen två då han var inne på jobbet igår.

GYMKILLEN; Jag provar de här tröjorna.
JAG: Absolut, varsågod. Säg till om du behöver hjälp att klä av dig.. Med storlekar, menar jag.

JAG; Hur går det med storlekarna?
GYMKILLEN; Det är väl meningen den ska sitta lite tightare?
JAG: Oh, ja.

Gymkillen går sedan sin väg utan att för den saken skull köpa någonting alls. Jag följer honom med blicken och ser hur han går in till flickorna längre bort på gatan. Det är där borta han vill köpa sina kläder. Inte hos mig och jag söker vidare efter mannen i mitt liv. Vart håller han hus?

JAG ÄR EN LOSER

Jag är en förlorare och som evig förlorare avskyr jag sanna vinnare. Den senaste tiden har jag anmält mig till diverse medlemsidor. Det är allt från free food, till goodiebags till gartisprylar. Jag motiverar mina svar och deltar gång på gång i olika tävlingar.

Vinner jag?

Aldrig.

Jag är en förlorare. Inte bara i kärlek men också i livet.